Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Přechod z Xbox 360 na PS4 prosím o rady


goblinN82

Recommended Posts

Zdravím, 

mám stařičký Xbox 360 a nyní mám v plánu přejít na PS4 a chtěl jsem se zeptat na pár věcí, které mi nejsou ani po přečtení několika tutoriálů jasné. Předem se omlouvám za porovnání s Xboxem, jen si chci udělat jasno v poskytovaných službách, jinak jsem vcelku pevně rozhodnut pro PS4 kvůli většímu výkonu oproti Xbox ONE :) Děkuji předem :) 

1) Na PS4 v programu PS+ je každý měsíc zdarma pouze jedna hra? (Na Xbox jsou 2 v rámci Gold) a pokud ano, tak je jí možné hrát jen s aktivovaným členstvím?

2) Členství PS+ je možné zakoupit jen oficiálně v obchodě PlayStation Store? (Na Xbox se nechá členství sehnat třeba na aukru levněji)

3) Ještě jednou ke hrám v programu PS+. Jaké tituly jsou běžně zdarma na PS4 každý měsíc? Nejedná se o nějaké "béčkové" tituly jako u Xboxu ONE?

PS: vybral jsem PS4 dle shlédnutí mnoha videí, kde byly propady FPS menší až téměř žádné oproti Xbox ONE tak snad jsem nevybral špatně :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, 

 

1) jak kdy, většinou jsou dvě, třeba teď Journey a Lords of the Fallen a ano, lze je hrát jen když máš aktivní/zakoupené plusko. Kdyby ti třeba na chvilku skončilo, po obnovení členství se ti hry zas odemknou.

 

2)Jdou zakoupit kupony na členství třeba skoro v každém eshopu s hrami, ve větších elektrech i na aukru. Tam ale bacha, abys koupil členství na cz účet.

 

3) To je věc názoru, někdy tam jsou nehorázné pýčoviny a někdy klenot jako teď journey. Záleží na vkusu každého

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Říkáš že tedy většinou 2 hry jsou zdarma? Mě jde hlavně o singleplayer, takže co se týče programu PS+ tak pro mě bude nejdůležitější služba hry zdarma a už jen proto bych klidně těch 1200 ročně dal pokud za to bude 24 her free. Multiplayer mě zatím moc nechytnul, možná to bylo tím že na Xboxu 360 moc nebylo s kým hrát...Děkuji za odpovědi a chtěl bych se zeptat ještě na jednu otázku a to je něco jako slevy na hry v PlayStation Store.

1) Opět se omlouvám za srovnání s Microsoftem ale tam bylo každé úterý něco jako "Deals with gold" což znamenalo že každý týden v úterý bylo několik titulů zlevněných a to poměrně dost oproti původní ceně. Koukal jsem na PlayStation store a něco takového jsem tam taky viděl s tím že jsem nenašel kdy se tato nabídka změní na jiné tituly apod.

2) Btw zvykl jsem si spíše kupovat digitální tituly protože mě nebaví pokaždé když budu chtít hrát jinou hru tak chodit ke konzoli a přehrabovat se v krabičkách a hledat médium. To je asi u PS4 stejné že? Že pokud budu chtít nějakou hru nainstalovat do konzole tak pro její hraní stejně budu muset mít v konzoli DVD, je to tak?

 

Děkuji za ochotné rady PS nováčkovi :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tady máš seznam, co za hry byly v plusku a vyznačení platforem https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Instant_Game_Collection_games_(PAL_region)

 

Skoro vždy byly dvě hry, někdy i tři. Osobně mulťák moc nehraju, většinou jen fifu, ale to je mi pak trapně jak dávám zdejším modům na perdel, dávám jim kotle a nechcou se mnou hrát :D

 

1) Slevy jsou, někdy i docela povedené, akorát že narozdíl od ms je ve slevě víc titulů po delší dobu, většinou slevy trvají tak tři týdny, datum skončení slevy je vidět vždy po rozkliknuté té které hry. A po skončení slevové akce naskočí další. Většinou bývají tematicky rozdělené, třebas Japan summer, teď tam jsou hry under 550kč. A pluskaři mají extra slevy nebo větší slevy než ti, kterří plusko neplatí. Slevy bývají i na předobjednávky.

 

2) Pokud budeš mít hru na placce, tak budeš muset mít medium v mechanice.

 

 

EDIT: Osobně mám ps4, ps3 i vitu, takže každý měsíc dostávám kotel her a jen kvůli tomu se mi plusko každopádně vyplatí

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Opět děkuji za rady, vzhledem k tomu že PS4 budu pravděpodobně kupovat až nějak v prosinci a teď jsou v programu PS+ hodně slušný hry tak jsem si koupil na měsíc členství a rovnou jsem to členství uplatnil na nákup Lords of the Fallen, Journey a Badland což mě díky měsíčnímu členství vyšlo na 180 Kč. Chci se jen zeptat zda ty hry vydrží v Download Listu do té doby než si koupím v prosinci PS4? (samozřejmě že rovnou i s členstvím abych ty hry mohl vůbec hrát) :) btw pak už stačí jen na stránkách PS Store aktivovat nově koupenou konzoli a dát download a okamžitě se mi tam žačnou ty hry tahat? Chápu správně? :) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu