Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

Extrakce klíče z Lite on


nabijecka

Otázka

Po půl roce jsem dostal bohužel xbox opět s lite on mechanikou, kde je třeba provádět extrakci, naštěstí nástroje (ruční výroby) ještě z minulého flashování lite on (cca před rokem) mám, takže jsem se do toho pustil. Avšak ve fázi, kdy mám vyřadit ten kontakt mpx01, přiložením toho "drátku" tak sem trochu cuknul no a vyšlo trochu kouře...., jakmile xbox pustím tak vyskočí chyba e64 (xbox jsem ještě neflashoval, zatím jsem jen provedl neúspěšnou extrakci klíče).

Xbox vlastně najede bez červeného světla pouze pokud ho pustím bez mechaniky.....

Takže jsem zjistil, že problém je v mechanice, avšak pro flashnutí ho nějak už nevidím v pc, takže zítra zkusím napájení xboxu adaptérem (tentokrát ho nebudu napájet orig. zdrojem), myslíte, že by to samostatné napájení xboxu mohlo pomoct, aby ho pak pc viděl? (u minulého nepovedeného flashe, kde se mi po něm vyskytla rrod se mi vlastně povedlo xbox znovu flashnout právě tímto způsobem, že jsem ho napájel adaptérem-ne originálním napájecím zdrojem....)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

12 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

  • 0
  • Moderators

E64 je chyba DVD mechaniky, ale to jsi už asi zjistil. Soudě podle toho, že jsi proboval bod MPX01 to znamená, že tvůj Liteon už má FW 02510c. Pojem "... tak sem trochu cuknul no a vyšlo trochu kouře" není vypovídající, ale jelikož je všude kolem živé napětí, je taky možné, že jsi mechaniku trvale poškodil. V takovém případě způsob, který bys zvolil pro potřebné napájení DVD mechaniky pro extrakci klíče, nemá vůbec žádný vliv.

mpx01.jpg

Be careful as there are live voltages so make sure you attach the probe to the correct point and no other place on the PCB or you may harm your drive.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Odrovnal jsi zřejmě hlavní controller v mechanice, čili odpálil základní desku (čip). Zřejmě si omylem nasadil konektor opačně, i když tam jsou takové packy, už jsem to párkrát viděl. Takže vyčíst klíč ze základní desky a poté novou mechaniku (základní desku).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Takže dneska ráno jsem to zkoušel zprovoznit ten xbox tím samostatným napájením, avšak bez výsledku, pc ho prostě nevidí.....Velmi by mě tedy zajímalo tohle: "Takže vyčíst klíč ze základní desky a poté novou mechaniku (základní desku)." Jak bych mohl provést to vyčtení klíče ze základní desky (mechaniky?), když vlastně pc ten xbox nevidí?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Takže pokud jsem to správně pochopil tak musím provést RGH dle zdejšího návodu do kroku 4 abych získal ten klíč té mechaniky? Poté už jak budu mít ty klíče přepsány/uloženy v PC si mohu koupit jakoukoliv mechaniku, např. BENQ a tu pak pomocí tohoto klíče flashnout?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

pomocí RGH najedes do xellu kde ti vypise DVD klic ten si schovas a potom pomocí neho vytvoris fw pro tvoji mechaniku (lite-on) musí to být stejná jako máš ted protoze jinak by jsi nerozjel XGD3 hry z duvodu ze spoof jinych mechanik uz neni podporovany

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

ok díky moc za radu, akorát když budu dělat to RGH což jsem ještě nikdy nedělal tak jsem uvažoval přímo o koupi nástrojů na to (s cenou do 500 Kč) našel jsem vlastně tohle:

http://www.dealextreme.com/p/x360glitch-xbox-360-modchip-for-fat-falcon-103374?item=4

http://www.dealextreme.com/p/super-nand-flasher-programmer-for-xbox360-white-112275?item=2

Musel bych kupovat obojí nástroje, abych provedl RGH? Jinak v případě, že bych provedl kompletně celé RGH, tak bych tam mohl nechat i tuhle mechaniku co tam je teď a používat xbox přes hdd, nebo tam ta mechanika musí být funkční?

PS revizi mám falkon

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Takové čínské shity bych určitě nekupoval, ani pro případ pouze vyčtení dvd klíče.

POtřebuješ nand flasher, cpld modul a kabliky na naprogramovani nand flasheru a cpld modulu.

S RGH mechaniku nepotrebujes, staci ti HDD.

Takze bud si to nech jen vycist, je nesmysl to kupovat je kvuli vycteni, nebo si porid ty veci, ale original (team-xecuter.com) a nech si tam naistalovat RGH natrvalo a kasli na mechaniku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

No právě jsem se díval na cenu lite on mechaniky a zjistil jsem, že pro mě bude nejvýhodnější kompletní RGH. Ještě pořád však uvažuji o těch čínských nástrojích na flash, z číny nakupuji již pár roků a zatím mohu říct, že mám především dobré zkušenosti..... Jedná se mi hlavně o to, abych se vlastně s tou "opravou" vlezl do 500 Kč.

Kdybych se nakonec rozhodl pro ty čínské "shity" tak kdybych koupil oba, tak je to vše co potřebuji k provedení toho RGH? Samozřejmě nejlepší by bylo nechat si někým to rgh provést, avšak ceny jsou většinou >500 Kč.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu