sasa.lohr Odesláno Únor 4, 2011 Nahlásit Share Odesláno Únor 4, 2011 Zdravim, uz delsi dobu premyslim a dloumam, jak vlastne funguje procesor. Kazdy vi , ze to je "neco" v pocitaci, co pocita ruzne operace. Tyto operace jsou ale zavisle na programu. Pokud se vratime zpet, kdyz se zacaly procesory vyvijet, pocitaly pouze jako kalkulacka ruzna cisla, ale jak mohly neco pocitat? Nebyl prece program, diky kteremu by ta cisla pocitat mohl. vysvetli mi nekdo, jak to cele je? je to v sekci pokec, rad si prectu laicke nazory Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nanaki Odesláno Únor 4, 2011 Nahlásit Share Odesláno Únor 4, 2011 Jako púrvnéí si přečti tohle: http://cs.wikipedia.org/wiki/D%C4%9Bjiny_po%C4%8D%C3%ADta%C4%8D%C5%AF Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sasa.lohr Odesláno Únor 4, 2011 Autor Nahlásit Share Odesláno Únor 4, 2011 diky, vse jsem si precetl, ale neni tam detajlne rozebrane jak to presne funguje je to spise takovy pruvodce histrorii Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
usagi111 Odesláno Únor 4, 2011 Nahlásit Share Odesláno Únor 4, 2011 muj laickei nazor je že ty programy maj v mokročipech a těch vláknech Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MammutCZ Odesláno Únor 7, 2011 Nahlásit Share Odesláno Únor 7, 2011 Podle mě jsou v proceru zapsáný různé algoritmy, "zákony", které musí dodržovat a řídit se podle nich v určitých situacích :) :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ondrejsetina Odesláno Únor 7, 2011 Nahlásit Share Odesláno Únor 7, 2011 Možná , že se to laicky vysvětlit nedá . Přeci jenom je složený z různých druhů elektro součástek , které na sebe navazují s jinými a tedy se nedá mluvit o processoru jako o samotně fungující části počítače bez elektrického proudu . Dále je zapotřebí znát jazyk a kódy v kterém se o ektřině a procesech součástek mluví , aby bylo pochopeno co se vlastně při cestování elektrického proudu přes vodiče vlastně děje . Fakt nevím . Neměl jsem na to odpovídat . Ale , třeba z pohledu laika , bych tvrdil , že každá součástka posílá nějaké elektrické impulsy do jiných součástek , až je impulsů tolik , že se ti otevře dvd mechanika . :cheesygrin: :angle: [url]http://cs.wikipedia.org/wiki/Procesor[/url] Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jura555 Odesláno Únor 7, 2011 Nahlásit Share Odesláno Únor 7, 2011 je jedno jak to funguje, hlavně že to funguje a dělá nám to radost:) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kdyr Odesláno Únor 9, 2011 Nahlásit Share Odesláno Únor 9, 2011 já sy myslím že v tom CPU sou nějaký trpaslíci co to říděj :-D , ale je to pouze moje teorie :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prachy Odesláno Únor 9, 2011 Nahlásit Share Odesláno Únor 9, 2011 To je otázka,která se nikdy nevyřeší já to beru něco jako z ničeho nic.Je to vzniknutí nového světa,nové dimenze.Jak vznikl tento svět?Nevíme a jak vznikly počítače jak se stalo že nějaké součástky začaly v nějakém obřím monitoru zobrazovat nějaká čísla?Velký třesk ? :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.