Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

pár otázek


daresdevils

Recommended Posts

1.Chtěl bych se zeptat mám sice pročtené všechny tutorialy pro začatečniky, ale nikde sem nenašel kolik stojí flashkard v mém případě Acekard2i, ale hlavně na kolik mě vyjde mikroSD z 4 nebo 8 gb ??? (microSDHC)

2. Jsou ty dva displaye ( omlovám se nevím jak se to píš ) prostě obrazy na NDSi . Jsou hodně malé nebo se na nich dá celkem dost dobře hrát? Já mám třeba psp a pro mě je obraz ideální.

3.Mám velký problém s tím jak vystvětlim rodičům že je to fakt dobrá věc:cry: . V mém městě to snad nikdo nemá a nikde NDS neprodávají a tím pádem jelikož NDS v realu neviděli říkají že je to hovadina ovšem já jsem opačného názoru NDS mě zaujalo hned jak jsem ho viděl.

To samé i tata říkal to i o psp a jak si pak na psp hrál :D:roll:

4.Může mi někdo poradit co je lepší jestli NDS nebo NDSi . Jen bych chtěl vědět věci + nebo nějaké -

5.A poslední otázka (která měla být asi první) Má teda cenu se tak snažit abych měl konečně NDS ??? Je to opravdu hodně dobrá věc???:?

Všem předem děkuji za odpovědi

(Mimochodem jsem u NDS začátečník nikdy jsem ani NDS nedržel v ruce tak bych chtěl poradit a hlavně s tou 3. otázkou prosím)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

1) Micro SDHC 8GB cca 350,- AKi2 cca 16 $, je tady na to vlákno.

2) Oproti PSP jsou samozřejmě menší, ale myslím, že to není tak hrozné. Hraje se na tom v pohodě, ale třeba na knížky bylo PSP lepší. Zas to má výhodu, že je DSko menší.

3) Tak to fakt nevim :-D. Mě je 30, tak snad tatíka taky nalákáš. Zkus nějaký ingame videa na youtube...

4) Myslím, že DSi nemá zas tolik výhod, aby jsem si ho koupil a aspoň nebudeš mít problém s aktualizací firmware.

5) DSko mě lákalo hodně dlouho a můžu říct, že jeho koupě nelituju. Spousta her, možnost hrát hry z GBA...Sice grafika není žádná pecka(oproti PSP), ale mě to vůbec nevadí. Jsem s ním naprosto spokojenej.

Toť můj názor...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky . Ale já už rodičům ukazoval videa a říkají že se vždy využívá jeden display.

Na DSi mě hlavně zaujaly hry ktéré se řídily pohybem přes kameru.

DS chci hlavně požívat ve škole takže při vyučování je DS lepší než PSP :-D:-D:-D

A všiml jsem si že má řadu multiplayer her , ale jaké menu má tahle konzole ? podobné jako psp?

Myslíš že se to dá koupit v olomouci to je tak město které mi je nejblšší

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

DS pouziva DVA displeje a to opravdu najednou. Ale samozrejme ze zalezi i na konkretni hre. Nektera vyuzije pro obraz horni a spodni pro pohyb a ruzna menu (spodni displej je DOTYKOVY). Jine hry pouzivaji oba displeje, jak pro hrani, tak pro menu.

Pokud se nechystas kupovat originalni hry, tak je ti DSi k nicemu, jelikoz na flashkartach NEFUNGUJE kamera pro pohyb!

Menu DS/DSi nevyuzijes, jelikoz po vetsinu casu se budes pohybovat v menu flashkarty (z ni se hraji NDS romky - stazene hry z netu), a podobne teda psp opravdu neni :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já třeba viděl na youtube jak tam dělal ruzne blbosti pred kamerou zbiral tak mince na ds a jen se pohyboval pred kamerou.

A na NDSi ty hry nefungujou když jsou stažene z netu???

A kdybych měl flashkartu a tam stazene hry + bych si koupil nějakou hru určenou pro tu kameru tak by fungovali???

Děkuji všem za odpovědi

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

daresdevils vyzera to tak ze tu mam asi jediny DSi tak ti odpoviem na tvoje otazky:

1. na DSi funguju stiahnute hry z netu presne tak isto ako na DS Lite len s tym rozdielom ze si musis davat pozor na firwmare DSicka pretoze nie kazda flash karta ktora je urcena pre DSi pod nim aj funguje pretoze novy DSi fw 1.4.1 ju bude blokovat...tazke ak si kupis DSi a budes chcet pre neho flash kartu tak sa obzeraj po takych ktore podporuju tento fw...ale pozor! je 1.4 a 1.4.1 tak si to nepomyl...

2. samozrejme to takto funguje stiahnute hry a kupene hry sa nijak neobmedzuju..vsetko funguje tak ako ma...az na jedno upozornenie...hry pre DSi kde vyuzivas kameru nekupujes v obchode ale cez DSiWare coz je online obchod priamo v DSi a na to sa potrebujes pripojit na wifinu...a tiez je podmienka mat najnovsi fw na DSi cize ten 1.4.1 aby ta do toho obchodu pustilo...a este podledne upozornenie: v systeme musis mat nastaveny stat ktory tento obchod podporuje (ja som si dal irsko) pretoze ked som mal nastavene slovensko tak mi vypisalo ze tato sluzba neni dostupna pre tento kraj a vyhodilo ma...neviem jak je na tom cesko ale mohlo by sa ti to tiez stat...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Cesko je na tom predpokladam uplne stejne... i na Wii se z hlediska mnozstvi obsahu a vyhodnosti kurzu vyplati nastavit UK.

moje zkusenost je takova, ze DS (ani zadny jiny konzole) u nas rozhodne na dracku nejdou a na skladech se jim vali spousta starsich kusu se starym firmwarem, takze bych se ani nedivil kdyby nekdo koupil novy DSi s 1.3, ale spolehat se na to samozrejme moc neda.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jo, vezmu to popořadě jak to vidím já :)

1) Pokud chceš tady z ČR, tak Acekard ti bude stát něco 500 Kč z Wigishop.cz, což se s přimouřením oka dá (už kvůli tomu, že ti to dojde do 2 dnů). Ze zahraničí, ač to říkám nerad, bych to momentálně nebral, jelikož jsou Vánoce a dealextreme, focalprice, 0shippingzone a další e-shopy mají plno práce. Což je škoda, protože microSD kartičky jsou ze zahraničí velice levné (origo Kingstonka 8GB za 18 doláčů, 16GB za 35...))

2) Neboj se menších displayů (napsal jsem to dobře já?), hraje se na nich velice dobře (a pokud si seženeš DSi XL, ještě líp), jen si na ně budeš zvykat pomaleji, pokud vlastníš PSP.

3) Tak, já mám také rodiče a jelikož se v těchle hračičkách nevyznali vůbec, bylo to poměrně těžké (tvůj tatínek aspoň paří na PSPčku), ale tak:

a) Jako hlavní argument proti PSP je určitě výdrž baterií, pokud zvolíš DS Lite. Zkusmo jsem hrál nonstop na střední úrovni podsvícení a hrál jsem cca 14 hodin. Umí tohle vaše PSP?

b) Jdou na něm filmy, hudba, obrázky atd. Pokud je tvůj tatínek starý hráč, může si do DS stáhnout emulátor na staré adventury (Monkey Island, Day of the Tentacle atd). Jasně, filmy na DSku nejsou v tak skvělé kvalitě jak na PSP, ale hlavní je, že to funguje)

c) Perlička: té době jsem si potřeboval koupit i kalkulačku s funkcemi, a kupodivu jsem pro DSko našel hezký homebrew prográmek simulující kalkulačku :) ale tohle asi nebude tvůj případ

d) Pokud má tvůj tatínek rád strategie, zažije na DSku doslova záchvat (pokud tedy má rád tahovky). Takové si na PSP nezahraješ.

4) Já jsem vzal DS Lite, a to kvůli větší výdrži baterie. Připlatit si litr za kameru je podle mě šílenství.

5) Ano, má to cenu :) byť mám DSko teprve půl roku, nelituju toho ani minutu. Je tam všechno co jsem potřeboval, vydrží dlouho v provozu, hezky vypadá a není v porovnání s PSP tak drahé.

Tak to by bylo snad vše, snad jsem nějak pomohl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Trany to hezky vystihl. Ja muzu uz jen doplnit par informaci, ktere jsem mel moznost si na vlastni kuzi overit a vezmu to hezky v porovnani obou dvou konzoli:

1. KAZDY chce psp, ale kdokoli v mem okoli hral na NDS, bral by radsi to (na nocnich smenach v praci mi ho vsichni brali a ja si nemohl zahrat)

2. PSP ma sice vetsi displej, ale DS (pocinaje LITE) ma velikostne displeje stejne velke (kdyz tedy vezmu jejich rozlohu a spojim je v jeden)

3. Cena originalnich her je u obou stejna, pri koupi v bazaru je vetsi sance sehnat UMD nez karty pro DSko, ale i tak se ceny temer rovnaji

4. PSP je nutne flashnout a pak si poridit veeeelkou pametovku nebo redukci a jednu ci dve VEEEELKE pametove karty, abys na nem mohl mit aspon 10 - 20 her najednou. Dokoupeni dalsich a dalsich karet abys porad nemusel prekopirovavat hry je skoro az nutnost. U NDS staci mit 1 flashkartu a 1 8GB kartu a vejde se ti na ni pres 100 her, aniz bys je vsechny dohral (tim jsme u MENSICH INVESTIC, jelikoz do 1tis kc se vejdes jak s pametovkou, tak i flashkartou)

5. RPG, strategie, hopsacky atd to vse je puvodne od NINTENDA a jeho tvurcu (prevazne Japoncu). Na DSku jsou tyhle hry k nezaplaceni a vydrzis u nich desitky hodin - je to holt zaruka kvality. Pokud mas rad POKEMONY, tak ty si jinde poradne nezahrajes (pouze pres emulatory a to neni ono)

6. kdyz vezmu PSP a NDS vseobecne a z vlastni zkusenosti -> na PSP me chytli dve hry, z toho jsem jednu hral snad neustale. U DSka me bavi cokoli, tech her je tolik, ze nevim co hrat. Graficky se NDS nemuze PSP rovnat, ale obsahem her, hratelnosti, ovladanim atd ma NDS navrch

DS sice neni silny stroj, ale dokaze dost prekvapit, co vsechno vyvojari nacpou do 128MB velke hry (obcas neni potreba ani tolik, i 8MB hry jsou dost narachany)

EDIT: A navic, v DOTYKU JE SILA, a to NDS vyuziva na 95%

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hezké je, že mimo ČR je DSko velice populární :D v Německu ji má snad každý třetí (tak jsem si ho tam taky koupil). Jinak kde koupit, pokud jsi z Prahy tak jistě v nějakém tom gameshopu mají (mrkni do místích obchodních domů), jinak cenově nejvýhodnější je vzít DSko z internetového JRC (kdosi na forku postoval akci, kde k DSku dostaneš pár originálek zdarma, což se při čekání na flashkartu hodí:))

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

:D se znám s jedním Kaliforňanem a ten měl obě konzole :D ale jakmile jsem mu ukázal flash kartu a obsah mého microSD (což tehdy činilo 2GB, ale aspoň něco), prodal originálky DS her na Ebay. A o 2 měsíce později i PSP.

Na okraj: Ve SCORE je hezký článek o tom, jak se PSP teď moc nedaří a brzy (brzy?) oznámí nový vlajkový handheld od Sony. No nechme se překvapit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu