Jump to content
  • 0

LCD or LED?

weedtekk

Question

Zdravím,

potřeboval bych radu ohledně nové televize na ps3. Rozhoduji se mezi LED a LCD. Podmínky jsou full HD + uhlopříčka cca kolem 1m (samozřejmě i menší). Koukal jsem na nějaký tv a cenově bych si představoval cca 10k. Tudíž jaká televize je lepší pro ps3? Našel jsem LCD tv http://www.alza.cz/42-philips-42pfl3007h-d348876.htm má s touto tv někdo zkušenosti? Děkuji za odpovědi.

9 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Kazda LED je LCD.. :dozey:

Rychla lekce.

LCD - liquid crystal diod - jsou to vsechny displaye, krome plazmy.. Jsou to krystaly, ktere diky jejich natoceni urcuji kolik propusti svetla z podsvetleni a urcuji tak barvu.

LED - je to jen buzzword/obchodni nazev/trik na spotrebitele. LED monitor neni nic jineho, nez LCD s LED podsvicenim (namisto podsvetlovacich trubic)

OLED - pozor! Toto je skutecny LED a neni to LCD. Zde jednotlive body opravdu sviti a tedy neni zde zadne podsvetleni.. OLED je nejlepsi a cerna je tam opravdu cerna (protoze ten pod proste nesviti a neni tam zadne podsvetleni, ktere by z nej delalo sedou), jenze je velice drahe a tak se realne zatim dava pouze do mensich displeju, jako jsou mobilni displeje...

U TV se tedy muzes prakticky rozhodovat mezi:

LCD LED - LCD s LED podsvicenim

LCD CCFL - LCD s CCFL podsvetlovaci trubici

Plazma ...

A pak jsou samozrejme jeste jednotlive druhy samotne LCD vrstvy - IPS/TN/TFT atd.

• 0
asi tak 3000-4000 rocne,zalezi dle vyuzivani.

prijde na to kolik hodin ma u Vas den protoze pri 24 denne a 365 dni provozu nemate sanci se dostat ani na ty tri tisice korun :)

Vypocet - pokud najdete chybu dejte vedet - LCD LED spotreba cca 80W vs LCD ci plazma (klidne prestrelim protoze realne se na takovou spotrebu u bezne prodavanych pristroju opravdu nemuzete dostat - ano vcetne plazem) 200W

spotreba za 24 hod LCD LED 0.08x24= 1.92 - za rok x365= 700kW

spotreba za 24 hod LCD 0.2x24= 4.8 - za rok x365= 1752kW

Dopln cenu za kW z Vaseho rocniho vyuctovani - u mne konkretne 2.42 kc za kW cili rozdil pri provozu TV rok v kuse cini cca 2500 kc

A ted z realneho zivota :) Televize u nas bezi (hrani + normalni sledovani TV) cca - a ted to opravdu prezenu - 10 hod/denne

z vyse uvedeneho vypoctu vychazi rozdil v provoznich nakladech na neskutecnych cca 1000 kc coz manzelce bravurne oduvodnim pri nakupu drazsi TV :)

• 0
prijde na to kolik hodin ma u Vas den protoze pri 24 denne a 365 dni provozu nemate sanci se dostat ani na ty tri tisice korun :)

Vypocet - pokud najdete chybu dejte vedet - LCD LED spotreba cca 80W vs LCD ci plazma (klidne prestrelim protoze realne se na takovou spotrebu u bezne prodavanych pristroju opravdu nemuzete dostat - ano vcetne plazem) 200W

spotreba za 24 hod LCD LED 0.08x24= 1.92 - za rok x365= 700kW

spotreba za 24 hod LCD 0.2x24= 4.8 - za rok x365= 1752kW

Dopln cenu za kW z Vaseho rocniho vyuctovani - u mne konkretne 2.42 kc za kW cili rozdil pri provozu TV rok v kuse cini cca 2500 kc

A ted z realneho zivota :) Televize u nas bezi (hrani + normalni sledovani TV) cca - a ted to opravdu prezenu - 10 hod/denne

z vyse uvedeneho vypoctu vychazi rozdil v provoznich nakladech na neskutecnych cca 1000 kc coz manzelce bravurne oduvodnim pri nakupu drazsi TV :)

Nedalo mi to ale musel jsem se podívat jestli opravdu průměrná spotřeba LCD je tak vysoká 200w/hod ... Na Tv Freaku jsem našel sice starší tabulku ale alespoň tam není tolik ledek ...http://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/20324-Zmerene-hodnoty-el-energie-LCD-Plazma-ruzne-typy ... Co jsem koukal na Heureku tak moderní LED mají spotřebu kolem 60w ... Moje stará LCD Samsung C650 (Finalista soutěže ProduktRoku 2011 ) má při eko modu spotřebu 110w. Je to rozdíl ale na to že jsem ji kupoval před 2lety a to bylo jedno z těch lepších středních tříd ... Dneska bych už volil asi taky LED už jenom kvuli spotřebě .

Edited by Fenix

• 0

200W jsem tam dal pro jistotu abych nebyl obvinen ze podcenuju spotrebu :)

Ja osobne mam uz dva roky 50" plazmu napojenou permanentne na wattmetr a prumerna spotreba je (presne v tuto chvili po dvouletem prumerovani) 148W. Takze veskere tyhle "tabulky" beru s velikym prehledem :D

Ja rozhodne TV nevybiram podle spotreby ale podle obrazu :)

Edited by srato