Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Skládám PC

Tesi88

Recommended Posts

Ahoj všem, potřeboval bych poradit, chci si složit novej PC, nechci nic nadupanýho za 30tism tak mám vybranejch pár komponentů a potřebuju poradit jak pujdou spolu dohromady.

Jako základ bych chtěl tuhle desku http://nc.cz/gigabyte-mb-sc-am3-880gma-ud2h-amd-880g-vga-ddr3-matx_d22340.html hlavní důvod je u mně cena, co podle vás této desce chybí nebo mi bude dostačovat tak abych naplno v ní využil procesor Phenom II http://nc.cz/amd-phenom-ii-x6-six-core-1090t-black-edition-3-2ghz-9mb-cache-125w-socket-am3-box_d22276.html ???

Tohle celé bych chtěl vložit do kejsny http://nc.cz/c-tech-miditower-prism-500w-zdroj_d31158.html

Pude tenhle zdroj co v tom je připojit do tý desky? Budou spolu tyhle tři kompomenty 100% kompatabilní? Grafiku chci použít svojí starší Leadtek nVidia GTS250, tu bych snad mohl využít víc než v desce kterou mám teď (moje nynější deska má PCIE jenom 8x). U té desky píšou že má DDR3 tak bych chtěl ještě vědět jestli by mi do ní prozatim pasovali i DDR2 800mhz než koupim DDR3 ??? Díky za rady :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tesi na pocet jader bych vubec nehledel. Pokud to budes mit jen na hrani a na net tak 6 jader ti je na nic. Co se tyce AMD tak sou tu opet dva tabory jak u grafik.. to se musis rozhodnout sam. Ja bych ti navrhl http://www.alza.cz/intel-core-i5-2500k-quad-core-sandy-bridge-d201339.htm + http://www.alza.cz/asus-p8p67-d202978.htm (deska je o litr drazsi, ale zrovna na te bych nesetril)

Odkaz ke komentáři

Sandy bridge... mensi spotreba, k-verze skvele taktovani pri chlazeni vzduchem, turbo boost a slusny integrovany gpu.. nic proti AMD ale sb se proste povedl.

A nechme toho at z toho neni flame :D .. muj nazor je, ze kdybych sestavoval levne pc tak sahnu po AMD, ale tesi tu dal odkaz na procesor v cene 4000kc + a to bych sel spis do intelu

Odkaz ke komentáři

@VVenca8 tohle nemůžeš srovnávat, protože konkurence proti SB bude od AMD až v létě.

@Svacina AMD asi vždy vyhrávalo poměr cena/výkon, ale Intel je Intel (tím samozřejmě neříkám, že AMD je špatný).

Jinak nechte téma Intel vs AMD a až Tesi88 řekne co preferuje, tak mu můžeme poradit.

Odkaz ke komentáři

No já jsem právě myslel že AMD je oproti Intelu lepší na hry, a právě jsem ho volil i kuli ceně, ale to co jsem četl o tom sandy bridge tak to zní dost zajímavě :-) ale děsí mně ty chyby intelu co jste tu psali, jo kdybych měl víc peněz tak rozhodně koupim

Core i7 extreme 990, ake 22k na procesor fakt nemám :-D no odpoledne se mrknu ještě po nějakých testech těch procesorů a porovnání mezi intel a AMD a uvidim :-)

Odkaz ke komentáři

jasně, že amd je v poměru cena/výkon lepší, ale do pc za 30 000 kč bych amd rozhodně necpal...ano, sandy bridge má chybu, po čase odpaluje sata II d isky, ale pokud chceš nové pc, stejně budeš brát sata3 disky, takže je ti to jedno...z mého pohledu amd nikdy nedosáhne kvalit intelu, dokud bude intel dělat takovým tempem jako dosud...32nm sandy bridge, 22nm ivy bridge (5x větší výkon, než sandy bridge) a za pár let bude i architektura rockwell 14nm, ale ta se bude vyrábět až v nové továrně, která bude podle předpokladů dostavěna v roce 2013, ddr3 ramky určitě kingston a pokud bude pc stát již zmíněných 30 000 kč, šel bych do 6 gb ram...

P.S.: a ta leadtek gts250 ti to bude docela brzdit...ta karta je dělaná na max. rozlišení 1280x1024 a jestli máš monitor 1680x1050 nebo větší 1920x1080, 1920x1200, budeš muset ubírat na detailech...

Odkaz ke komentáři

Jak pise chrashman nevim co plasite s chybou intelu. Ano je tam chyba, chyba, ktere si ani nevsimnes staci jen zapojit mechaniku a hdd do sata III a myslim, ze ti to bude stacit ja vyuzivam 2 maximalne, kdyz dokoupim jeste jeden hdd tak 3.

Btw. drak3go driv nez zacnes plasit tak si o tom neco precti.

Odkaz ke komentáři

nechápu toho, kdo si staví nové pc a pere tam starou sata II...stavím počítače přes 3 roky a udivuje mě, že si někdo postaví pc se zastaralými technologiemi. Ano, bude chvíli trvat, než sata II vymizí z českého trhu, ale na co nekoupit o pár stovek dražší, ale 2x rychlejší sata3? To stejné amd, pokud máš peníze a toužíš po výkonu, bereš intel, ale pokud nemáš peníze a chceš čtyřjádrový procesor, bereš žravé amd (většinou 125w)...

Odkaz ke komentáři

ted to nemyslim nejak spatne ... a ackoliv je amd zravenjsi nez intel tak TDP je udavano casto jako max. prikon a ne normalni spotreba... a casto ani behem max. vykonu procesory nedostahuji TDP.... takze s tou zravosti bych to az tak nehrotil...

nadruhou stranu je pravda ze intely jsou znacne dal nez amd (vykonove), akorat bych asi nespolihal na 5x vyssi vykon ivy bridge (preci jen pockej na nejaky realny podklady.. nez PR reci popr. kachny na nejakych servrech..)

btw muj osobni nazor je ... ze do nejakych 10-15k AMD ... (popr. i3) a vejs uz jedine intel :? - ale to je opravdu jen muj osobni nazor :)

Odkaz ke komentáři

to je sice pravda, ale pokud začneš hrát nějakou náročnější hru nebo budeš renderovat, popřípadě zkoušet 3d, spotřeba se u amd klidně vyšplhá...o tom ivy bridge to prohlásila firma Intel, protože 22nm technologie ti umožní rozhodně větší takt ze základu a budou to procesory 8-mi jádrové a 10-ti jádrové, bude v nich grafický čip s podporou dx 11 a to bude amd těžce dohánět...navíc se chystá i PCI-e 3.0 (GK) a na to budou opět potřeba nové desky, stejně tak jako na již zmiňované ivy bridge...v příštích 5 letech se toho zkrátka stane na hardware scéně opravdu mnoho...

Odkaz ke komentáři

vysplha, ale jak uz sem psal z 95% nikdy nedosahne udavane hodnoty... (to z toho procaku dostanou jen v laboratornich podminkach), co se tyce toho intelu, intel taky kdysi prohlasil ze v roce 2010 tu budou 15Ghz procaky (v dobe P,PII) takze jak rikam ber PR reci opravdu s rezervou, v pristich 5 letech urcite (nehlede na to ze tam udela sve i nastupce souc. generace konzoly) ovsem v PC svete to tak bylo dycky... a mohl bys furt jen cekat... zatim bych tu opravdu neresil co budou mit nove gen. za vykon.. neni nad testy ktery ukazou realny potencial... nehlede na to ze veci se furt meni, nehlede na to ze pci-e 3.0 je trochu jina vec... ktera s intelem nema nic moc spolecneho :)

Edit: kdyz si tak rozpomenu tak ma intel vcelku "velke" PR reci obcas.. a nemam mu to za zle.. ja jen rikam aby ses na to nespolehal (protoze mi to tak prijde, ze nekdo ted placnul a za rok to presne tak bude)

napr. Larrabee ... intel sliboval jak to bude vykonove nad grafikama a ze normalni grafiky pujdou do kopru.. (sliboval 2x vetsi vykon nez mely v tu dobu soucasne TOP grafiky) jenze ejhle, prisly nove gen. grafik a intel se sel zahrabat a nasledne se celej projekt zrusil... a to bylo v dobe HD4000 a GTX2x0

EDIT2: :P abych ale nevyznel jako fanda AMD, tak ano intel ma urcite mnohem lepe doladenou spotrebu, nadruhou stranu si za to nechava velice slusne zaplatit, ovsem je to proste jina trida (je mnohem vetsi, ma vic tovaren /vetsi vyrobni kapacity/, vetsi prodeje atd.) intel je ted nad urcitou cenovou hranici jasnej leader..

Odkaz ke komentáři

• Moderators
Jak pise chrashman nevim co plasite s chybou intelu. Ano je tam chyba, chyba, ktere si ani nevsimnes staci jen zapojit mechaniku a hdd do sata III a myslim, ze ti to bude stacit ja vyuzivam 2 maximalne, kdyz dokoupim jeste jeden hdd tak 3.

Btw. drak3go driv nez zacnes plasit tak si o tom neco precti.

Nevím, proč reaguješ tak povýšeně. Já jsem nenapsal nic, co by nebyla pravda a rozepisovat se tu o detailech problematiky je zbytečné, těch článků na internetu existuje mnoho.

Zrovna tak nechápu tvoji narážku o tom, že si mám někde něco přečíst. Pro tvoji informaci - já to dělám a rozhodně se nepovažuji za plašana. Nemusel bych to psát, ale pro tvoji informaci, abych tě zbavil dojmu, že jen nepodloženě plácám, tak jsme napojeni na AT Computers (kteří patří, jak ty jistě víš, mezi největší výrobce PC u nás v republice) a ti například úplně pozastavili dodávku PC s deskami osazeným Intel Sandy Bridge. To, že problém je tam anebo tam není v tuto chvíli podstatné, podstatné je to, že i Intel na to reaguje stahováním těchto revizí z trhu a chystanou nápravou.

Uvědom si, že ne každý si staví zcela nové PC, jsou uživatelé, co "pouze" upgradují či jinak kombinují svoje starší komponenty s novými. Zrovna tak si nemyslím, že každý hned poletí do obchodu si nakoupit nejnovější technologie jen proto, že jsou tzv. "in". Spousta nových věcí přináší při rychlosti dnešního vývoje taky spousty problémů a mít za každou cenu to NEJnovější, co zrovna na trhu je, není vždycky výhra.

To, co popsaná chyba může a nemusí způsobit v provozu do budoucna (a znovu opakuji, já mám informací dost), musí nejlépe vědět výrobce a ten reaguje tak jak reagoval.

Pokud máš ale ty architekturu Intel Sandy Bridge zvládnutou líp, jsou ti jasné veškeré potencionální problémy a můžeš tak bez obav uživatelům doporučovat stavět právě na ní, tak prosím, to je tvoje věc. Já o tom sice pochybuji, ale to mi pořád nedává právo se ohrazovat na ostatní. Jde to i bez toho, tak prosímtě příště vol lepší slova, zase tolik mě neznáš.

Odkaz ke komentáři

drak3go ja se nesnazil reagovat povysene, jeslti si to tak vzal tak se omlouvam (mozna sem to mel napsat trosku jinak).. ovsem ty na to reagujes take povysene, nebo mi to tak aspon prijde. Btw. taky nemuzes vedet do ceho delam ja. Ty si napsal cituji : Takže do tohoho bych momentálně rozhodně neinvestoval. .... to je vec kazdeho jestli do toho investuje nebo ne, ale kdyz uz si to napsal chtelo by to trosku rozvest nez jen napsat "intel ma se sb chybu, rozhodne bych do neho neinvestoval" tohle je podle me plaseni. (a rek bych, ze pro normalniho uzivatele, ktery ma jednu mechaniku a jeden az dva hardisky ta chyba neznamena nic)

Odkaz ke komentáři

• Moderators

Omluva přijata :-) Ale vážně, určitě není mým úmyslem někoho vyplašit, spíš jsem svojí zprávou chtěl dotyčného upozornit, že se "něco" kolem Intel Sandy Bridge děje a než se pro investici rozhodne (a oba víme, že to není investice jen na měsíc), tak aby to pořádně promyslel.

O tom, jak majoritní či minoritní tato chyba je myslím nemusíme diskutovat, ať mu to tu nezaneplešíme. Faktem je, že tam nějaká chyba je a výrobek jako takový je vadný. Nebojím se ani říct to, že když si za něco zaplatím, tak chci bezvadný výrobek. Intel něco vymyslel, má to být dobré (soudě podle testů), chce za to nějaké peníze (má na to nárok) a tak musí zajistit kvalitu. A to dělá. Podobně bych nechěl ani nové auto, ke kterému by mi prodejce řekl, že když na něj namontuji ocelové ráfky, tak má tendenci táhnout na stranu, ale že když použiji litá kola, tak je vše v pořádku. Já se sebe na krásně můžu na auto-moto fóru dočíst, že když si jdu koupit nové auto, tak si na něj přece nebudu nazouvat ocelové ráfky a tím pádem patřím defacto do skupiny, které se to netýká a můžu být v pohodě. Nebyl bych ani tak, vadilo by mě to za prvé už z principu a za druhé nikdy nemůžu vědět, že ty ocelové ráfky nebudu chtít/muset nikdy použít. Nemluvě o tom, že když se auta budu chtít pak zbavit (což může udělat i majitel desky s Intel Sandy Bridge). těžko budu novému majiteli vysvětlovat, že smí to anebo ono. A víme, jak to dnes funguje. Někdo uslyší nějaké "ALE" ve funkčnosti a jeho první slova budou "nějaká sleva?"

To je vše :-)

EDIT: Dle zpráv z výroby ATC předpokládaji už koncem března rozjet výrobu s deskami s Intel Sandy Bridge. Jak znám podobné předpovědi, měsíc - dva nehrají žádnou roli, ale necháme se překvapit :-)

Odkaz ke komentáři

sucháč: u PCI-e 3.0 (GK = grafické karty) je to myšleno jako podpora :) (ano, vím, že je to slot pro spoj grafické karty a základní desky) ;) :D

ano, nikdy ten výkon nebude 5x větší, ale pokud se bude prodávat nejhorší osmijádrový kousek s taktem 4 Ghz a nejlepší desetijádrový s taktem 4,5 GHz, bude to sakra rozdíl, než současné takty, jejichž takt je při nejlepším 3,5 Ghz...pokud odemčou násobič, nebude problém se dostat na 5 GHz bez vodního, nebo dusíkového chlazení ;)

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu