werty Odesláno Říjen 18, 2018 Nahlásit Share Odesláno Říjen 18, 2018 Zdravím, potřeboval bych poradit, jaké koupit komponenty k domácí síti. Konkrétně Router a Switch, aby to běhalo s NASkou a Kamerami, můžete mi někdo poradit? Kamery https://www.czc.cz/iget-homeguard-hgdvk46704-4-kanalovy-hd-dvr-4x-hgpro728-kamera-hd720p-ip66/208465/produkt NAS https://www.czc.cz/synology-ds218j-diskstation/225083/produkt Potřebuji abych si mohl přes wifi šáhnout do NASky a pustit si třeba film v televizi.. z notebooku na ní ukládat přes wifi.. kamery aby ukládaly záznamy také na tu NASku a já na ně mohl případně čumět zase přes noťas (přes wifi)... V domácích sítích se vůbec nevyznám, snad mě někdo neukamenuje za můj zjednodušený přístup k věci. A ještě bych měl jeden dotaz, dá se dostat do té nasky i z jiného místa než z domací sítě? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xmod Odesláno Říjen 18, 2018 Nahlásit Share Odesláno Říjen 18, 2018 No ta typologie sítě by chtěla jinak. Na přívod nejdřív router s firewallem (a Wifi) a pak až switch pokud nedostačuje počet portů, který máš na routeru.Vnitřní komunikace v rámci sítě pak pojede primárně přes switch.Ten ale dávej jen pokud ti nestačí porty na routeru na všechno co máš zapojené, nebo to potřebuješ například do přízemí a pak do dalšího patra.Synology NAS má licenci na několik IP kamer v základu, ten DVD rekorder pak už není potřeba ta NASka samotná umí IP kamery nahrávat. - Ideální podle mě je - pořadí z venku - Wan přívod z Internetu napojit do Wifi routeru - Z něj napojit po drátech všechna zařízení. Pokud počet portů nestačí (bývá max cca 8) tak připojit na LAN port routeru drátem switch s dalšími porty (pak máš třeba 14 dohromady na dvou různých místech podle toho jaká je fyzická vzálenost mezi routerem a switchem). Switch pak ideálně pořídit s napájenými porty (PoE které ti usnadní instalaci IP kamer, protože k nim nebudeš muset tahat napájení a budou mít data i napájení po tom ethernetovém kabelu. Kvůli rychlostem na vnitřní síti se už dneska dá uvažovat o 10 Gb switchi i Nasce (já to tak třeba mám) protože to děláš na hodně let dopředu.Ale jako základ postačí i Gigabit. werty reagoval na 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.