jjjoshua Odesláno Červenec 27, 2021 Nahlásit Share Odesláno Červenec 27, 2021 Zdravim,nenasiel by sa v Brne niekto,kto by mi dokazal zmenit Cfw z Sx os na Atmosphere? Sam si na to netrufam a potrebujem upgradnut z 11.0.0 na nieco novsie a to na Sx os uz nejde na cene by sme sa dohodli.vdaka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Junior Moderators spenat Odesláno Červenec 27, 2021 Junior Moderators Nahlásit Share Odesláno Červenec 27, 2021 Zdravím, na to ti stačí odstranit původní SX OS soubory a nainstalovat Atmosphére podle návodu tady na fóru. Updatování FW je tu popsané taky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jjjoshua Odesláno Červenec 27, 2021 Autor Nahlásit Share Odesláno Červenec 27, 2021 Jop,precital som kopec navodov,ale mam trochu respekt pred takymito zasahmy a popravde niektorym veciam nerozumiem: 1.budem moct nadalej startovat Switch pomoucou dongle,ktory mam od Sx os? 2.ostane mi cisty SysNand aby som mohol hrat original cartridge na internete? 3.ostanu mi v EmuNand zalohy hier,alebo aspon saves? A ake Sx subory mozem vlastne vymazat? Nebolo by jednoduchsie dat si Atmosphere na druhu Sd kartu (na jednej by ostal Sx Os a na novu by som natiahol Atmosphere)? Ako vravim,som z toho pomerne zmateny Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Junior Moderators spenat Odesláno Červenec 27, 2021 Junior Moderators Nahlásit Share Odesláno Červenec 27, 2021 1. Pokud se jedná o oficiální SX OS dongle, pak budeš potřebovat tool, který ti převede "Atmosphére payload" na "SX OS payload" (TX boot.dat soubor), třeba pomocí tohoto toolu: https://sx-boot-dat-creator.herokuapp.com/. Osobně jsem ale nezkoušel. 2. To je na tobě, každopádně Atmosphére (resp. zavaděč Hekate) umožňuje instalaci EmuNAND. 3. Na tohle ti odpovědět nedokážu, ale hry pravděpodobně nainstalované nezůstanou - struktura souborů u EmuNAND je u SX OS mírně odlišná (ale rád se nechám vyvést z omylu). Savy se ukládají na interní paměť, pokud neuděláš formát, zůstanou ti. Smažeš všechny soubory, které jsi na kartu kopíroval pro instalaci SX OS - nic víc, nic míň. Můžeš mít 2 CFW dokonce na jedné kartě (prostě nakopíruješ soubory pro Atmosphére a injectneš Atmosphére payload), což pro tebe bude možná nejjednodušší cesta. Sám ale EmuNAND nepoužívám, takže netuším, jak se to v tomhle případě bude chovat. Upřímně se mi jeví jako nejjednodušší cestou zazálohování nainstalovaných her, smazat vše, nainstalovat Atmosphére + Hekate a EmuNAND a nakonec updatovat FW. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jjjoshua Odesláno Červenec 27, 2021 Autor Nahlásit Share Odesláno Červenec 27, 2021 A keby som mal oba Cfw na jednej mohol by som sa nejako prepinat z Sx na Atmosphere,alebo by som musel vymysliet to s donglom? A celkom som zmateny aj ohladom toho co sa vlastne nachadza na Sd karte a co v internej pamati konzole.asi je to hlupost,ale napadlo ma,ze keby som mal na jednej karte Cfw a druhu by som mal cistu,tak z tej cistej by som sa mal naloadovat logicky na Ofw?a v tom pripade by som mohol hrat original cartridge hry na nete s tou cistou kartou?a mohol by som si potom aj updatovat Fw na nejaky novsi?alebo by mi uz potom nechcelo zobrat tu s cfw? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Junior Moderators spenat Odesláno Červenec 28, 2021 Junior Moderators Nahlásit Share Odesláno Červenec 28, 2021 Přepínat určitě můžeš, ale u SX OS Pro dongle to nebude úplně přívětivá věc - musel bys konstantně měnit payload soubor na donglu, což mi přijde jako zbytečná práce. Řešením je alternativní způsoby injectnutí payloadu (buďto jiný dongle, nebo třeba mobil/PC). Co se druhé otázky týče: Takhle to úplně nefunguje, proto se dělá EmuNAND - když jednou nabootuješ CFW, informace o tom se ve Switchi drží ve formě logu. Ten jen tak neodstraníš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jjjoshua Odesláno Červenec 28, 2021 Autor Nahlásit Share Odesláno Červenec 28, 2021 Tak nakoniec som zistil,ze SysNand na Sx Os nemam vobec cisty,tak som sa rozhodol pre clear instalaciu Atmosphere. Chcel by som sa teda uistit ze budem postupovat spravne. 1) zalohujem si savy cez EdiZon 2) konzolu dam do to tovarenskeho nastavenia a naformatujem Sd kartu, cim zabezpecim,ze budem mat cisty Sysnand. 3) nahodim na Sd subory z Atmosphere - a tu sa ale dostavam k niektorym veciam,ktorym nechapem: a) v ktorom bode instalacie budem vyzvany k vytvoreniu EmuNand (aby sa mi nestalo to co v Sx,ze som mal vsetko v Sysnand)? b) kde v tom celom procese zapracujem Hekake? a kedy ten tool Herokuapp,ktory mi spojazdni Sx dongle? c) a kde budem potom prepinat medzi Cfw Emunand so zalohami a cistym Ofw SysNandom? d) ako vlastne upgradnem Ofw v Sysnand? Predpokladam,ze Daybreak by sposobil ze ho zase "zaspinim",tak ako to robil Choidujournx na Sx os? Velka vdaka za pomoc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Junior Moderators spenat Odesláno Červenec 28, 2021 Junior Moderators Nahlásit Share Odesláno Červenec 28, 2021 Pokud nemáš SysNAND čistý, pak nemusíš vůbec řešit tovární nastavení ani formát, protože (pokud nemáš čistou zálohu NAND před použitím SX OS a nepoužiješ jí) se očistit v podstatě nedá - pokud máš jednou CFW na SysNAND, bude ti hrozit ban vždycky. Ten tool (herokuapp) má jen předělat soubor na tom donglu na payload Atmosphére - pak ho použiješ jako kdybys bootoval SX OS, ale nabootuje se ti Atmosphére. Ale jak říkám, nezkoušel jsem, nepoužívám ho. OFW v SysNAND můžeš updatovat normálně přes internet, ale jak píšu, máš dirty NAND, takže ti to může být jedno. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jjjoshua Odesláno Červenec 28, 2021 Autor Nahlásit Share Odesláno Červenec 28, 2021 A ako zistim,ci mam cistu zalohu Nand?ja som konzolu uz kupoval s Sx os,takze neviem,ci to predchadzajuci majitel vytvaral.viem ale,ze konzola nebola nikdy pripojena na net - ani pred Sx os,ani potom. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Junior Moderators spenat Odesláno Červenec 28, 2021 Junior Moderators Nahlásit Share Odesláno Červenec 28, 2021 No, pokud sis tu zálohu sám nevytvářel, nebo ti jí nepředal původní majitel (a neřekl, že je to čistá záloha NAND), tak jí nemáš S internetem to nesouvisí - jakmile se prostě jednou nabootuje CFW na SysNAND, není cesty zpět. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jjjoshua Odesláno Červenec 28, 2021 Autor Nahlásit Share Odesláno Červenec 28, 2021 A ta zaloha by sa mala vytvarat na Sd kartu?on prave vravel,ze tam je nejaka zaloha,ale ja som tomu vtedy rozumel este menej ako teraz inak,pocul si uz o Haku33?cital som ze to dokaze vycistit SysNand Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Junior Moderators spenat Odesláno Červenec 28, 2021 Junior Moderators Nahlásit Share Odesláno Červenec 28, 2021 Kamkoliv - na flashku, na SD kartu,... je to prostě zazipovaný soubor. Aplikaci znám, jednou jsem jí použil, ale po dlouhých debatách na zahraničních fórech vlastně nikdo nedokázal říct, jestli to funguje na 100%. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jjjoshua Odesláno Červenec 28, 2021 Autor Nahlásit Share Odesláno Červenec 28, 2021 Tak ja to teda s tym Haku33 risknem ak to chapem spravne,tak v podstate nemam co stratit - ak je to tak,ze ten SysNand ostane dirty,tak dostanem ban,ale ak sa ocistit ani neda,tak je vlastne jedno ci budem mat ban a budem hrat offline (ako doteraz),alebo budem hrat offline bez banu A prepac,ze stale otravujem s novymi dotazmi,ale chcem byt co najviac v obraze,kym sa do toho pustim. Takze,ked si cisty switch updatnem oficialnou cestou na aktualny Ofw 12.1.0.,tak ako ho updatnem v cfw Atmosphere?alebo tam to uz nebude nutne a staci tam hodit ten ich 0.19.5? A tiez nechapem celkom to fusee primary a secondary.naco su 2?a aku rolu v tom hra hekate? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jjjoshua Odesláno Červenec 29, 2021 Autor Nahlásit Share Odesláno Červenec 29, 2021 Ahoj, včera večer som sa do toho pustil, ale keď som vyčistil konzolu cez Haku33, na OFW mi ostal firmware, ktorý som dovtedy používal (11.0.0). Trochu ma to znepokojilo, čakal som, že s vyčistením SysNandu klesne aj OFW. Alebo to tak nefunguje? Väčší problém nastal, keď som chcel vytvoriť emuMMC podľa tohto návodu (https://www.nevercholt.com/how-to-install-atmosphere-0-14-1-cfw-homebrew-menu-on-a-nintendo-switch-running-fw-1-x-10-1-0/) a všetko išlo hladko, ale keď som sa dostal k bodu 10 a chcel naloadovať emuMMC, tak mi vyhodilo "Failed to run sept". Skúšal som to 2x a vždy rovnaká chyba, nevieš v čom by mohol byť problém? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.