Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Skryté menu PS2


Recommended Posts

Zdravím, koupil jsem PS2 od jednoho "známého", který tvrdil, že uvnitř je chip....no nicméně pálenou hru sem vypálil asi 6x a pořád nic.....tak mě napadlo, jestli ten chip tam vůbec je.

Kamoš mi poradil, že se dá nějak vyvolat skryté menu, kde bych mohl něco zjistit, popřípadě znáte nějaký fígl jak to otestovat, jestli tam je chip ?

Děkuji mockrát za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To skrytý menu je konfigurační menu modchipu a jak ho vyvolat to se může lišit podle typu. Co si tak matně pamatuju tak se používá třeba při nabíhání konzole držet R1 + L1 nebo nějaký jiný tlačítka, případně 2x po sobě zmáčknout reset (to se muselo dělat pro spusštění nějaký hry). Tim se ten chip ovládá - jde přes to zapnout/vypnout/přepínat různý režimy a nebo vyvolat to "skrytý" menu. Ale konkrétní postup jednak nevim a pak se to bude pravděpodobně lišit podle druhu čipu. Takže základ bude zjistit jakej chip tam je namontovanej a podle toho se dál řídit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

FMCB doporučuju, je to nejšetrnější metoda, protože se nijak nezasahuje do konzole a většinu vypálenejch her přes to spustíš (když sou na DVD, CD jdou jen originální), takže se bez toho chipu i swap magicu docela dobře obejdeš. Má to jen jeden háček - nefunguje to na posledních modelech slim konzolí (modely SCPH-9000x kde to poslední číslo značí region), to sou ty bez externího napájecího zdroje (cihly).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu