Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Převod peněz z KB do ČS


hamsterkocz

Recommended Posts

Ahoj chci jse zeptat v ponděli kolem 17:00 mi chlap na účet převedl peníze (on ma účet u KB ja u ČS) a dnes je čtvrtek a peníze eště nemám na účtě je to normální taková doba?? vždycky jsem měl peníze do druhého dne na účtě

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Moderators
je tam datum splatnosti 6.8 moje čislo účtu ale teť sem si všimnul že tam nahoře je napsano aktualně použitelny zustatek apod tím je všetně povoleného debutu 0.0kč co toje?

Že na tom účtu nemá peníze a nemá povoleno ani přečerpávání do mínusu, takže mu neměli asi co strhnout. Jak psal th0ca, peníze bys měl buď v úterý, max. ve středu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Moderators
jen pro přesnost, na převod z banky do jine banky jsou limitovány 3 dny........... to jestli je poslal nebo nee je druhá věc

Musím tě trochu poopravit, protože v tomhle směru jsi zaspal dobu v roce 2009.

Podle novely zákona o bankovnictví jsou banky povinné připisovat platby na účet příjemce nejpozději do 2 dnů (označováno jako D+2) a to v případě, že převod se uskutečňuje mezi dvěma rozdílnými bankami. Pokud jde o převod v rámci stejné banky, jsou povinni dokonce převod uskutečnit nejpozději následující pracovní den (označováno jako D+1).

V praxi mohu potvrdit, že něteré banky to umí i rychleji a např. převody, které musejí uskutečnit za D+2 realizují v termínu D+1.

Pěkně je to napsané a vysvětlené např. zde - http://www.mesec.cz/clanky/jak-dlouho-trva-prevod-penez/ ale stačí si v googlu zadat patřičný řetězec slov a podobných témat to najde tisíce.

Dánvo tomu jest co mohly převody trvat 3 a více dní.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak ti psali kluci, neměl tam peníze tak nebylo co převést, takže bych to viděl na promyšlený podvůdek, nebo ta platba nakonec odešla? Jestli ano, kontaktuj svého bankéře.

Peníze jsem posílal v neděli ráno a můžu Tě ubezpečit, že na účtu mám peněz dost. Rozhodně se nenechám nazývat podvodníkem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu