Romix Odesláno Září 9, 2011 Nahlásit Share Odesláno Září 9, 2011 Tak me zajima, kolik lidi tu hraje pouze original hry? Litujete toho? Co si o tom myslite? Jaky mate nazor na warez? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DeSmond Odesláno Září 9, 2011 Nahlásit Share Odesláno Září 9, 2011 Ja jsem driv palil, pak se pri prehral xbox, koupil jsem novy a od te doby hraju jen originalky, ale je to dano i tim, ze mam ted dost penez....ale rozhodne toho nelituju, her si tak vic vazim a vic si ji uzivam a rad je sbiram....Nikomu pirateni neberu, ale sam se k němu už (minimalne na xboxu) uz nevratim... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nanaki Odesláno Září 9, 2011 Nahlásit Share Odesláno Září 9, 2011 Jako DeSmond jsem dřív také pálil docela dost. V současnosti mi Xbox leží docela ladem, multiplatformové hry, o které mám zájem mám obvykle na PS3, nebo PC a exkluzivek pro mě moc není. Ale zase si občas koupím nějakou starší hru, kterou už jsem i dohrál (naposledy třeba Lost Odyssey). Jinak PS3 je na OFW a PC tak z 80%-90% originály. Opět, když vidím nějakou dobrou akci, obvykle v DD verzi, neodolám. I když je to starší hra. Hry pro starší generace musí být opravdové srdcovky, typu Final Fantasy (přes PSN), nebo Shin Megami Tensei. Určitě nelituji kupování, člověk opravdu má ke hře jiný vztah, když je originální. Dřív jsem si myslel, že je to kec, ale ne, není, jak jsem zjistil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zoombik Odesláno Září 10, 2011 Nahlásit Share Odesláno Září 10, 2011 Já hraji také pouze originální hry, i když jsem měl nutkání znovu flashnout, nakonec jsem to neudělal a jsem rád. Jsem pouze rekreační hráč, hraju pro zábavu a jen občas, žádné honění se za achievmenty apod. Na hraní mám pouze XBOX 360, naopak na PC nemám žádnou hru a ani mít nechci, proto jsem is XBOX pořídil, v průběhu loňského roku jsem udělal z PC pouze pracovní nástroj a mám na něm vše legální, skutečně... Původně jsem měl arcade s flashem, ten jsem prodal a pořídil SLIM, hry kupuji v GB a po dohrání často prodám nebo vyměním, koupím zase jiné. Nemám zájem si dělat velikou sbírku, tolik peněz zase nemám a takto se dá hrát velmi levně. Mám z toho celkově lepší pocit, her si skutečně víc vážím a kdo si myslí, že to je kec, je to proto, že to sám nevyzoušel. Když jsem měl flash, pálil jsem každou blbost, spustil, věnoval jí někdy i jen 30 min a odkopl. Takhle se skutečně rozhodnu, co koupím, přečtu si recenze, na hru se těším a celkový zážitek se tím umocňuje. Navíc i manuál často není k zahození. V neposlední řadě můžete bezstarostně na XBL, nemusíte nic řešit, bát se banu, sledovat, kdy musíte znova flashnout, proč Vám něco nejde apod. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
karlospajdos1 Odesláno Září 27, 2011 Nahlásit Share Odesláno Září 27, 2011 Jedině originál. Nemusim se starat o nějaký firmwary s flashem atd. Nemusim se bát banánu :D Origo, si dohraju vždy na nejvíc procent a kupuju většinou Limitky. Online je to prostě nejlepší hraní. Pak to můžu půjčit někomu, či prodat, což je taky bonus. Akorát by na našich CZ obodech mohli být lidovější ceny, tak že spíše nakupuji na aukru za malé peníze! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cartman182 Odesláno Září 27, 2011 Nahlásit Share Odesláno Září 27, 2011 Já hraji pouze originálky a vyhýbám se flashi. Vím, že kdbych do flashe šel tak, to dopadne jak na pc kde sem hry pálil a málokterou jsem dohrál, takhle si koupím origo a hru si více užiji :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
placek Odesláno Září 28, 2011 Nahlásit Share Odesláno Září 28, 2011 Jelikož hraji pouze Gearse ,tak nemám problém s hraním originálů.Na konzolích jsem hrál vždy jen originály. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MartinCZ80 Odesláno Září 28, 2011 Nahlásit Share Odesláno Září 28, 2011 Pouze original když si počkám tak zlevní popřípadě jdu hledat na aukro kde jsou hry za dobrou cenu popřípadě pokud ji opravdu chci tak si ji koupím třeba ted mám objednanou Forzu 4 na kterou se dost těšim Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ahi Odesláno Září 28, 2011 Nahlásit Share Odesláno Září 28, 2011 originalky z druhe ruky z aukra/bazaru = levne a bezpecne Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cartman182 Odesláno Září 28, 2011 Nahlásit Share Odesláno Září 28, 2011 Jo taky bych rád dodal, že nemám tolik financní abych si mohl dovolit kupovat origa z eshopu, tak je kupuji na aukru, nebo tu na foru. :) a novinky hraji dycky s odstupem času, jak spadne cena. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dlaha Odesláno Září 28, 2011 Nahlásit Share Odesláno Září 28, 2011 Nezdá se mi, že by se tady někomu chtělo otevřeně přiznávat, že porušuje licenční ujednání. A dosavadní příspěvky mi dávají za pravdu :D Udělat anketu by bylo možná lepší. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bad.Mr.Frosty Odesláno Září 28, 2011 Nahlásit Share Odesláno Září 28, 2011 ORIGO jak nové tak bazar tak výměna Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ronaldo Odesláno Září 28, 2011 Nahlásit Share Odesláno Září 28, 2011 celý tohle radoby obhajovani original her je nesmysl ze vsech duvodu,ban uz se ted nedava takze je jedno jestli je hra palena nebo original stejne je to kopie...stejne tak kdyz se na hru tesim tak si ju uziju at uz je to vypaleny nebo ne navic si to zahraju jeste mnohdy driv pred vydanim dalsi + flashe a dal,hodne lidi to obhajuje jako podporu autoru ale to je taky pekna blbost protoze z toho puldruhyho litru jim jde tak ctvrtina mozna ani to ne zbytek shrabnou ruzny spolecnosti a lidi v pozadi toho vseho,viz microsoft. muj nazor je jednoznacne flash. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TheChoosenOne13 Odesláno Září 28, 2011 Nahlásit Share Odesláno Září 28, 2011 Nezdá se mi, že by se tady někomu chtělo otevřeně přiznávat, že porušuje licenční ujednání. A dosavadní příspěvky mi dávají za pravdu :D Udělat anketu by bylo možná lepší. Tak já se přiznám, hraju pálenky :D Ale už pomalu přecházím na originálky, teď jsem si koupil GoW3, další bude Forza 4. Přesně jak píšete, máte pak z té hry mnohem lepší pocit, snažíte se dohrát hru na 100%, udělat všechny ajchy, atd... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bad.Mr.Frosty Odesláno Září 28, 2011 Nahlásit Share Odesláno Září 28, 2011 hodne lidi to obhajuje jako podporu autoru ale to je taky pekna blbost protoze z toho puldruhyho litru jim jde tak ctvrtina mozna ani to ne zbytek shrabnou ruzny spolecnosti a lidi v pozadi toho vseho,viz microsoft. ********************************* A kolik jim jde z kopie? :D ale né tohle je jen rejpnutí do tvého nesmyslného názoru jinak jestli někdo stahuje nebo ne je mi jedno a neodsuzuji to např. já sosám zase muziku a filmy. A kdo né že ano. ps: před týdnem dostal kamarád ban takže asi tak nějak. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
trezzor Odesláno Září 28, 2011 Nahlásit Share Odesláno Září 28, 2011 Ked orig., tak nech to aj poriadne vyzera na tych HD televizoroch...zial, s tymito 5 rocnymi konzolami to uz nie je ono :D Herne zazitky pominuly (uz ma nic neprekvapi), tak aspon obrazove zazitky nech su z hrania...hold, starnem :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nanaki Odesláno Září 28, 2011 Nahlásit Share Odesláno Září 28, 2011 Frosty: Stahování filmů a hudby je podle našich zákonů legální. Stahování softwaru ne. Jen pro pořádek. Dlaha: Když se podíváš na počet témat "Nefunguje hra", "Jak flashovat", zjistíš, že počet lidí, co se klidně přiznají k porušení licenčních ujednání je velký. To spíš tenhle topic byl určený převážně pro uživatele, co jedou originály. Nebo aspoň tak jsem to pochopil já. Dělat anketu moc smysl nemá, jsme na fóru, které se věnuje warezu, i když ho samo nešíří. Ronaldo: Kupování her JE podpora autorů. Tophle se nedá zpochybnit nijak. Že nedostávají 100% ceny? No a? To nedostává žádný výrobce ničeho. Jedině, že si bude danou věc prodávat sám. Na PC to tak funguje, spousta malých firem jde jen přes DD, ať už sami (kde mají všechno), nebo přes nějakou firmu (Valve a jeho Steam se nabízejí), která si sice vezme nějakou část, ale za to nabídne třeba velkou reklamu (na Steamu je přihlášeno opravdu mnoho lidí). Stejně tak u PS3 se objevují full hry přes PSN, často dost nové. A nejedná se jen o "malé" hry, ale pěkně AAA projekty. Situaci u Xoxu podrobně neznám, ale asi bude podobná. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dlaha Odesláno Září 29, 2011 Nahlásit Share Odesláno Září 29, 2011 Dlaha: Když se podíváš na počet témat "Nefunguje hra", "Jak flashovat", zjistíš, že počet lidí, co se klidně přiznají k porušení licenčních ujednání je velký. To spíš tenhle topic byl určený převážně pro uživatele, co jedou originály. Nebo aspoň tak jsem to pochopil já. Dělat anketu moc smysl nemá, jsme na fóru, které se věnuje warezu, i když ho samo nešíří. No tady se člověk vyloženě přihlásí k tomu, že jen pirátí a nehraje originálky. Zatímco tyhle témata, jak píšeš, můžou zakládat lidi, kteří hrajou pálenky jako backupy a nikde se tam nepíše, že originálky nemají. Což je naprosto v pořádku a člověk má právo na záložní kopii ať hry nebo filmu, který si koupí. I když jsou tady potom už další věci, kolem prolomení ochrany, což je k backupu nutný, který by se daly rozebírat týdny :D Ale pokud má člověk koupenou hru a stáhne si odněkud z warezu její image (a není to on, kdo hru ripne), tak by snad mělo být všechno v pořádku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
k4relB Odesláno Září 29, 2011 Nahlásit Share Odesláno Září 29, 2011 Ale pokud má člověk koupenou hru a stáhne si odněkud z warezu její image (a není to on, kdo hru ripne), tak by snad mělo být všechno v pořádku. Melo, ale neni. Tecka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nanaki Odesláno Září 29, 2011 Nahlásit Share Odesláno Září 29, 2011 No tady se člověk vyloženě přihlásí k tomu, že jen pirátí a nehraje originálky. Zatímco tyhle témata, jak píšeš, můžou zakládat lidi, kteří hrajou pálenky jako backupy a nikde se tam nepíše, že originálky nemají. Což je naprosto v pořádku a člověk má právo na záložní kopii ať hry nebo filmu, který si koupí. I když jsou tady potom už další věci, kolem prolomení ochrany, což je k backupu nutný, který by se daly rozebírat týdny :D Ale pokud má člověk koupenou hru a stáhne si odněkud z warezu její image (a není to on, kdo hru ripne), tak by snad mělo být všechno v pořádku. No, teoreticky pravdu máš. Člověk opravdu může mít originály, ale používat backupy. Ale určitě se shodneme, že tomu tak v 99.9% prostě není. Dobře to bylo vidět u PS3, když se objevil CFW a Jail. Také se říkalo, že můžeou tyto věci sloužit i třeba k homebrew a podobně, ale realita byla jiná. Do většiny témat s homebrew psali tak dva lidi, zbytek se omezil na klasickou otázku "jak spustím pálenky". Co si budeme namlouvat. Druhá věc je zajímavější. I já souhlasím s tím, že pokud už jsem si věc koupil, mělo by být v pořádku, dělat si s ní, co chci. Důležité je právě ono koupení. Osobně se mi to stalo u Sacred 2, oficiálně koupená, přeložená do češtiny, ale když vyšel datadisk, už se nepřekládal a navíc fungoval jen s UK verzí. Dále bylo oznámeno, že se další verze nechystají (to byl sice kec, ale kdo to v té době mohl tušit). Co teď, že? Nakonec jsem původní hru stáhl v angličtině (tahle věc mi vůbec nevadí) a hraju v angličtině. Klíče ke hře fungují bez problémů.Bylo to špatné "ze zákona" Ano. Ale morálně? Těžko, zaplatil jsem za obojí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
trezzor Odesláno Září 29, 2011 Nahlásit Share Odesláno Září 29, 2011 Ronaldo: Kupování her JE podpora autorů. Tophle se nedá zpochybnit nijak. Musis k tomu dodat: "ale nekupovane v bazaroch!". Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nanaki Odesláno Září 29, 2011 Nahlásit Share Odesláno Září 29, 2011 Musis k tomu dodat: "ale nekupovane v bazaroch!". Tohle je složitější. Většina her má nějaké ty DLC, které si každý musí koupit znovu. Tzn. i z bazarové hry plynou nějaké peníze. I když to pravidlem být nemusí. V ideálním světě by opravdu bylo dobré, aby si každý koupil hru novou a nejlépem za plnou cenu. Nicméně i bazarová hra je hra originální a těch je omezený počet. Když si bazošku koupím já, někdo jiný si musí koupit novou. Naproti tomu i pirajdy jen vytvoříš kopii, ale počet originálů v obchodech zůstává stejný. Pokud je bazarovek MOC a neustále kolují, je také problém v samotné hře. Když je krátká, lehká a nemá nic, čím by chytila na delší dobu, čí přesně je to vina? Kupujícího těžko. To je nakonec i vidět, hry s velkým obsahem, které se hrají dlouho stojí víc, často tolik, že se ani nevyplatí koupit bazarovou, ale radši novou. Další věc je počet lidí, kteří konkrétní kus hrají. Kolikrát může taková hra kolovat? Záleží na konrétním titulu, ale dost pochybuju, že to bude přes deset lidí. A kolik lidí "využije" jednu verzi pirajdy? Nepochybně víc. Co je pro výrobce lepší (i když ne ideální)? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.