Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

iPhone 5 - reklamace


pozitro

Recommended Posts

Řekl jsem si, že reklamace se tu docela řeší a tak jsem se rozhodl napsat, říkejme tomu třeba reportáž, o reklamaci a o všem co s ní souvisí. Chci, aby každý věděl do čeho de a co má očekávat. Myslím si, že to potěší aspoň někoho a to mi k uspokojení postačí.

Abych to upřesnil reklamuji iPhone 5 16GB u T-mobile. Žádné škrábance, žádná vnější poškození. Asi jako většině vadí ten divný zvuk při položení (power button, optika, blesk?).

Nejprve jsem to ignoroval, nepřišlo mi to jako vážné a stále ani nepřichází. Ovšem včera mně začalo bolet v krku a zrcadlo nikde. Nenapadlo mě nic lepšího něž si vyfotit krk, abych viděl, jestli nemám rašící angínu :). Jenže najedou vidím na fotce nespecifikovaný objekt.

Nelze jej vyndat/vyčisit/vyklepat/zbavit se ho. A tak mě tyto okolnosti přinutili k reklamaci.

17:40 - 13.12.2012 - Jsem v prodejně T-mobile se svým telefonem a záručním listem. Příjdu k přepážce a říkám, že chci reklamovat telefon. Jsem požádán o tel. číslo (jelikož nejsme zřizovatel čísla a paušál mi platí otec tak požadují heslo (typu 1234)) a o popsání závad. Vysvětluji svůj problém jak jen nejpodrobněji mohu a vcelku přesně, nicméně slečna mylně zaškrtává políčko "špatný pixel". Oponuji, že display je naprosto v pořádku, závada bude u čočky. Po dovysvětlení jsem spokojen.

Nadšení z náhradního telefonu střídá vztek, je to Nokia E52!!! Reklamujete telefon za 17000,- Kč a dostanete toto. I jako náhrada naprosto neadekvátní.

Na inkompatibilitu nanoSIM jsem připraven raději sám (adaptér z DX.com). Nevím, co by následovalo, kdybych nebyl.

Na vyřízení mají úctyhodných 30 dní. Avšak tradičně by to nemělo trvat déle jak 2 týdny.

Už jen podepisuji 3 papíry a jedno potvrzení si nesu s sebou domů.

Až bude vše vyřízeno, tak mám dostat SMS.

11:20 -22.12.2012 - Došla mi zpráva od T-mob, že moje reklamace byla vyřízena výměnou za nový kus a je připravena k vyzvedutí na pobočce, kde jste reklamaci vyřizovali. Ještě ten den jsem se tam dostavil po osmé hodině s Nokií a reklamačním protokolem. Celá věc byla rychle vyřízena. Musím říct, že podle ohlasů není Britex moc populární, avšak já jsem problém neměl. Doprava probíhala pomocí DPD, jinak bych nejspíš čekal až do 27.

Nejprve jsem měl z reklamace strach, ale vše vyšlo na 100% a výsledkem je nový telefon.

btw. chrastění je dáno autofocusem optiky a má ho každý iPhone ;)

Upraveno uživatelem aRMy-K
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo ten zvuk je fakt hrozný, jak rozkyvaný zub....

Trochu se bojím jestli to nedělá kvůli toho že jsem si s ním tak v ruce házel a vyletěl mi ale asi ne, když to tu má skoro každý :D

Myslím že to je celkem odjeb že na fotrovém Galaxy to nedělá a na mobilu za 17k to dělá zvuky při klepání do mobilu, nebo jeho položení, toto si myslím mělí vyřešit.

Jobs se fakt musí obracet...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To zes dostal nokii, je porad dobry. Ja dostal mototrolu razr v3, co je mobil tusim z roku 2006. Neni zadny pravni narok pro zapujceni telefonu ve stejne hodnote nebo stejneho typu. Dokonce ti ten telefon ani zadny pujcit nemuseli. Je to jen sluzba navic, tak bud rad, ze mas aspon tu nokii. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu