Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

Acekard 2i působí bricknutě po úspěšném (?) fixnutí


L/--Z/--R0

Otázka

Zdravím,

mám prazvláštní problém. Bratranec si chtěl pořídit flashkartu k DSi, ale protože jsme nechtěli objednávat ze zahraničí, rozhodli jsme se pro Acekard2i z wigishop s tím, že mu ji na svém DS Lite fixnu pro FW 1.4.1. Dneska ji donesl, tak jsem se do toho pustil - pokusně jsem ji dal do jeho DSi, kde se objevila v menu, ale pochopitelně se nespustila, tak jsem na microsd nahrál AKAIKO z ofiko stránek, přidal update pro FW 1.4.1 a dal ji do svého Lite.

Nejdřív jsem se pokusil o update pomocí "L" souboru. Ten mi nechtěl fungovat, protože po vysunutí/zasunutí karty a zmáčknutí "B" se nic nedělo. Prošel jsem si návody na gbatemp i tady na fóru, kde se psalo, že je lepší použít "i" verzi updatu i v případě DS Lite, tak jsem tak učinil, napsalo se mi, že vše je ok, dal jsem start a karta se bez problémů během cca 3 minut updatovala.

Pak jsem normálně vypnul DS, zapnul a už to bylo v *****. Lite mi hlásilo, že ve slotu není žádná karta. To samé DSi. Zkoušel jsem zasunovat/vysunovat, paper fix (kdyby šlo o kontakty), ale nic nepomáhá. "unbrick" karty nejde, protože se to zase zastaví v tom bodě, kdy mám zmáčknout "B", jenže já ho mačkám a nic.

Nevíte někdo co s tím? Karta působí origo dojmem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

10 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

  • 0

Jelikoz ses snazil o unbrick, hadam, ze mas taky AK2i. Co me ale zarazi je, ze se ti karta UPDATOVALA cca 3 minuty. Update karty netrva dyl nez pul minuty (uz jsem jich fixnul dost a dost, takze vim).

Pokud karta fakt nejde, tak ji opatrne rozeber a zkontroluj si, zda nema "fake" chip (mrkni na stranky www.acekard.com kde najdes rozdily mezi origo a neorigo ak2i). Posledni zminka je o "eon" chipu, ktery nelze updatovat pres ten fix...

Jen se zeptam, pro jistotu. Kdyz delas ten unbrick, spoustis ten soubor ve sve AK2i, vyjmes ji, vlozis kamosovu AK2i a pak mackas "B"? MicroSD s fix souborem staci byt v prvni AK2i, druha muze byt prazdna (bez microsd).

Zkus DSL soubor pro 1.4 FW - a znovu unbrick :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Ty tři minuty byl jen odhad, asi to fakt bylo méně, přece jenom když jde do tuhého, tak člověku přijde, že se čas nehorázně vleče. :D

Jinak balení je přesně jako na stránkách acekard.com, kartu se mi moc rozebírat nechce, rád bych ji reklamoval. Navíc na wigishopu píšou, že mají jenom originály, s fakem by mě fakt naštvali...

Unbrick dělám přesně tak, akorát že já nemám Acekard, ale R4 (originál). Zkoušel jsem i verzi pro 1.4, pořád mě to nepustí za to "B".

Nicméně včera jsem si tu kartu ještě důkladně prohlížel a porovnával kontakty s mojí R4 a jedno R4 (fake) Gold - přijde mi, ta AK2i má kontakty posunuté nějak doprava a že ten umělohmotný bazmek dva z nich překrývá, místo aby šel kolem nich.

EDIT: kartu jsem rozebral, je origo. Kontakty jsem srovnal, ale ničemu to nepomohlo. Navíc začínám mít pocit, že je nějaký problém v Lite-ku/Flash kartách, ze kterých dělám unbrick (R4 DS a R4i Gold), protože vždy, když spustím "L" updater, tak ať mačkám B nezávisle na zasunuté/nezasunuté/vyměněné flashkartě, tak DS nereaguje. Hergot...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Spis pouzivas spatny Fix soubor. Ono je vzdy nekolik verzi a pokud si nejsi jist puvodem flashkarty, je lepsi pouzit neoficialni fix (tj. kdyz byl fix 1.4, nektere karty to nezvladali, ale dali se fixnout pres R4 fix (temer identicky). Teprve az pak prisla vylepsena verze fixu)

Takze zkus pomrkat na ten R4 1.4.x fix s L na konci (tj, urceno pro ds lite - unbrick) -> doporucim ti pouzivat mensi pametovou kartu pro fix (2GB) a radsi ji poradne zformatovat (sezen si panasonic sd formater)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

OK, takže je tu nějaký pokrok, vzal jsem 1.4.1 fw fix pro R4i Gold (to bylo předpokládám myšlenou tou "R4" kartou v postu výše) a při pokusu o unbrick Acekard mi to napíše "Card Check - OK", "Upgrade status - no upgrade needed" a dál mě to nepustí. Nějaký způsob, jak ten updater přinutit k fixu?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Jeste se zeptam, psal jsi, ze jsi pouzil i 1.4 update, zkousel jsi stary nebo novy soubory?

S tim pokrokem gratuluju, ale vypada to, ze karta je uspesne fixnuta a dalsi fix nebo spis unbrick neni treba (coz je dost divoky...).

Ted me zarazi uz jen jedna vec -> zkusil jsi vsechno mozne, stale jeste zkousis... -> nemas v okoli nekoho s AK2i? Zkusit unbrick pres ni?

Ja osobne delam fix i unbrick a zatim se mi nestalo, ze by to nefungovalo. Ale rozdil mezi tebou a mnou je fakt jen ta karta... (je to jen domnenka, nezkousel jsem unbrick pres jinou kartu, i kdyz by to teoreticky melo fungovat...)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

U 1.4 updatu jsem zkoušel obojí, resp. myslím, protože jsem našel dvě verze souborů, které se liší velikostí, takže to je předpokládám ono, jestli máš ale po ruce nějaký odkaz, tak bych to ještě vyzkoušel.

Jo, ta hláška s (ne)úspěšným fixnutím mě to dost překvapila. Nikoho s AK2i v okolí nemám, na forech jsem taky četl, že by měl jít unbrick i s jinou kartou, ale nemám to jak vyzkoušet. Nejdřív jsem si říkal, že unbrick z jiné karty je důvod, proč mi vždycky vytuhne oficiální "L" updater, ale to se stalo i hned poprvé, když jsem ho pouštěl z AK2i... Jinak už chvíli přemýšlím, že bych ti ji poslal "na hraní", hlavně protože s reklamací to nevidím moc růžově, kdyžtak ti pošlu PM.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

??? A mas moznost vyzkouset JINOU PAMETOVKU? ??? Jak uz jsem psal vyse, malou velikost (max 2GB), cerstve naformatovanou (pres panasonic formater - ten se da stahnout na filetrip.net)

Protoze jestli to delalo i v AK2i, tak je velka pravdepodobnost, ze to bude tou kartou...

A nebo taky systemem AKAIO...

jako priklad uvedu fix dstti, ktera se MUSELA delat s oficialnim FW a to primo s urcitou verzi - myslim ze 1.15. Patch sice nabehl, ale hodilo to error a nic neslo, pokud si pouzil jinou verzi FW (testoval jsem to na 1.17a)...

Vsak mi se tim nejak prokousem. Ale tu pametovku rozhodne testni... Btw. AKAIO 1.8.5 ma trosku problemy s pomalejsimi kartami - resila to v 1.8.5a -> jaky to ma ale vliv na homebrew a fix, to ale nedokazu rict. (vsechno je spojene se vsim)

EDIT: ty soubory k fixu najdes v tutorialech -> jsou tam nove i stare fix soubory k 1.4

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Pokud si dobře vzpomínám, tak jsem zkoušel jinou paměťovku (mám k dispozici 1GB a 2GB), i sd formatter; stejně tak i jiný FW (buď Wood 1.25 nebo ofiko 1.18 pro R4DS), ale i jinou kartu (R4i Gold - DSTTi klon). Na AK2i jsem měl v době updatu tuším AKAIO 1.8.5 (ne "a" verze, jestli zrovna tohle mohlo mít vliv?). A ty soubory z tutoriálu jsem taky zkoušel.

Každopádně to bylo týden zpátky, možná jsem něco přehlédl, zítra to zkusím ještě prubnout. O nutnosti konkrétní verzi TTMENU pro NDSTTi jsem taky četl, ale tam se to poměrně dost zdůrazňuje, u AK2i jsem nic podobného neviděl, ale bůhví...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu