Mendrin Odesláno Březen 16, 2012 Nahlásit Share Odesláno Březen 16, 2012 Ahoj, chtěl bych se zeptat. Chci si pořídit nový ntb (starý se rozbil) a u toho starého jsem spolu s ním dostal windows 7 na DVD. A ted ta otázka když si koupím nový bez OS půjde mi na něj nainstalovat z toho DVD ten systém a nebo ten systém na tom DVD měl nějakou ochranu že se mohl instalovat jako legální jen na ten určitý ntb ??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ecik Odesláno Březen 16, 2012 Nahlásit Share Odesláno Březen 16, 2012 Záleží jakou licenci Windows 7 máš. Pokud máš OEM licenci, tak už je nenainstaluješ na žádný jiný ntb či pc (respektive z toho dvd je klidně nainstaluješ na X ntb či pc, ale sériovým číslem, které si dostal k těm Win 7 už aktivovat nepůjdou). Pokud máš krabicovou verzi Win 7, tak je můžeš nainstalovat a aktivovat kolikrát chceš. EDIT: Doporučuji Ti přečíst tyhle 2 články a budeš mít jasno http://pcworld.cz/software/windows-7-rozhovor-s-microsoftem-na-tema-licenci-8190 http://www.microsoft.com/cs-cz/licensing/oem/default.aspx Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
David50G Odesláno Březen 17, 2012 Nahlásit Share Odesláno Březen 17, 2012 sorry že tu poíšu ale mám taky win 7 oem edici nedávno se mi porouchala základovka po výměně mi to už nejde nainstalovat jde to reklamovat u prodejce (alfa)aby mi daly nový klíč Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bargud Odesláno Březen 17, 2012 Nahlásit Share Odesláno Březen 17, 2012 Právě, že máš licenci OEM! Je vázána jenom na jeden počitač. Prodejce není povinen ti dávat nový klíč - a vsadil bych, že by to neudělal... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
David50G Odesláno Březen 20, 2012 Nahlásit Share Odesláno Březen 20, 2012 tak oni mi vymění zakladovku která má jiné id třeba steam mi přestal fungovat a jiné programy co to rozeznaly a něchtěly fungovat no co originalku mám na jednu věc :cheesygrin: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.