Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

zamrznutí a restartování po vložení hry do mechaniky

Otázka

Odesláno

Zdravím,
Mam takový menší problém. Nedávno jsem dostal za pár korun nefunkční xbox na díly a zjistil jsem, že konzole v pohodě funguje ( Jasper BB ), ale má podivnou vadu.
Všechno se zapne a běhá OK do doby, dokud do mechaniky nevložím DVD s hrou. Zapnu xbox, nechám jej naběhnout. V dashboardu vložím do mechaniky hru, mechanika chvíli načítá ale nedostanu se do fáze, že bych hru spustil. Ještě při načítání se jakoby načítání zastaví, LEDka xbox ( zapínací ) začne blikat, jakoby se mechanika vysouvala a xbox zmarznul. Po asi 5 vteřinách se xbox sám restartuje a mechanika nenačítá, stále bliká LEDka vysouvání. V dashboardu zmáčnku tlačítko vysunutí mechaniky a mechanika se jakoby "zapne" a xbox ji zase rozpozná, ale zamrzne znovu xbox, je-li v ní hra. Mechanika není flashnutá ( předchozí majitel nenechal xbox flashovat ani jej neotevíral  a byl první majitel ). Nejpodivnější je, že když dám do mechaniky DVD s filmem, tak ten se v pohodě spustí.
Momentálně nemám jinou mechaniku na výměnu, ale nevěděl by někdo, jestli to způsobuje opravdu mechanika popř. jestli je chyba někde jinde ? Konzole je škoda ze zbavovat, páč je v hodně dobrém stavu, jenom má tuto vadu.

4 odpovědi na tuto otázku

Recommended Posts

• 0
  • Moderators
Odesláno

To vypadá na problém s mechanikou. Obvykle bývá chování, které popisuješ, způsobeno nesprávným DVD klíčem ve FW mechaniky. Ale jelikož seš si jistý, že do mechaniky nikdo nezasahoval a není tak možné, aby byl v mechanice jiný DVD klíč než ten, který tam patří, pak mě napadá jedině HW vada (čemuž ale zase nenasvědčuje to, že mechanika přehrává DVD filmy).

• 0
Odesláno

Osobně vůbec nevím, kde začít. Jenom mě tak drobet napadla kuriozitní věc, že by byl špatný nějaký kondenzátor či něco se šťávou mechaniky, páč při filmech se mechanika točí o dost pomaleji a tiššeji než při hraní het. Zároveň jde divné, že se jakoby mechanika zasekne a xbox zamrzne v momentě, kdy má být CDčko roztočené na nejvyšší rychlost, ale nevím, asi je to blbost. Skusím mechaniku přeflashovat a popř. potom nějak vyměnit, ale je to docela zajímavé. Osobně jsem měl xbox s mechanikou s jiným klíčem, ale ta způsobila to, že vše přečetla jako DVD film a nezasekla a nerestartovala xbox.

• 0
  • Moderators
Odesláno

Ano máš pravdu, že běžné chování mechaniky s nesprávným DVD klíčem je takové, že všechno, vč. her, načítá jako DVD film. Zkontroluj záruční plombu, že do konzole opravdu nikdo nelezl.

Jinak s rychlostí otáček si nedělj starost, je to dáno tím, že DVD filmy se přehrávají sinlge speed (1x) rychlostí.

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu