Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

Novy LT+ a AP25 - nejcastejsi otazky a odpovedi

seeker

Otázka

Jelikoz se mnozi neustale dokola stejne dotazy kolem noveho FW LT+ a ochrany AP25, pokusim se sepsat nejcastejsi otazky a odpovedi na ne.

Prosim moderatory aby tento topic hodily v dane sekci jako dulezity, aby jej kazdy snadno nalezl a nebyly zde stejne dotazy stale dokola.

Pokud jsem na neco zapomnel, rad prubezne doplnim.

0) Pro jake mechaniky je k dispozici novy FW LT+?

Odpoved: Novy FW LT+ je k dispozici pouze pro mechaniky Liteon (74850, 83850V1, 83850V2, 93450) a mechaniky BenQ. Pro mechaniky Samsung a Hitachi neni k dispozici. Brzy by se mel objevit FW i pro nove mechaniky pouzite v novejsi revizi xbox 360 slim.

1) Potrebuji pro hrani her s ochranou AP25 novy firmware LT+?

Odpoved: Zjednodusene - Ano. Objevil se sice postup jak rozchodit hry i bez noveho LT+ s beta verzi noveho dash boardu, ale pro bezpecne hrani Live a s oficialnim dash boardem je LT+ 100% potreba.

2) Mam LT+. Potrebuji provest jeste neco dalsiho nebo muzu spokojene hrat?

Odpoved: Samotny LT+ nestaci. Hry s ochranou AP25 je potreba zkontrolovat programe abgx360 ve verzi 1.0.4. Program si sam stahne z online databaze potrebny AP25 SS, ktery i aplikuje.

3) Kde program abgx360 sezenu?

Odpoved: Program lze stahnout ze stranek www.abgx360.net, sekce download. Primy odkaz http://hotfile.com/dl/84558168/724c1b6/abgx360_v1.0.4_setup.exe.html

4) Slysel jsem, ze je krome programu abgx360 treba pouzit jeste dalsi program pro patchovani, ktery se jmenuje PPF-O-Matic. Je to pravda?

Odpoved: Ne program PPF-O-Matic neni jiz treba pouzivat. Veskerou potrebnou cinnost provede program abgx360.net.

5) Na jinych internetovych strankach jsem ale nasel informaci, ze patchovani PPF-O-Matic je zapotrebi, tak kde je pravda?

Odpoved: Rucni patchovani pomoci PPF-O-Matic bylo treba provadet pouze prvni den vydani noveho FW LT+, jelikoz jeste nebyl vydan program abgx360 ve verzi 1.0.4. Nyni skutecne staci pouze abgx.

6) Je v programu abgx360 treba provadet nejake specialni nastaveni?

Odpoved: Ano. V programu abgx360 je treba na zalozce "AutoFix" vybrat AutoFix Treshold Level 3. Toto nastaveni je casto zminovano v souvislosti s novym LT+ a AP25. Pokud jste ale v pouzivani programu abgx novacci, doporucuji projit si celkove nastaveni programu dle prilozeneho souboru abgx-nastaveni.pdf.

http://www.uloz.to/6682613/abgx-nastaveni-pdf

Poznamka: Nejsem autorem obrazku pouzitych v prilozenem PDF. Pouze jsem je sesbiral dohromady do jednoho PDF z jednoho nejmenovaneho zahranicniho fora.

7) Co se stane pokud mam novy dash board, nemam novy LT+ a pokusim se spustit hru s ochranou AP25?

Odpoved: Hra se nespusti a tva herni konzole bude oznacena pro BAN.

8) Co se stane pokud mam LT+, ale hra nebude spravne osetrena pomoci programu abgx360?

Odpoved: Hra se nespusti, ale novy FW LT+ vas ochrani pred oznacenim pro BAN.

9) Slysel jsem, ze s novym LT+ jiz nelze pouzit tzv. spoofovanou mechaniku. Spoof = vymena mechaniky za mechaniku jine znacky. Napr. mel jsem v konzoli orig. mechaniku Liteon, ale mam ji vymenenou za BenQ.

Odpoved: Spoofnout mechaniku s novym LT+ lze, ale neni to doporucovano. Protoze takto vymenena mechanika je detekovatelna.

10) Mam spoofnutou mechaniku. Puvodne jsem mel mechaniku Liteon, ale tu jiz nemam. Co ted? Musi se nahradni mechanika presne shodovat s mou originalni?

Staci sehnat nahradni mechaniku Liteon a do ni naflashovat LT+ FW se spravnym DVD klicem. Nemusi se jednat o presne stejny typ jaky jste meli. Jednotlive verze mechanik liteon lze mezi sebou zamenovat. Napr. puvodne jste meli v konzoli verzi 74850 a sezenete verzi 83850, tak ji muzete pouzit.

11) Existuje jednoduchy zpusob jak si mohu novy FW nahrat doma sam?

Odpoved: Aplikace noveho FW LT+ se nicim nelisi od flashovani predchozich verzi. Pokud jste si tedy drivejsi verzi flashe aplikovali sami, zvladnete i LT+. Pokud jste si konzoli nechavali flashovat, doporucuji se opet obrati na sveho oblibeneho flashera. Neexistuje zadny zpusob, jak jednoduse FW aplikovat z USB flasky a podobne nesmysly.

12) Mam kontrolovat i hry, ktere nemaji AP25? Pripadne mam kontrolovat hry i kdyz jsem je rozchodil pres beta verzi dashboardu a nemam LT+?

Odpoved: Kratce - Ano. Program abgx360 tu byl daleko drive nez AP25 a novy FW LT+. Slouzi k obecne kontrole imagu her zda je vsechno v poradku. A kontroluje daleko vice veci nez jen samotne AP25. Pokud si tedy do ted abgx360 nepouzival, rozhodne jej doporucuji pouzivat na vsechny hry. Nic tim nezkazis. Pokud bude image hry potrebovat jakoukoliv modifikaci, tak ji provede. Pokud bude OK, tak s imagem hry samozrejme nic delat nebude. Jeste doplnim, ze pokud hra nebude obsahovat spravny AP25 SS, tak se s FW LT+ nespusti - proto i kdyz ted tento FW nemas, rozhodne doporucuji vse spravne aplikovat i ted.

13) Jak poznam ze hra obsahuje AP25?

Odpoved: Zkontroluj hru pres program abgx360 a pokud hra obsahuje AP25, tak bude vy vypisu zluty text "AntiPiracy 25 Media".

14) Jak dlouho mi budou fungovat nove hry s AP25 pres figl s beta verzi dash boardu?

Odpoved: Bude to fungovat do te doby, nez hra bude vyzadovat update na jinou novejsi verzi dash boardu. Takze se jedna pouze o docasne reseni a rozhodne doporucuji upgrade na LT+.

15) Je nejaky zpusob, jak overit, jestli ma milovana konzole byla oflagovana(oznacena) pro BAN?

Odpoved: Ano je. Ke kontrole, zda ma clovek oflagovanou konzoli pro BAN uz delsi dobu slouzi program XVal. Do ktereho zadas pouze vyrobni cislo tve konzole a "X" hodnotu se systemovych informaci konzole (Console settings-system information-spodni cast obrazovky X: hodnota). A program ti vypise vysledek. V pripade, ze by tva konzole byla oflagovana z duvodu AP25, tak ti to zobrazi "Failed AP25 Challenge".

Jinak program XVal obecne doporucuji cas od casu pouzit. Vyborny zpusob, jak si overit zda je konzole oflagovana pro BAN bez nutnosti brutalniho vyzkouseni prostym pripojenim na live a cekani na treba i smutny vysledek.

Program XVal je ke stazeni zde: http://dwl.xbox-scene.com/xbox360pc/nandtools/XVal_v2.0.zip

16) Zjistil jsem, ze jsem oflagovany pro BAN. Budu moci po nahrani noveho FW LT+ opet bez problemu pouzivat sluzbu Xbox Live?

Odpoved: Bohuzel ne. Samotny FW LT+ flag pro BAN vubec neresi a jeho nahranim se tedy neodstrani. Pouze umozni, ze nove hry s ochranou AP25, ktere ti nyni nejdou, budes zase moci hrat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 218
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Top Posters For This Question

Nejvíce příspěvků v jednom dni

Top Posters For This Question

Recommended Posts

• 0

Co když zjistím ,že mám konzoli flagnutou,dá se stím něco dělat( mám LT+)?

2 toro: Nezlobe se, ale tvuj puvodni prispevek (nez si ho vyeditoval) byl bohuzel nepresny, proto jsem napsal me upresneni a sirsi vysvetleni pouzivani abgx360, aby to bylo kazdemu jasne. Neber to prosim jako zadny utok, jen sem se snazil vcitit do role cloveka, ktery o tehle vecech nema sajnu a chce v tom mit jasno bez dalsich zbytecnych otazek a nejasnosti. Hlavni ukol pomoci nekomu druhemu tim byl splnen a o to tu myslim hlavne bezi, ne? A kazdopadne si cenim kazdeho, kdo se snazi druhym pomoci! DIKY

2 Krabbio:

1) To jestli je konzole oflagovana pri pouziti beta dash boardu bohuzel nevim. Ale je jednoduchy zpusob jak to zjistit. Ke kontrole, zda ma clovek oflagovanou konzoli pro BAN uz delsi dobu slouzi program XVal. Do ktereho zadas pouze vyrobni cislo tve konzole a "X" hodnotu se systemovych informaci konzole (Console settings-system information-spodni cast obrazovky X: hodnota). A program ti vypise vysledek.

V pripade, ze by tva konzole byla oflagovana z duvodu AP25, tak ti to zobrazi "Failed AP25 Challenge". Vyzkousej to prosim a dej vedet, bude to myslim i uzitecna informace pro ostatni.

Jinak program XVal obecne doporucuji cas od casu pouzit, vyborny zpusob, jak si overit zda je konzole oflagovana pro BAN bez nutnosti brutalniho vyzkouseni prostym pripojenim na live a cekani na treba i smutny vysledek.

Program XVal je ke stazeni zde: http://dwl.xbox-scene.com/xbox360pc/nandtools/XVal_v2.0.zip

2) Jak jiz napsal toro, pouze se nedostanes na Live. Pouze doplnim (toro prosim opet to neber jako krivdu nebo utok, jen doplnuji :-)) BANova vlna, co probehla v lonskem roce zaroven znemoznovala i instalaci her na HDD, ale to sam MS pozdejsi aktualizaci dashboardu odstranil. (Aktualizace tusim z dubna 2010, ktera pridavala moznost pouziti flash disku jako diskoveho uloziste pro xbox360 obsah).

Odkaz ke komentáři

• 0

2 ctverec23: Na tvem samsungu ti to nejede, protoze se jedna o spoofovanou (menenou) mechaniku. To co se zminuje se samsungy, tak by melo slapat jen u nemenenych mechanik.

2 kimose: Mas posledni verzi dashboardu? Podle me to po tobe chce update dashboardu, ktery je potreba provest, pokud chces nove hry s AP25 hrat. Jestli mas LT+, tak update klidne proved. Jinak update se da udelat i offline, pri vlozeni hry do mechaniky te to vyzve k aktualizaci, ktera je ulozena primo na DVD te hry.

2 marthy355: Pokud mas oflagovani pro BAN a nebyl si online, tak se oflagovani TEORETICKY da odstranit. Pokud by si mel zalohu NAND pameti xboxu, kterou ale pravdepodobne nemas, tak by stacilo tuto zalohu NAND pameti nahrat zpet a oflagovani by bylo pryc. Kazdopadne vydrz offline, jakmile se pripojis online, tak je vse ztraceno a nepomuze ti uz ani svecena voda. Je mozne, ze se objevi v budoucnu programek, ktery z vyctene NAND pameti bude umet oflagovani odstranit, stejne jako to bylo loni s banovanim, kdyz nesly pak instalovat hry na hdd. Mozna to dokonce zvladne i ten program, co odstranoval ten flag s diskem. Priznam se, ze timhle tematem jsem se moc do detailu nezajimal. Zkus kontaktovat tady na foru romika, ten vim, ze se vycitanim NAND pameti a odflagovanin pri problemu s diskem zabyval.

2 Laguna: A nemas uz ciste nahodou posledni verzi dashboardu? Pokud ano, tak je treba preflashovat na LT+.

Odkaz ke komentáři

• 0
Zkoušel jsem hru Army of two the 40th day zkontrolovat programem abgx a ten mi ukazuje

PFI Matches known data 4th-7th wave, to znamená že je hra snížená na nižší wave a tím pádem mi na LT+ nepůjde?:idea:

Ne ne jen to vypisuje pravděpodobné rozmezí verzí wave a níže se pak objeví samotná verze. Tu si můžeš porovnat i s verzí wave originální hry zde: http://abgx360.net/verified.php

Program ABGX obsahuje jednoduše databáze (téměř) všech her s takovými daty, které by měla mít originální hra. Pokud máš LT+, nemusíš dělat žádné patche pomocí dalších programů (krome patche samotným ABGX u her s AP2.5). Pokud jdeš na LIive! tak potřebuješ právě "čisté" hry neopatchované, aby je Live! pokládal za origoš a nedostal jsi BAN.

Obecně platí pravidlo, že pokud ti ABGX vyhodí všechny hlášky zeleně, je vše v pořádku. Pokud ne, zapni autofix level 3 a program by ti vše měl opravit.

Odkaz ke komentáři

• 0

xxYoshixx: O jungleflasheru tam nic neni, protoze postup flashovani je kapitola sama pro sebe a jemu se venuji jina temata. V tomto tematu jsem se snazil shrnout poznatky kolem noveho FW LT+ a nove ochrany AP25. Ale to by ses na prvni stranku tohoto tematu musel aspon podivat a zjistit o cem je. Na to jsem narazel. A mimo jine by si se napriklad dozvedel, ze program PPF-O-Matic neni potreba pouzivat. Ale jak rikam, je videt, ze si nevenoval ani minutu sveho casu na to si aspon procist o cem tohle tema je. Hlavne, ze si clovek dava tu praci sepise a naserviruje k nejakemu tematu vsechny potrebne informace az pod nos, ale i to je zda se malo :-( O to vic me pak fascinuje, kdyz se nekdo s takovym pristupem chce poustet do flashe svepomoci.

Odkaz ke komentáři

• 0

Mam dotaz, mam nejnovějši verzi dash (tedy betu) a nevim jakou verzi flashe mechaniky, ale musel jsem všechny hry převadět na wave2 aby mi jeli.. Mam tedy nakou šanci že mi např nfs pojede i bez LTplus (myslim tim ruzne převody přez abx) a nebo se bez flashe LT neobejdu? Omlouvam se předem jestli je to zde někde napsano ale co jsem přečetl tak jsme odpověd nenašel a možna že nepochopil.. Diky

Odkaz ke komentáři

• 0

1)Stare hry mam patchovane na wawe2, pojedou mi na BETE dashi, kdyz ho nahraji tou fintou kvuli AP25 ???

2)Hry s AP25 opatchovane novym abgx360 1.0.4 pojedou na LT+. Po tomto opatchovani budu muset hry asi opatchovat na wawe2 aby jely. Pojedou ??? A pojedou dobudoucna i na LT+ ???

Live vubec nepotrebuji resit. LT+ bych se chtel vyhnout pokud to pujde.

Odkaz ke komentáři

• 0
1)Stare hry mam patchovane na wawe2, pojedou mi na BETE dashi, kdyz ho nahraji tou fintou kvuli AP25 ???

2)Hry s AP25 opatchovane novym abgx360 1.0.4 pojedou na LT+. Po tomto opatchovani budu muset hry asi opatchovat na wawe2 aby jely. Pojedou ??? A pojedou dobudoucna i na LT+ ???

Live vubec nepotrebuji resit. LT+ bych se chtel vyhnout pokud to pujde.

1. Mám to také tak - staré i nové hry patchované na wave 2 ( mám FW 1.4 ) a jedou na tom beta DB bez problémů .

2. I po tomto opatchování jedou - není důvod proč by neměly . Jen pokud by nebyly opatchované v ABGX , tak by nejely na LT + .

Odkaz ke komentáři

• 0
2 toro: Nezlobe se, ale tvuj puvodni prispevek (nez si ho vyeditoval) byl bohuzel nepresny, proto jsem napsal me upresneni a sirsi vysvetleni pouzivani abgx360, aby to bylo kazdemu jasne. Neber to prosim jako zadny utok, jen sem se snazil vcitit do role cloveka, ktery o tehle vecech nema sajnu a chce v tom mit jasno bez dalsich zbytecnych otazek a nejasnosti. Hlavni ukol pomoci nekomu druhemu tim byl splnen a o to tu myslim hlavne bezi, ne? A kazdopadne si cenim kazdeho, kdo se snazi druhym pomoci! DIKY

2 Krabbio:

1) To jestli je konzole oflagovana pri pouziti beta dash boardu bohuzel nevim. Ale je jednoduchy zpusob jak to zjistit. Ke kontrole, zda ma clovek oflagovanou konzoli pro BAN uz delsi dobu slouzi program XVal. Do ktereho zadas pouze vyrobni cislo tve konzole a "X" hodnotu ze systemovych informaci konzole (Console settings-system information-spodni cast obrazovky X: hodnota). A program ti vypise vysledek.

V pripade, ze by tva konzole byla oflagovana z duvodu AP25, tak ti to zobrazi "Failed AP25 Challenge". Vyzkousej to prosim a dej vedet, bude to myslim i uzitecna informace pro ostatni.

Jinak program XVal obecne doporucuji cas od casu pouzit, vyborny zpusob, jak si overit zda je konzole oflagovana pro BAN bez nutnosti brutalniho vyzkouseni prostym pripojenim na live a cekani na treba i smutny vysledek.

2) Jak jiz napsal toro, pouze se nedostanes na Live. Pouze doplnim (toro prosim opet to neber jako krivdu nebo utok, jen doplnuji :-)) BANova vlna, co probehla v lonskem roce zaroven znemoznovala i instalaci her na HDD, ale to sam MS pozdejsi aktualizaci dashboardu odstranil. (Aktualizace tusim z dubna 2010, ktera pridavala moznost pouziti flash disku jako diskoveho uloziste pro xbox360 obsah).

Takže jsem to teď zkoušel a konzole je v klidu.Napsalo to ... is clean ;-) Můžu teda s tou betou chodit na live stejně jako bych měl LT+ ?? díky

Odkaz ke komentáři

• 0
Takže jsem to teď zkoušel a konzole je v klidu.Napsalo to ... is clean ;-) Můžu teda s tou betou chodit na live stejně jako bych měl LT+ ?? díky

Tak to ale nemůžeš brát . Já například také nejsem flagnutej - spíš se ale divím - počítal jsem s tím že budu . Ale říci že by to bylo bezpečné jako s LT + se nedá . Raději ne .

Odkaz ke komentáři

• 0

2 krabbio: Jen domnenka, ale myslim si, ze pri pripojeni na Live s beta dash boardem by ti to nejprve nabidlo update na posledni final verzi a az pote by te to pustilo na Live. V pripade, ze by si odmitnul update, tak by te to z Live odpojilo. Jevi se mi to jako logicky vysledek vzhledem k tomu, ze sluzba Live vzdy vyzaduje nejposlednejsi verzi dashe.

Odkaz ke komentáři

• 0

Prosím. abgx360 my vypsal tento error. nevíte někdo co je špatně?

Checking for updates to abgx360.dat...

Server file abgx360.dat no newer than local file - not retrieving

ERROR: D:\rld-nshp.iso isn't recognized as an XBOX 360 ISO or Stealth file!

zkoušel jsem projet i novou hru ZUMBA na kinekt a ty mi projela v pohodě :(

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu