Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Formátování externího discu na NTFS


roman001

Recommended Posts

Ahoj potřebuju naformátova disc Transcend storejet M3 500GB USB 3.0 do NTFS teď je ve FAT32. Chci se zeptat. Už obsahuje nějakej software od transcendu tak dyž ho smažu a naformátuju jestli se disc po připojení sám načte. A když dám ve Vistách formát tam mám ve výběru velikost alokační jednotky 4096kb (vůbec nevím co to je tak na jakou hodnotu to nastavit. Děkuji za odpovědi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bohužel nevim, já při formátu disku (mám stejný jako ty, ale od jiné značky, nicméně tenhle jsem ještě neformátoval, formátoval jsem jiný) nechávám vše na základním nastavení. Zkus tam dát těch 8 MB a uvidíš. Je to podle mě spíše na rychlost zápisu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pokud se nepletu tak snad nejde zmensovat velikost vyrovnavací paměti kterou disk použivá kdyz zapisuje nebo čte z ploten , ta je snad daná ne proste fizycký cip při formatování ovšem na všech diskách davám defaultní nastavení jen vybirám jaky chci souborovy formát ( fat32 , nfts atd...)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 2 weeks later...
z fatu na ntfs to jde prevest bez ztraty dat,neni treba formatovat,napr Acronis Disk Director 11 Home CZ,http://www.acronis.cz/download/trial-verze/

Jak mám prosím tě zformátovat ext. HDD, abych ho přečetl na PS3 a zároveň aby se na něj dal nahrát film stažený z internetu? Díky za odpověď.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 3 weeks later...

k té velikosti alokační jednotky bych jen doplnil, že...

Velikost alokacni jednotky(= clusteru) je pocet bytu, kterou filesystem pouziva pro adresaci mista na disku(oddilu). Disk (oddil) je pak rozdelen na jednotlive clustery, kterych je tolik, jako je velikost oddilu / velikost clusteru. Kdyz je treba vytvorit soubor, tak se mu prideluje misto po clusterech.

Priklad: mas soubor velikosti 2kb, a filesystem ma velikost clusteru 4kb. Tento soubor si sezere celych 4kb.

Soubor velikosti 5Kb uz sezere 2 clustery = zabere 8kb.

Soubor velikosti 4MB zabere na disku 4MB/4kb = 1024 clusteru.

Vetsi velikost clusteru - rychlejsi pristup k velkym souborum, ale plytvani mistem pri malych souborech.

Mensi velikost clusteru - nejlepsi mozne vyuziti mista, pri zaplnenem disku pomaly pristup k velkym souborum (protoze casti souboru jsou nespojite rozhazeny po ruznych castech disku - a musi se hodne seekovat pri cteni i zapisu)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu