Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

Custom Firmware


dan001

Otázka

Já vím že jsem asi blb nebo tak něco, ale potřebuju poradit.

Koupil jsem si PSP 3004 a jeho verze byla 5.70. První dotaz : Je verze to samý jako Custom firmware ? Později jsem si ho updatoval na verzi 6.60. Mám tím pádem Custom firmware 6.60 nebo to je jen verze ?

Taky vím, že když mám Custom firmware tak můžu spustit recovery menu . Potřebuju k získání flash PSP ?

Co je to homebrew ? Jestli k tomu nepotřebuju Flash ( k tomu custom firmwaru ) jak ho pak získat ?

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

8 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

  • 0

Uff takže zaprvé, verze neboli oficial firmware (OFW) není stejný jako custom firmware (CFW). Oficiální firmware je přímo od Sony, kdežto Custom firmware je uživatelský firmware, který ti dovolí hrát stažené hry, měnit různá pokročilá nastavení, atd. Za druhé, na 6.60 jsi si to neměl aktualizovat, spíš na 6.20, protože na něj je permanentní CFW. Za třetí ne nemáš Custom firmware, máš jen Oficiální firmware 6.60 nebo jak ty tomu říkáš "verzi". Za čtvrté ano recovery menu můžeš spustit, když máš CFW, u dočasných CFW (ty který se po restartu PSP smažou) jen přes VSH menu u CFW 6.20, který je permanentní i podržením R při spouštění PSP, ale doporučoval bych ti se v tom hrabat, pokud tomu nerozumíš. Za páté, flash PSP je vlastně nainstalování CFW do PSP, takže ano potřebuješ. Za šesté homebrew jsou amatérské hry, programy nebo třeba emulátory jiných starších konzolí nebo PC (GBA,GBC,DOS, atd.). Za sedmé flash PSP je nainstalování Custom firmwaru do PSP, takže ho získáš tak, že si ho stáhneš. A za osmé si PSP downgraduj na verzi 6.20 http://psp.novinky.org/view.php?cisloclanku=2011050014 a pak si tam dej 6.20 PRO B10 Permanent http://console-forum.net/tema/119700-6-20-6-35-6-39-6-60-pro-b10-aktualizace-5-2-2012

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

No tak díky, ale to cos mi teď poslal, je vlastně flashování PSP, že jo ? Sorry, ale jestli jo, tak já s tím nechci mít nic společnýho. Já vím že je to možná bezpečný, ale já žádnej profík na tohle nejsem, takže kdybych něco pokazil, byl bych v pr.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Jestli, je to to samý, jako když to dám nějakýmu borcovi, kterej to flashne, tak to fakt není nic pro mě. Viděl jsem tady už pár článků, že ti, co si to flashovali o to PSP přišli. Jestli mi chceš dokázat, že to je fakt 100% bezpečný, tak mi pošli aspoň 5 stránek HODNĚ ZNÁMÝCH a ne fórum, kde to bude napsaný.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Dane prosimtě jdi už někam, každej tvůj příspěvek, který jsi tady na fóru napsal je úplně z cesty. Tak proč jsi sem na tohle fórum, který se zabývá "flashnutím" PSP vůbec lezl?

No tak díky, ale to cos mi teď poslal, je vlastně flashování PSP, že jo?
Za prvé ne není to žádný flashování, je to pouze instalace programu do RAM paměti, která se po restartu PSP vymaže, flashování je když nahraješ místo původního firmwaru jiný uživatelský firmware.
Sorry, ale jestli jo, tak já s tím nechci mít nic společnýho.
To je tvůj problém, já tě do instalace CFW nutit nebudu, je to tvoje věc, jestli budeš platit za hry nebo ne.
Já vím že je to možná bezpečný, ale já žádnej profík na tohle nejsem, takže kdybych něco pokazil, byl bych v pr.
Ne není to možná bezpečný, ale je to určitě 100% bezpečný, to už je míň bezpečný vzít to PSP s sebou ven, kde je riziko, že ti spadne, nebo ti ho někdo ukradne. Na instalaci CFW nepotřebuješ být žádný profík, pokud umíš zapnout PC, propojit ho s PSP, překopírovat 2 složky a zmáčknout několikrát X na PSP, tak to zvládneš.
Jestli, je to to samý, jako když to dám nějakýmu borcovi, kterej to flashne, tak to fakt není nic pro mě.
Ne není to to samý jako to dát nějakýmu "borci", kterej to flashne, jak už jsem jednou zdůrazňoval, nejedná se o flashnutí, ale pouze o instalaci programu, jako když na PC nainstaluješ hru, kterou si můžeš kdykoliv odinstalovat.
Viděl jsem tady už pár článků, že ti, co si to flashovali o to PSP přišli.
Ano, to je možný, že jsi o tom něco četl, ale 100% o to PSP ti lidi nepřišli díky instalaci LCFW, protože to prostě není možný, za celou tu dobu, co ten LCFW je, tak nebylo na zahraničních fórech nahlášený jediný zničený PSP. Ti lidi si to PSP zničily svojí blbostí, že dělali to co neměli, třeba mazali něco z paměti, kde je uložený firmware, nebo cpali do PSP ten tebou zmíňený flash který není pro nová PSP určen
Jestli mi chceš dokázat, že to je fakt 100% bezpečný, tak mi pošli aspoň 5 stránek HODNĚ ZNÁMÝCH a ne fórum, kde to bude napsaný.
No a tohle si ze mě děláš srandu ne? Jak bych ti mohl poslat 5 hodně známých stránek, že je to bezpečný, když vlastně instalace CFW není legální. Copak ti nestačí stovky příspěvků o úspěšné instalaci CFW na tomhle fóru? To je asi jako kdyby jsi chtěl na stránkách policie najít, jestli se ti při pálení filmů a her na DVD může zničit vypalovačka, nebo kdyby jsi se v kostele chtěl od kněze dozvědět, kde se dá sehnat dobrý porno a štětky.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu