Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

METRO Exodus


SC2

Recommended Posts

Nedokážu zabít zombíka (humanimal) v souboji nablízko v kapitole Volha, úkol find Krest. Je jedno kterého, zkusil jsem snad všechny. Na jednoho narazím ve dveřích do ruiny, na druhého ve vchodu na zahradu, na třetího při pokusu obejít hradbu po římse okolo řeky, na čtvrtého ve dveřích uvnitř ruiny na straně od řeky. Jeden je za ruinou (na straně od řeky), toho zastřelím jakoukoliv zbraní z dálky, ale dál už se ručnímu souboji nevyhnu.

Hra radí "X", to je k ničemu, stisknout pravý joystick jako souboj nablízko také nezabírá (ani postupně X dokud stojím a RL když pak už ležím). V PC fórech radí oboje, nic nefunguje. Zkoušel jsem 2x restartovat kapitolu, stále nic. Taky jsem zkoušel mít při tom v ruce jak samopal, tak brokovnici, to nehraje roli. Hodit předem do dveří výbušninu ani plechovku nepomáhá. Tak už nevím, co dělám špatně.

Jedná se o hru staženou z GAME PASS, tj. měla by to snad být aktuální verze. Konzole je XBOX One S.

Poradí někdo?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Otázka zní JAK? Viděl jsem záznam na youtube (z PC, ne XBOXu), ležící Arťom dá zombíkovi dvakrát přes hubu, zombík lehne a Arťom s uvolněnýma rukama už ho prostě zastřelí.

Jenže já nevím, jak na to. Vlítnu do dveří nebo průchodu, objeví se zombík a upozornění na "X". Zmáčknu X, nic to nedělá, dostanu jednu o futra a už ležím. Teď bych měl bojovat zblízka - zmáčknu pravou páku, nic to nedělá, zombík mi dá tři rány a game over. Má se při tom dělat ještě něco jiného? U melee attack v moskevském metru stačilo držet pravý joy a nepřítel ležel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

basildon: Díky, tohle bylo přesně ono. Tenhle druh čelního střetu vyžaduje mačkat X co nejrychleji a pořád, i ve fázi, kdy jsem povalený na záda. Na první pokus je po něm. Předtím jsem to zkoušel opravdu všelijak a bezúspěšně.

Následnou hordu zombíků na nádraží už lze v klidu postřílet nebo prostě jakkoliv zlikvidovat klasickými cestami, tak jak popisuje Kinimod84.

Tenhle moment ve hře považuji za trochu zmatený, protože až do něj se bojuje jen pomocí střelby, přepadením X/Y zezadu nebo soubojem nablízko pomocí RL. Pěstní souboj pomocí rychlého mačkání X není v nápovědě ke hře popsaný a není jasné, co se má dělat.

Takže ještě jednou díky a snad tohle vlákno pomůže ještě někomu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 7 months later...
  • 2 months later...

Zdar a sílu,

 

po téměř roce jsem se vrátil k Metru a protože kampaň hry už mám opakovaně dohranou, doinstaloval jsem si rozšiřující příběhy. A v Sam's story jsem narazil na věc, která se mi ještě nestala a opět jsem zakysnul.

Po setkání s Kapitánem v jeho domě jsem na vrakovišti opakovaně zahnal netopýra (démona) a vydal se přes zatopenou stanici do hasičárny pro obleky. Bohužel jsem zjistil, že někdy těsně po netopýrovi mi hra přestala automaticky ukládat pokrok a když jsem chtěl dát ručně quicksave, tak mi to píše, že "teď ukládat nelze". Hledal jsem rady na webu a k této konkrétní situaci jsem radu nenašel. Pouze zmínku, že v původní hře v kapitole Volha je nějaké místo, na které když člověk přijde, tak se ukládání také zasekne (tedy chyba v programu hry).

Má s tím někdo zkušenost? Existují místa, kam se nesmí jít, aby se tato chyba nestala? Poslední save mám ze spojnice mezi autodílnou a barákem s motorovým člunem, ovšem tam vede jen jedna cesta...

Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak už jsem na to metodou pokus-omyl přišel, ale napíšu to sem pro případ, že by se s tím někdo také trápil.

"Prokleté území" je mezi opuštěným autoservisem a protějším barákem, kam se leze po žebříku.

Údolí je zaminované a je tam pár krys a krabů. Důležité jsou ale miny. Odpálení miny jakýmkoliv způsobem zapříčiní bug "cannot save". Všechny miny je nutné obejít, nebo ručně deaktivovat, hlavně nesmí vybuchnout. Pak ukládání hry funguje stále (automaticky v checkpointech i ručně). Na předchozích místech, kde jsou miny, toto hra nedělá. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu