Boby91 Odesláno Červenec 16, 2011 Nahlásit Odesláno Červenec 16, 2011 Ahoj, chci se zeptat, jestli někdo nevíte, zda je možný si vzít 12V na ventilátory odněkud z vodičů, místo z desky a vyhnout se tak pájení. Mám Xbox rev. Xenon a chtěl bych předejít problému s teplotou. Zatím jsem problém neměl a ikdyž se jedná o dočasný řešení, životnost o něco prodlouží. Díky za pomoc. Citovat
0 zip545 Odesláno Červenec 16, 2011 Nahlásit Odesláno Červenec 16, 2011 Ano jde,sám sem to skoušel,ale na jasperovy. http://www.llamma.com/xbox360/mods/360-12V-fan-Mod.htm http://forums.llamma.com/viewtopic.php?t=7074 Citovat
0 Boby91 Odesláno Červenec 16, 2011 Autor Nahlásit Odesláno Červenec 16, 2011 Takže pokud chci vzít 12V z toho napájení ventilátorů co už v Xku jsou, můžu použít (dle obrázku č1) hnědý a červený vodič.. Ale který z nich dává 12V... :( předpokládám, že jeden je na 12, druhý na 5. Omyl, teď v tom mám trochu bordel, ten maník napojil na hnědý vodič od ventilátoru další vodič a přivedl ho do 12V zdroje z desky... Nemohl by to někdo trochu vysvětlit proč to tak udělal ? Citovat
0 romik Odesláno Červenec 16, 2011 Nahlásit Odesláno Červenec 16, 2011 u xenonu se nevyhneš problémům s teplotou, stejně ti brzy klekne, jako všechny ostatní. Řešení je jediné, zbavit se staré revize a pořídit jasper Citovat
0 Boby91 Odesláno Červenec 16, 2011 Autor Nahlásit Odesláno Červenec 16, 2011 Nevadí, za trochu práce mi to stojí... Citovat
0 xmod Odesláno Červenec 16, 2011 Nahlásit Odesláno Červenec 16, 2011 Takže pokud chci vzít 12V z toho napájení ventilátorů co už v Xku jsou, můžu použít (dle obrázku č1) hnědý a červený vodič.. Ale který z nich dává 12V... :( předpokládám, že jeden je na 12, druhý na 5. Podle mě si to nepochopil úplně dobře - stávající hnědý a červený co vedou k větráku jsou oba 5v, každý na jeden větrák - jeslti chceš zlepšit chlazení úprava spočívá v tom, že tam místo 5v přivedeš 12v - tj ty dva dráty ucvakneš a na ně přivedeš 12v - a ty musíš vzít z desky (je na spoustě míst, ale pájení se nevyhneš, jak jinak bys to napojil na ty stávající dráty) Citovat
0 romik Odesláno Červenec 16, 2011 Nahlásit Odesláno Červenec 16, 2011 Nevadí, za trochu práce mi to stojí... vážně nestojí, ale to zjistíš časem :) Citovat
0 xmod Odesláno Červenec 16, 2011 Nahlásit Odesláno Červenec 16, 2011 ještě bych dodal, že to dělá docela solidní bordel a je fakt jak řiká romík, že to je spíš placebo pro tebe, než že by to něco na tom xboxu razantně zlepšilo Citovat
0 Boby91 Odesláno Červenec 16, 2011 Autor Nahlásit Odesláno Červenec 16, 2011 Podle mě si to nepochopil úplně dobře - stávající hnědý a červený co vedou k větráku jsou oba 5v, každý na jeden větrák - jeslti chceš zlepšit chlazení úprava spočívá v tom, že tam místo 5v přivedeš 12v - tj ty dva dráty ucvakneš a na ně přivedeš 12v - a ty musíš vzít z desky (je na spoustě míst, ale pájení se nevyhneš, jak jinak bys to napojil na ty stávající dráty) Díky moc, teď už mi to docvaklo.. Angličtinu ještě nezvládám natolik odborně... :) Toto mi stačí, děkuji za pomoc. Citovat
0 Boby91 Odesláno Červenec 16, 2011 Autor Nahlásit Odesláno Červenec 16, 2011 ještě bych dodal, že to dělá docela solidní bordel a je fakt jak řiká romík, že to je spíš placebo pro tebe, než že by to něco na tom xboxu razantně zlepšilo Jaký bordel máš na mysli ?? Citovat
0 xmod Odesláno Červenec 16, 2011 Nahlásit Odesláno Červenec 16, 2011 Jaký bordel máš na mysli ?? bordel myšleno jako hluk - točí se to samozřejmě o dost rychleji a je to tím o dost hlučnější Citovat
0 zip545 Odesláno Červenec 16, 2011 Nahlásit Odesláno Červenec 16, 2011 Taky musíš počítat s větším prachem uvnitř konzole . Citovat
0 romik Odesláno Červenec 16, 2011 Nahlásit Odesláno Červenec 16, 2011 teplotu s tím stejně nepořešíš, stejně to klekne. jedinné učinné chlazení by bylo vodní Citovat
0 zip545 Odesláno Červenec 16, 2011 Nahlásit Odesláno Červenec 16, 2011 Dát novou KVALITNÍ teplovodivou pastu,xclamp,vyříznout vzadu ti dírky (kde je větrák)vyříznout do boku díru a dát další větráky na chlazení,vyndat ven dvd romku (mít ju externě) a dát další větrák na chlazení gpu,pak to bude v cajku :) ,teď jde o to jestli za 3000-4000 kč nekoupit radši jaspera :) http://www.alphacool.cz/produkt/Thermalright_TR-360_-_XBOX_360_Cooler.html Pro inspiraci:http://www.ulozto.cz/9698270/nova-slozka-rar Citovat
0 Boby91 Odesláno Červenec 17, 2011 Autor Nahlásit Odesláno Červenec 17, 2011 Dát novou KVALITNÍ teplovodivou pastu,xclamp,vyříznout vzadu ti dírky (kde je větrák)vyříznout do boku díru a dát další větráky na chlazení,vyndat ven dvd romku (mít ju externě) a dát další větrák na chlazení gpu,pak to bude v cajku :) ,teď jde o to jestli za 3000-4000 kč nekoupit radši jaspera :)http://www.alphacool.cz/produkt/Ther...60_Cooler.html Pro inspiraci:http://www.ulozto.cz/9698270/nova-slozka-rar Ta úprava se mi líbí :) Co se týče vyndání romky, tak to jsem chtěl udělat taky. Jen mám obavy z toho pájení... pájet sice umím dobře, ale nikdy nevíš co tim z*rvíš. Kupovat další Xko za 4 000, to se mi vyplatí si s tim současnym trochu pohrát... Ještě mi pověz, čim tam mam ty díry vyříznout, aby to trochu vypadalo... :D Citovat
0 zip545 Odesláno Červenec 17, 2011 Nahlásit Odesláno Červenec 17, 2011 Musíš s toho krytu sundat vevnitř plech,dále vše pečlivě nakreslit,a přímočará pila to dodělá. Citovat
0 witaHavr Odesláno Červenec 17, 2011 Nahlásit Odesláno Červenec 17, 2011 Ješte jak jsem mel xBox tak jsem to vyřezal normalne pilkou na železo tu zadni sítku(i za tim tu plechovou) a vypadalo to pěkně :) Citovat
0 Boby91 Odesláno Červenec 18, 2011 Autor Nahlásit Odesláno Červenec 18, 2011 Musíš s toho krytu sundat vevnitř plech,dále vše pečlivě nakreslit,a přímočará pila to dodělá. OK Díky, snad to bude trochu vypadat :? Citovat
Otázka
Boby91
Ahoj, chci se zeptat, jestli někdo nevíte, zda je možný si vzít 12V na ventilátory odněkud z vodičů, místo z desky a vyhnout se tak pájení.
Mám Xbox rev. Xenon a chtěl bych předejít problému s teplotou. Zatím jsem problém neměl a ikdyž se jedná o dočasný řešení, životnost o něco prodlouží.
Díky za pomoc.
17 odpovědí na tuto otázku
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.