Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

EZFlash 3 in 1 + GBA Exploader - problem s NOR


Robot2037

Otázka

Potom co se mi podarilo zprovoznit DS tu mam novy problem a nevim zda mi ti nekdo poradi. Jde o to ze jsem si pred par mesici nahral do NOR hru Golden Sun. Hra funguje bez problemu, uklada, proste vsechno ok.

Ale chtel jsem si zalohovat save na pametovku a zjistil jsem ze kdyz ted zapnu Exploader a prejdu na NOR obrazovku (pres tlacitko L), ukazuje mi ze v pameti neni zadny save a co vice, pri zmacknuti zalohovani savu, nebo pokusu nahrat do NOR jinou hru aplikace zamrzne a je to v pytli.

Predtim jsem tam mel nahrane jine hry a bylo to ok. Ale ted uz nejsem schopny tam cokoliv jineho nahrat a ten Golden Sun tam zustane naporad. Neda se ta pamet nejak cela smazat a zformatovat?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

3 odpovědi na tuto otázku

Recommended Posts

  • 0

Smazat? To je ta sranda, ze da i neda. Zalezi na tom, jakou pouzivas slot1 kartu / system / program.

Kdysi jsem testoval gbaexploader v kombinaci s AKAIO / Acekard systemem (hadej na jake karte) a zjistil jsem, ze s AKAIO sem se nechytal a u Acekardu se to sekalo a delalo to ruzny kixsy, vcetne zamrzavani...

Zkratim to - pri pouzivani AKAIO to jednoduse spustis a zvolis ERASE NOR a nebo muzes rovnou nacpat jinou hru (stavajici se prepise). U ostatnich karet holt jina moznost nez exploader neni.

Mozna, ze by pomohlo ezflash3in1 rozebrat a odebrat z ni baterii - vymaz pameti (???)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Tak jsem vcera vecer problem odhalil a vyresil uplne sam :)

Na smazani NORu existuje NOR Eraser, ktery funguje, ale vubec to nepomohlo. Problem byl v SRAM (to je ta RAMka kam se ukladaji savy her a kterou udrzuje pri zivote baterie flashkarty). U EZFlash 3 in 1 ma velikost 512kb a Exploader ji vyuziva nasledovne:

 64KB		UNUSED
128KB		SAVE area for NOR
8KB		SAVE management area
128KB		SAVE area for PSRAM
Rest of space	UNUSED

Jelikoz Golden Sun vyzaduje na ukladani vice pameti nez 128kb, to byl ten duvod proc to nechce ukladat pokud se hra pusti z PSRAM. Pri nahrani do NOR uz ma pameti na ukladani dost, ale prepsalo to ten SAVE management area, ktery si vytvari Exploader. Z toho duvodu se Exploader podelal.

Reseni je bud vytahnout baterku a nebo jednoduseji je moznost primo v Exploaderu ulozit cely SRAM do SRAM.BIN (coz jsem si nikdy predtim nevsimnul) a obracene nahrat obsah ze souboru SRAM.BIN do SRAM. To nastesti fungovalo, takze jsem si ulozil soucasnou poskozenou SRAM (abych neprisel o save z Golden Sun), pak jsem si vytvoril novy soubor o velikosti 512kb, ktery byl vyplneny jen samyma nulama (tzn. jakoby uplne cista SRAM), nahral jsem ji zpet a Exploader je uz zase v pohode.

Zda se ze na hrani Golden Sun to jinak nejde nez ze budete mit docasne poskozenou SRAM.

Muze se to stat i vam, tak uz znate reseni :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu