Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

PS4 Pro - Televize? Monitor?


MeTySoN

Otázka

Zdravím,

přemýšlím nad koupí PS4 Pro a mám problém, že se nemohu rozhodnout mezi televizí nebo monitorem.

Jako rodina na televizi nekoukáme a zrušili jsme ji už před X lety a proto si nejsem jistý jestli si pořizovat televizi pouze za účelem hraní. Stejně by to nemělo ani místo v obývacím pokoji, protože náš obývák není směřován směrem k TV :D

Monitor jsem chtěl koupit, protože mi to přijde praktičtější. Lepší si asi pořídit monitor, protože případně mohu později koupit nějakou PC sestavu a neřešit nákup monitoru. Přemýšlel jsem nad koupí monitoru s větší úhlopříčkou (32, 43 palců). U toho monitoru se mi nechce, protože většina lidí tvrdí, že herní zážitek je lepší na TV s větší úhlopříčkou. Zato kdybych si koupil větší monitor může to být srovnatelné a zároveň praktické. 

 

Máte s tím zkušenosti? Co byste dělali? Doporučili byste nějaký monitor/televizi? Máte někdo monitor s úhlopříčkou 43 palců?

 

Děkuji za odpověď.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

8 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

  • 0

Můžu ti říct mou zkušenost...v pokoji mám Monitor Samsung 27" s TV tunerem, kupovaný cca před 12lety. Měl jsem ho původně k PC, pak jsem vyměnil za NTB a z monitoru se stala čistě TV. Později jsem koupil Xbox 360 a pařil hry na něm. Sledovací vzdálenost cca 1,5m? (neměřil jsem). Prostě jsem si dal před monitor křeslo sedl do něj, dal nohy hore a pařil. Malá uhlopříčka měla svoje mínusy, ale zaměřoval jsem se nahraní tak mi to bylo jedno. Dneska mám v obýváku TV Samsung 65" k ní jsem dostal PS4 PRO a sledovací vzálenost je 3,5m z gauče. Rozdíl je znatelný. Zážitek z hraní lepší. Samozřejmě své dělají i generační rozdíly mezi konzolemi a TV.:happy: K počítači si už pak určitě nebudu pořizovat monitor menší jak 30" širokoúhlý. Strašně se mi líbí ten Samsung CH90 49", ale odrazuje mě ta jeho hloubka na stole. S podstavcem bere 40cm. Můj stůl má hloubku 70cm. Rád se u paření válím takže těch 30cm co mi zbyde je málo. Na zeď se mi to dávat nechce a rameno co by udrželo 15kg jsem nenašel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Ok moc děkuji:)

Právě asi půjdu do toho monitoru 43", protože se mi nechce pořizovat televize jenom na konzoli

Monitor může být víceúčelové zatímco na televizi (55") bych mohl hrát tak z postele. U monitoru by stačilo jenom trošku odsunout židli a myslím si, že na 43" to nebude zase takový rozdíl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0
  • Junior Moderators

43" pro práci na PC již je celkem dost. Teď mám 32" monitor na PC/PS4 a pohoda. Rozměr je rozhodující pro zážitek. Koupil jsem levnej 1080p projektor a na 85" na zdi je vsechno hezci:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Já jsi hraní na malém zobrazovadle už nedovedu představit, byl jsem u kámoše a viděl jak on hraje na PS4 sedí u pracovního stolu (jako když sedíte u PC) a místo HW periferií myš/klávesnice drží v ruce ovladač a čumí na monitor ze vzdálenost půl metru... šílený :D

TV je jasně lepší... vetší uhlopříčka, lepší zážitek. Na PC mít uhlopříčku vetší než 40 je už celkem nepraktické. Rozhodně je ale lepší jsi pro konzoli koupit nějakou vetší TV, nejsem moc zastánce projektoru.. je potřeba mít hodně tmavnou místnost a hlavně ta ostrost tam není jako na displayi. Důležítá je také pozorovací vzdálenost podle toho jsi +/- vybíráš uhlopříčku. Na 50 palcovou TV se ideálně dívá tak s 2.5 metru.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Mam monitor 26" a telku 52" hraju na obojim a zazitek mam stejny na obojim..jeste musis ale brat v potaz jak budes resit zvuk, u tv mam 5.1 repro a u pc/monitoru 7.1 sluchatka..zalezi na tom jak zijes, jestli sam nebo s rodinou..kdyz jsem sam doma tak si hraju na tv ale kdyz je doma manzelka a deti spi hraju na monitoru,manzelka sjizdi ordinacni hodiny v ulici pri vymene manzelek..trochu nechapu jak muzete z pul metru cumet na 39" monitor a jeste nemit bionicke oci...k obhajobe meho monitoru jsem jak pc hrac tak konzolista jiz nejaky ten patek a hralo se mi dobre i na 14" CRT :biggrin:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

televize Panasonic nebo Samsung...bavíme se tu o kvalitě obrazu...já mám sice 65",  ale úhlopříčku si můžeš zvolit https://www.czc.cz/samsung-ue49mu8002-123cm/208869/produkt já ji teda kupoval před měsícem za 49tis a dostal jsem k ní PS4 pro:biggrin: ještě jsem měl nějakýho Panasonica jako alternativu, ale tam už jsem zapomněl název a smazal odkaz z oblíbených. Odradila mě váha 40kg:wacko:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu