Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Recommended Posts

Odesláno

Potřebovala jsem přetáhnout data z xboxu do pc a bohužel se mi to nedařilo udělat klasickým způsobem v xboxu. Bohužel HDD v pc nejdříve rozpoznat nebyl, až když jsem mu přiřadila jednotku, no a od té doby v xboxu nelze zobrazit. Připojila jsem ho tedy přes usb kabel po několika pokusech se mi podařil zformátovat přímo v xboxu. Jsem trubka, ale to už je teď stejně jedno. Pokud je ale nějaké řešení, tak ho uvítám. 

• Moderators
Odesláno

Ano, to z odkazu je model Slim E. Mimochodem, HDD je standardně zapouzdřen, jak se ti ho podařilo připojit k PC?

V každém případě k čemu došlo - HDD v konzoli má speciální formát a partition, pro PC standardně nečitelný, jak jsem už psal. Zformátováním v PC jsi z něj udělala klasický HDD, předpokládám se souborovým systémem NTFS. V závislosti na tom, co všechno jsi s ním až do této chvíle v PC dělala ho lze uvést zpět do původního stavu.

Co můžeš zkusit udělat je to, že z něj odeber v PC vytvořené oddíly tak, aby na něm nebyly žádné (v PC bude hlásit, že je bez oddílů a nenaformátovaný). Poté ho připoj ke konzoli, jestli ho uvidí a nabídne ho zformátovat. Pokud ne, budeš na to muset jít složitější cestou přes program HDDhackr. Tady je jedna z názorných ukázek (jistě jich jde vygooglit víc), ta instalace HDD přimo do notebooku není nutná, stačí ten HDD mít připojený k SATA řadiči PC.

Odesláno

FATxplorer ho detekoval v pořádku, dělám to podle tohoto videa:

https://www.youtube.com/watch?v=BqOw5M5W66M

ale problém je v tom DOSu, kdy mi to hlásí: "No ATA devices present!", takže s tím asi nic sama neudělám :-/

Jo a mám tento rámeček:

https://www.aliexpress.com/item/HDD-Hard-Drive-Disk-Mobile-External-Enclosure-Box-Case-2-5-Inch-SATA-USB-2-0/32792640046.html

Pomůže, když v bisou nastavím SATA controller mode z AHCI na Compatibility?

• Moderators
Odesláno

Pokud ten HDD TOSHIBA z tvého screenu je ten HDD z Xboxu (a ne nějaký HDD ve tvém PC, na kterém to zkoušíš), potom s detekcí HDD v rámečku problém není. Co bys ale především potřebovala je zmiňovaný security sector (hddss.bin) pro ten konkrétní HDD, ve tvém případě tedy TOSHIBU 250GB. To je klíč k tomu vrátit ten HDD zpět do stavu, aby v konzoli fungoval, bez toho to nepůjde, resp. bez toho už by ten HDD nefungoval jako interní, ale šel by připojovat ke konzoli přes USB jako externí.

• Moderators
Odesláno

A najde ti hddhackr ten HDD z Xboxu? Na tom tvém screenu to totiž nejde vidět. Pokud ho v seznamu připojených zařízení nevylistuje, pak ho v tom rámečku přes USB nenašel.

Důležité je taky vědět, že hddhackr umí pracovat jen s HDD zn. Western Digital, jiné nepodporuje. Takže je nutné vědět, jaký HDD v Xboxu máš.

Odesláno
  • Moderators
Odesláno

Ano je, ale ta krabička se dá otevřít (nejde to ale úplně snadno a často hrozí popraskání plastových klipů).

Nicméně zpět k mé otázce - je ten HDD vidět v seznamu připojených zařízení v hddhackr? Protože pak by se informace o něm zobrazily. Jaký je to typ lze taky zjistit když ho připojíš k PC a ve Windows ve Správci zařízení lze taky informace o tom HDD získat.

• Moderators
Odesláno

Tak pokud ten HDD pod číslem 4 ze screenu není ten z Xboxu, pak ho hddhackr nenašel. Bylo by potřeba ho připojit přímo k řadiči, ne přes USB (tam ho program zřejmě detekovat neumí. Jsou určitě nástroje pod Windows, jak zjistit informace o HDD, připojeném přes USB rámeček, abys nemusela otevírat tu plastovou krabičku.

Ten HDD určitě k ničemu není, stále je možnost, že je tam model WD a pokud ne a podařilo by se ti vygooglit patřičný hddss.bin k němu, pak to jde stále vrátit do původního stavu (i když ne přes hddhackr). A pokud by všechno selhalo, stále ten HDD můžeš využít spoustu jinými způsoby (jako ext. USB, jako interní pro jiná zařízení, než je Xbox, jako interní pro Xbox v případě instalace RGH na konzoli, ...).

Odesláno

1. Dobře, pokusím se tedy dál googlit, jak zjistit info o tom HDD z xboxu, aniž bych to musela pitvat.

2. HDDSS.bin jak ke 250GB disku (xboxu), tak i k tomu 500GB ze starého ntb mám. Ale jaké jsou teda další, jiné možnosti, jak ten originální HDD xboxu vrátit do původního stavu? 

Jinak moc děkuji za veškeré info a trpělivost. 

Tak nevím, jestli tomu všemu dobře rozumím, nicméně jsem zkusila vygooglit toto č. st1000lm024 hn-m101mbb a podle toho by se mělo jednat o Seagate Samsung. 

2017-12-31.png

• Moderators
Odesláno

Ten security sector (hddss.bin) musíš mít od stejeného typu HDD, jaký máš ty v konzoli (nejen velikostně, ale i modelem HDD). Proto to neustále zmiňuju.

Jinak u non-WD HDD je možnost pomocí HEX editoru z toho HDD udělat aby byl znovu použitelný v Xboxu.

https://digiex.net/threads/xbox-360-how-to-flash-your-hddss-bin-in-windows.8569/

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu