Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

Jak sdilet int. pripojeni mezi dvema PC?

RadaR

Otázka

Ahojte,

Hledal jsem vsude mozne ale nenasel jsem zadne reseni co by me pomohlo. Mam netbook (W7) co chyta cez wifi pripojeni k internetu. Zaroven mam pujceny pc (wXP) co davam do kupy. Chci ono pripojeni dostat po kabelu do stolniho pc co mam zapujceny z meho netbooku. Zkousel jsem prepisovat dns a ip adresy ale k nicemu me to nevedlo.

Diky RadaR

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

7 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

• 0

Normalne vemes krizenej kabel (nepredpokladam, ze by sis ho umel vyrobit - to by ses tu neptal na tohle :); da se normalne koupit), pichnes do jednoho kompu, pichnes do druhyho.

V jednom nastavis sdileni Internetu (tzn. das sdilet sitovku, pres kterou se pripojujes a vyberes tam sitovku pro kterou to chces pouzit). Na te sitovce, kterou jsi vybral na tom sdileni by ti to melo prenastavit IP na 192.168.2.1. Na druhem kompu tedy nastav IP 192.168.2.2, branu 192.168.2.1 a masku 255.255.255.0 a DNS 8.8.8.8 a 8.8.4.4... na prvnim PC jeste mozna budes muset vypnout firewall a to je vse.

... aby jel net v tom druhem, tak samozrejme bude muset byt zapnuty ten prvni :)

Odkaz ke komentáři

• 0
Normalne vemes krizenej kabel (nepredpokladam, ze by sis ho umel vyrobit - to by ses tu neptal na tohle :); da se normalne koupit), pichnes do jednoho kompu, pichnes do druhyho.

V jednom nastavis sdileni Internetu (tzn. das sdilet sitovku, pres kterou se pripojujes a vyberes tam sitovku pro kterou to chces pouzit). Na te sitovce, kterou jsi vybral na tom sdileni by ti to melo prenastavit IP na 192.168.2.1. Na druhem kompu tedy nastav IP 192.168.2.2, branu 192.168.2.1 a masku 255.255.255.0 a DNS 8.8.8.8 a 8.8.4.4... na prvnim PC jeste mozna budes muset vypnout firewall a to je vse.

... aby jel net v tom druhem, tak samozrejme bude muset byt zapnuty ten prvni :)

Mám jen otázku, fungovalo by to i s PS3? Tam jde taky něco nastavit ale nevím jestli všechno aby to jelo.
Odkaz ke komentáři

• 0
Mám jen otázku, fungovalo by to i s PS3? Tam jde taky něco nastavit ale nevím jestli všechno aby to jelo.

Urcite ano. Pripojis krizenym kabelem k PC (na tom PC nastavil sdileni, jak jsem popsal vyse) a na PS3 nastavis IP, co jsem popsal vyse (192.168.2.2... atd.)

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu