Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Vzpomínkový topic


ClayMore

Recommended Posts

Ahoj,

na PSP scéně se sice pohybuji až od roku 2008 ale i tak toho mám hodně na srdci a doufám že lidé jako Anonymous_ toho budou mít daleko více a podělí se s námi o jejich vzpomínky na začátky PSP scény.

Protože toho o začátcích scény moc nevím, tak vám popíšu mou PSP historii.

Začalo to už když mi bylo cca 10. Už si nevzpomínám kde jsem poprvé viděl PSP ale jedno vím jistě, hned jsem ho musel mít. Do doby než jsem ho dostal už ho měli 2 mí spolužáci. Jeden phat a druhý měl slim ale oba o něm věděli prd a hráli každý asi 2 nebo 3 hry furt dokola. Pak jsem se dočkal já. Na vánoce 2008 jsem ho dostal. PSP 3004 Piano Black FW 4.20 a hra NFS UR k tomu. Ale jak jsem po sléze zjistil šlo o "nehacknutelnou" verzi, a proto jsem hrál pořád dokola tu samou hru + jsem si někdy i nějakou vypůjčil + jsem hrál dema, kvůli těm jsem bezhlavě a bez rozmyslu updatova (naštěstí jsem se zastavil na 5.03). Slintal jsem po CFW, HB a ISO hrách ale musel jsem vydržet až do května 2009 kdy vyšel ChickHEN. Pamatuji si to jako by to bylo včera. Ještě ten den ráno jsem do PSP narval tuny HB her (první byla jak hážete botu na Bushe) a běžel do školy hrát. Poté konečně vyšel 5.03 GEN a mohl jsem konečně hrát ISO hry (první bylo GTA VCS). Bohužel asi o měsíc později nás na výletě v prachovských skalách zastihla bouřka moje PSP se, ač bylo v batohu, namočilo a nešlo zapnout. Asi týden jsem ho sušil ale nic, prostě se nezapnulo. cca po půl roce jsem o něj náhodou zakopl. Hodil jsem ho na nabíječku a zkusil zapnou a co se nestalo, ano ono naskočilo. O vánocích 2009 jsem si svoje 3000 vyměnil s bratrem na 2000 s TA-095v1 a na tom jel až do doby než z neznámých důvodů odešlo. Zapnout šlo vždy v pohodě ale když jsem chtěl zapnout hru tak to někdy zamrzlo (někdy ne), po čase to zamrzlo vždy a po čase už nešlo ani zapnout. Úplně stejně dopadlo i moje druhé PSP 2000 a jelikož bratr oddělal u třítisícovky displej, tak jsem nyní bez PSP ale určitě plánuji jeho koupi na aukru.

Doufám že vás to moc nenudilo (asi jo co ? xD) a hlavně doufám že se tu s námi lidé jako již zmíněný Anonymous_ podělí o tom jak to bylo se začátky PSP scény a vůbec že si tu všichni sentimentálně zavzpomínáme. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 1 month later...

Na PSP vzpomínám moc rád, vlastně si ani nepamatuji, kdy jsem si koupil svoje první PSP. Před tím jsem vlastnil PS1 (obě verze) a PS2 (slim), takže mě neminulo vlastnictví PSP 1004 a první flash. Pamatuji si na ty dny, jak jsem jenom pročítal návody a postupy a snažil se nikde nic nezkazit a pak si vítězně zahrál svojí první ISO hru :D Uplynul nějaký čas, PSP bylo bezva, mohl jsem si ho vzít kamkoliv a díky možnosti vlastnit jakoukoliv hru, to bylo v době kvalitních titulů dlouho trvající zábava :D časem se ale objevilo PSP 2004 a i to jsem samozřejmě musel mít (mimochodem jsem ho kupoval zde přes forum, a ten strach, když jsem zaplatil 3000,-Kč a pak čekal jestli v té krabici od bot bude vše co tam má být, ten bych nepřál nikomu :)) Nakonec ale vše dobře dopadlo, a užíval jsem si i toto PSP. Netrvalo dlouho a samozřejmě se objevilo PSP 3004 a i to jsem musel mít (bylo tak fantasticky lehké a malé :D) Nutno podotknout, že jsem si všechny PSPčka kupoval až v době, kdy na ně byla dostupná CFW - opravdu pro mě nemělo smysl PSP bez něho. Čas šel dál, tolik skvělých her už nebylo, měnily se priority a hraní už nebylo na prvním místě. PSP GO už mi nemohlo nic nabídnout, ale v té době už u mě doma spokojeně vrčel PS3, samozřejmě že hned jak byla možnost CFW bylo tam :) Jednu dobu jsem k tomu vlastnil i Nintendo Wii ale nakonec jsem všechno prodal a na éru PSP mi už zbylo jenom pár fotek, a spoustu vzpomínek ze školních lavic (přesněji z pod školních lavic, do dneška kvůli tomu nechápu chemii :D ) Nakonec jsem si sestavil pořádný pc a u toho jak to tak vypadá také zůstanu (abych nelhal tak tu teď mám jednu PS3 na CFW - kdyby mi někdo poradil stránku kde najdu návod na nejnovější CFW byl bych mu vděčný, ať to nemusím hledat :) )

Snad jsem Vás moc nenudil, ale přišlo mi fajn podělit se s někým o část své konzolové historie.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pamatuji si ten den jako včera jsem kdy jsem dostal pár dnů po launchi k narozeninám PSP FAT. Samozřejmě jsem byl nadšený, nicméně jsem v té době neměl možnost vydělat si nějaké peníze a tak ě pouze zajímalo jak do toho stahovat hry. To tehdy šlo jen díky nějaké verzi hry GTA: LCS. Otec obvolal polovinu Brna aby mi hru sehnal (Za to jsem samozřejmě vděčný :)). Nakonec jsme hru sehnali a můj starší kamarád mi na konzoly díky hře úspěšně spustil jeden z prvních iso loaderů. Jak šel čas pořídil si psp i můj mladší bratr a hry stahovali. Pak ale vyšlo God of war chains of olympus, kterou jsem prostě musel mít v originálu. Pořídil jsem tedy za 1500kč hru a celou noc hrál. Kolem rána jsem měl dohráno a já mohl s klidným svědomím usnout. Hru jsem poté hrál ještě asi 10krát a tím pádem úplně zničil (vymačkal) tlačítko s kolečkem :D. Později však přišla rána v podobě bricku konzole. Naštěstí se hodnotím jako technicky zdatného jedince a díky bratrově pspčku jsem zprovoznil Pandoras battery. Ta vdechla mé konzoly opět život a já tak mohl hrát dál. Když pomyslím kolik času jsem strávil hraním tekkena pod lavicí tak nechápu že jsem tu základku udělal. Bohužel jak upadala psp scéna tím i já méně hrál. Nakonec jsem pořídil PS3 a nyní i VITU, ale to už je jiný příběh. PSP bude součástí mého dětsví jak pro některé např. SNES, nebo ps1 a podobně... Na to dětství se vzpomíná pěkně no :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Koupi PSP jsem dlouho odolával. Měl ho tenkrát jeden kamarád z Ameriky (FAT hned po launchi) a já měl v té době Nintendo DS a stál si za tím, že je lepší. Nakonec měl ale ta grafika a multimediální možnosti přesvědčily a i já si PSP pořídil. Někdy začátkem roku 2008 jsem si koupil PSP Slim se hrou GTA Vice City. To, že je nějaký flash jsem se dozvěděl až za pár měsíců a pak se s jedním týpkem odsud z fóra domluvil na flashi přes pandoru (asi za 150Kč). Od té doby jsem se začal starat o homebrew a PSP vůbec sám a taky pákrát flashnul ostatním. Jednou pomocí exploitu ve hře Lumines na PSP Fat a pak pákrát Chick HEN. Celkově jsem měl tak 4x PSP Slim a 1x PSP Slim 3000. No a zítra si kupuju PS Vita.

Jinak moje top hry:

Flatout 2

Resistance: Retribution

God of War

Throne of Agony

Motorstorm Arctig edge

MOH Heroes 2

Tekken Dark Ressurection

Midnight club LA remix

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já si koupil moje první PSP (slim) o prazdninách mezi devítkou a prvákem. Kámoš mi tvrdil jak je to úžasná věc a že si taky jedno koupi tak jsem do toho šel. Věděl jsem že se dá flashnout ale jinak jsem o tom nic nevěděl. O několik dní pozdeji mi ten kámoš domluvil flash (jeho kamoše :D) ale flash se nepovedl tak že to zkusí příště. Tak jsem opět čekal a jezdil kurzorem na prázdném prohlížeči :D. Flash jsme zkusili znova a zase nic a že prý se objivili nějaké nové desky takže to nepujde. Tak jsme zašli k jinému flashorovi dát ještě jeden pokus. To se naštěstí povedlo a za 20 kč jsem to měl flashnute hned jsem na tom měl MX vs ATV a dungeon explorer (měl jsem jen 2 GB kartu) . Přestalo mě bavit hrát menší hry a koupil si 8 GB a začal hrát Tekkena. Po nějaké době jsem se odhodlal stáhnout osudovou hru a to Final fantasy VII: Crisis core. Ta mě opravdu uchvátila příběh krása v té době jsem hrál rovnou i FF VII. Více mám PSP hlavně na FF :D (nikdy jsem PS neměl o FF jsem slyšel ale nic o něm neveděl) :)

PSP má těd pujčené přítelkyně (taky na tom jede FF) ale těším se až mi ho zase vrátí :D PSP mám pořád v dobrém stavu jinak jsem začínal na FW 3.71 x)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

....PSP bylo v Evropě vydáno 1.9.2005 a já jsem ho hnedka první den musel mít (stejně jako teď PSV :) ) ...

....fw tuším 1,50 na kterém šlo hrát ISO hry a za malou chvíli přišel na svět downgrade a podobný opičárny, které jsem ani nestihl sledovat.....

..po letech jsem FAT vyměnil za slim white a to mám dodnes....

.....tady na fóru jsem téměř od založení a poznal jsem tu skvělý lidi (murphy, gemi, Rix, Dutch, narliza, placek, shadow wizard, metuj a další...) a dobrý exoty jako třeba Primátor nebo Morror (exot z nejexotičtějších)...

...pozoroval jsem jak lidi stárnou.....a jak věkem moudří :) .....anebo se snaží zmoudřet.....

....občas jsem někomu pomohl (třeba předevčírem někomu s matikou) a někdy pomohl někdo mě (třeba Dutch při bricku)..

.......chvíli jsem moderoval....chvíli jenom pozoroval co se tu děje....

...a jednou jsem byl s Rixem na pivě :) ....

..............toť vše....................................................................

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

psp jsem koupil na aukru v roce 2007, asi před Vánoci nebo po novém roce, ted nevim. model 1004 piano black :) ihned jsem ho nechal flashnout a stahoval hry jako divej :) Koupil jsem si ho protože jsem ho videl u kámoše. moje první hra na psp byla fifa 08 se kterou jsem úspěšně strávil prázdniny. pořád si říkám že bych si ještě psp pořídil, nejspiše bych investoval znovu do klasiky - tedy fat. joo je to už nejaká doba, psp mě vlastně přivedlo na cf forum asi před 3ma roky :) vzpomínám jak jsem se hnal za příspěvkama a tak dale :D no ted už využivam forum spiše jako informativní, rád poradím když mohu. PSP byl muj parťak na cestách, po večerech na filmy, do školy když byla nuda a vubec vzpominam rád :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu