Boby91 Odesláno Červenec 16, 2011 Nahlásit Share Odesláno Červenec 16, 2011 Ahoj, chci se zeptat, jestli někdo nevíte, zda je možný si vzít 12V na ventilátory odněkud z vodičů, místo z desky a vyhnout se tak pájení. Mám Xbox rev. Xenon a chtěl bych předejít problému s teplotou. Zatím jsem problém neměl a ikdyž se jedná o dočasný řešení, životnost o něco prodlouží. Díky za pomoc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 zip545 Odesláno Červenec 16, 2011 Nahlásit Share Odesláno Červenec 16, 2011 Ano jde,sám sem to skoušel,ale na jasperovy. http://www.llamma.com/xbox360/mods/360-12V-fan-Mod.htm http://forums.llamma.com/viewtopic.php?t=7074 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Boby91 Odesláno Červenec 16, 2011 Autor Nahlásit Share Odesláno Červenec 16, 2011 Takže pokud chci vzít 12V z toho napájení ventilátorů co už v Xku jsou, můžu použít (dle obrázku č1) hnědý a červený vodič.. Ale který z nich dává 12V... :( předpokládám, že jeden je na 12, druhý na 5. Omyl, teď v tom mám trochu bordel, ten maník napojil na hnědý vodič od ventilátoru další vodič a přivedl ho do 12V zdroje z desky... Nemohl by to někdo trochu vysvětlit proč to tak udělal ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 romik Odesláno Červenec 16, 2011 Nahlásit Share Odesláno Červenec 16, 2011 u xenonu se nevyhneš problémům s teplotou, stejně ti brzy klekne, jako všechny ostatní. Řešení je jediné, zbavit se staré revize a pořídit jasper Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Boby91 Odesláno Červenec 16, 2011 Autor Nahlásit Share Odesláno Červenec 16, 2011 Nevadí, za trochu práce mi to stojí... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 xmod Odesláno Červenec 16, 2011 Nahlásit Share Odesláno Červenec 16, 2011 Takže pokud chci vzít 12V z toho napájení ventilátorů co už v Xku jsou, můžu použít (dle obrázku č1) hnědý a červený vodič.. Ale který z nich dává 12V... :( předpokládám, že jeden je na 12, druhý na 5. Podle mě si to nepochopil úplně dobře - stávající hnědý a červený co vedou k větráku jsou oba 5v, každý na jeden větrák - jeslti chceš zlepšit chlazení úprava spočívá v tom, že tam místo 5v přivedeš 12v - tj ty dva dráty ucvakneš a na ně přivedeš 12v - a ty musíš vzít z desky (je na spoustě míst, ale pájení se nevyhneš, jak jinak bys to napojil na ty stávající dráty) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 romik Odesláno Červenec 16, 2011 Nahlásit Share Odesláno Červenec 16, 2011 Nevadí, za trochu práce mi to stojí... vážně nestojí, ale to zjistíš časem :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 xmod Odesláno Červenec 16, 2011 Nahlásit Share Odesláno Červenec 16, 2011 ještě bych dodal, že to dělá docela solidní bordel a je fakt jak řiká romík, že to je spíš placebo pro tebe, než že by to něco na tom xboxu razantně zlepšilo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Boby91 Odesláno Červenec 16, 2011 Autor Nahlásit Share Odesláno Červenec 16, 2011 Podle mě si to nepochopil úplně dobře - stávající hnědý a červený co vedou k větráku jsou oba 5v, každý na jeden větrák - jeslti chceš zlepšit chlazení úprava spočívá v tom, že tam místo 5v přivedeš 12v - tj ty dva dráty ucvakneš a na ně přivedeš 12v - a ty musíš vzít z desky (je na spoustě míst, ale pájení se nevyhneš, jak jinak bys to napojil na ty stávající dráty) Díky moc, teď už mi to docvaklo.. Angličtinu ještě nezvládám natolik odborně... :) Toto mi stačí, děkuji za pomoc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Boby91 Odesláno Červenec 16, 2011 Autor Nahlásit Share Odesláno Červenec 16, 2011 ještě bych dodal, že to dělá docela solidní bordel a je fakt jak řiká romík, že to je spíš placebo pro tebe, než že by to něco na tom xboxu razantně zlepšilo Jaký bordel máš na mysli ?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 xmod Odesláno Červenec 16, 2011 Nahlásit Share Odesláno Červenec 16, 2011 Jaký bordel máš na mysli ?? bordel myšleno jako hluk - točí se to samozřejmě o dost rychleji a je to tím o dost hlučnější Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 zip545 Odesláno Červenec 16, 2011 Nahlásit Share Odesláno Červenec 16, 2011 Taky musíš počítat s větším prachem uvnitř konzole . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 romik Odesláno Červenec 16, 2011 Nahlásit Share Odesláno Červenec 16, 2011 teplotu s tím stejně nepořešíš, stejně to klekne. jedinné učinné chlazení by bylo vodní Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 zip545 Odesláno Červenec 16, 2011 Nahlásit Share Odesláno Červenec 16, 2011 Dát novou KVALITNÍ teplovodivou pastu,xclamp,vyříznout vzadu ti dírky (kde je větrák)vyříznout do boku díru a dát další větráky na chlazení,vyndat ven dvd romku (mít ju externě) a dát další větrák na chlazení gpu,pak to bude v cajku :) ,teď jde o to jestli za 3000-4000 kč nekoupit radši jaspera :) http://www.alphacool.cz/produkt/Thermalright_TR-360_-_XBOX_360_Cooler.html Pro inspiraci:http://www.ulozto.cz/9698270/nova-slozka-rar Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Boby91 Odesláno Červenec 17, 2011 Autor Nahlásit Share Odesláno Červenec 17, 2011 Dát novou KVALITNÍ teplovodivou pastu,xclamp,vyříznout vzadu ti dírky (kde je větrák)vyříznout do boku díru a dát další větráky na chlazení,vyndat ven dvd romku (mít ju externě) a dát další větrák na chlazení gpu,pak to bude v cajku :) ,teď jde o to jestli za 3000-4000 kč nekoupit radši jaspera :)http://www.alphacool.cz/produkt/Ther...60_Cooler.html Pro inspiraci:http://www.ulozto.cz/9698270/nova-slozka-rar Ta úprava se mi líbí :) Co se týče vyndání romky, tak to jsem chtěl udělat taky. Jen mám obavy z toho pájení... pájet sice umím dobře, ale nikdy nevíš co tim z*rvíš. Kupovat další Xko za 4 000, to se mi vyplatí si s tim současnym trochu pohrát... Ještě mi pověz, čim tam mam ty díry vyříznout, aby to trochu vypadalo... :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 zip545 Odesláno Červenec 17, 2011 Nahlásit Share Odesláno Červenec 17, 2011 Musíš s toho krytu sundat vevnitř plech,dále vše pečlivě nakreslit,a přímočará pila to dodělá. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 witaHavr Odesláno Červenec 17, 2011 Nahlásit Share Odesláno Červenec 17, 2011 Ješte jak jsem mel xBox tak jsem to vyřezal normalne pilkou na železo tu zadni sítku(i za tim tu plechovou) a vypadalo to pěkně :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Boby91 Odesláno Červenec 18, 2011 Autor Nahlásit Share Odesláno Červenec 18, 2011 Musíš s toho krytu sundat vevnitř plech,dále vše pečlivě nakreslit,a přímočará pila to dodělá. OK Díky, snad to bude trochu vypadat :? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Otázka
Boby91
Ahoj, chci se zeptat, jestli někdo nevíte, zda je možný si vzít 12V na ventilátory odněkud z vodičů, místo z desky a vyhnout se tak pájení.
Mám Xbox rev. Xenon a chtěl bych předejít problému s teplotou. Zatím jsem problém neměl a ikdyž se jedná o dočasný řešení, životnost o něco prodlouží.
Díky za pomoc.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky
17 odpovědí na tuto otázku
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.