Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Programování her


BlackGold

Recommended Posts

Rozhodni se jaké hry by jsi chtěl programovat - flashovky (superhry.cz) tím pádem by jses měl učit s macromedia flash, webové hry (divoké kmeny) pro webové hry by jses měl učit PHP/HTML/Javascript, pro hry přímo v pc (Ice Tower) je nejvhodnější do začátku Game Maker a poté přejít na C# (lehčí verze C++, ovšem není použitelná na všech platformách jako C++)... :) ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je lehký napsat, že hledáš program na programování her, ale pokud hledáš program, kde budeš mít tlačítka, který ti budou například přidávat objekty, měnit jejich vlastnosti, a tak dále - tak to není programování. Pokud to není jen momentální poblouznění, tak se začni učit nějaký z programovacích jazyků a jejich enginy, protože jiným způsobem se tvořit aplikace a následně hry, nedá ( minimálně ty lepší ne ).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když se jedy dostal k enginum, jako jeden z nejznámějších je asi XNA (microsoft) dělá se v něm v C# , na internetu je plno návodů ohledně něj, ale nečekej že za 3 dny se naučíš pracovat s 3D prostorem a vykreslováním parádních objektů :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

můj kamarád se dostal k programování her přes unreal tournament editor. Nejdřívě dělal mapy do různý her (COD, Unreal tournament, CS 1.6, CSS,....), pak začal dělat mody do her, a ted pracuje pro jednu zahraniční firmu a má nastarosti vytváření map, oběktů,....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

je toho dost, začal bych na GM(Game Maker -má vlastní jazyk Game Maker Language),Lua a pak ještě nějaký .. s tim dělat hry je fakt jednoduchý.Pak můžeš přejít jestli tě to bude bavit třeba na C# s frameworkem XNA(tož s tim si nejsem jistej,ale stáhnout se to dá zdarma),jestli ten se ti nebude líbit tak je tu Unity3D(pokuď fakt na dobrý hry tak zdarma neni),UDK(Unreal Development Kit-zdarma jenom do nějakýho limitu) nebo dělat hry přímo v C++.

Editorů a jazyků je víc než tu mam sepsáno ale fakt bych nechtěl vypisovat všecko.

// pak je tu šikovnej kompiler na netu.. http://compilr.com/ a ten dokáže kompilovat Javu,XNA.. a víc. ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu