werty Odesláno Říjen 18, 2018 Nahlásit Odesláno Říjen 18, 2018 Zdravím, potřeboval bych poradit, jaké koupit komponenty k domácí síti. Konkrétně Router a Switch, aby to běhalo s NASkou a Kamerami, můžete mi někdo poradit? Kamery https://www.czc.cz/iget-homeguard-hgdvk46704-4-kanalovy-hd-dvr-4x-hgpro728-kamera-hd720p-ip66/208465/produkt NAS https://www.czc.cz/synology-ds218j-diskstation/225083/produkt Potřebuji abych si mohl přes wifi šáhnout do NASky a pustit si třeba film v televizi.. z notebooku na ní ukládat přes wifi.. kamery aby ukládaly záznamy také na tu NASku a já na ně mohl případně čumět zase přes noťas (přes wifi)... V domácích sítích se vůbec nevyznám, snad mě někdo neukamenuje za můj zjednodušený přístup k věci. A ještě bych měl jeden dotaz, dá se dostat do té nasky i z jiného místa než z domací sítě? Citovat
xmod Odesláno Říjen 18, 2018 Nahlásit Odesláno Říjen 18, 2018 No ta typologie sítě by chtěla jinak. Na přívod nejdřív router s firewallem (a Wifi) a pak až switch pokud nedostačuje počet portů, který máš na routeru.Vnitřní komunikace v rámci sítě pak pojede primárně přes switch.Ten ale dávej jen pokud ti nestačí porty na routeru na všechno co máš zapojené, nebo to potřebuješ například do přízemí a pak do dalšího patra.Synology NAS má licenci na několik IP kamer v základu, ten DVD rekorder pak už není potřeba ta NASka samotná umí IP kamery nahrávat. - Ideální podle mě je - pořadí z venku - Wan přívod z Internetu napojit do Wifi routeru - Z něj napojit po drátech všechna zařízení. Pokud počet portů nestačí (bývá max cca 8) tak připojit na LAN port routeru drátem switch s dalšími porty (pak máš třeba 14 dohromady na dvou různých místech podle toho jaká je fyzická vzálenost mezi routerem a switchem). Switch pak ideálně pořídit s napájenými porty (PoE které ti usnadní instalaci IP kamer, protože k nim nebudeš muset tahat napájení a budou mít data i napájení po tom ethernetovém kabelu. Kvůli rychlostem na vnitřní síti se už dneska dá uvažovat o 10 Gb switchi i Nasce (já to tak třeba mám) protože to děláš na hodně let dopředu.Ale jako základ postačí i Gigabit. werty reagoval na 1 Citovat
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.