Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

Vir policie Čr prosÍm o pomoc!!!


Lutys

Otázka

AHOJ... PROSÍM VÁS, NEVÍTE NĚKDO, JAK TENTO VIR ODSTRANIT, ANIŽ BYCH V PC ZTRATIL VEŠKERÁ DATA? ZAPOMNĚL JSEM POSLEDNÍ MĚSÍC ZÁLOHOVAT A MÁM TAM POTŘEBNÉ DATA, O KTERÉ NEMOHU PŘIJÍT... BUDU VÁM MOC VDĚČNÝ, KDYŽ MI PORADÍTE:-)... DĚKUJI MOC!!!!

Policie České Republiky“ uzamknout obrazovku je počítačový virus, který se zobrazí falešné oznámení, která předstírá, že je od Útvar speciálních činností SKPV a uvádí, že váš počítač byl zablokován kvůli tomu se šíření pornografického materiálu, SPAM a obsah chráněný autorskými právy. Policie České Republiky Virus Bude uzamknout počítač a aplikací, takže pokaždé, když se budete snažit přihlášení do operačního systému Windows nebo nouzový režim s prací v síti, bude místo toho zobrazí zámek obrazovky výzvou k zaplacení neexistujících pokutu ve výši 100 € nebo Kč 2000 v podobě kódu Ukash nebo Paysafecard.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Recommended Posts

  • 0

PC už ti nejde zapnout, že?Dělal jsem to tak, že jsem HDD připojil ke svému PC a data, která chtěl jsem přetáhnul na externí HDD.Teď už jenom čekám, zda-li se "neposere" i můj PC, ale už minimálně měsíc drží a dělal jsem to tak 4x .. kam si lezl?Kde si ho chytnul?Nechápu, kde to pořád "sbíráte" .. :roll:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Řešil jsem tenhle problém před asi čtrnácti dněma. Bohužel pro moje řešení nepomáhaly žádný dostupný návody, protože většina z nich počítala s přístupem do nouzáku, do kterýho jsem se já nedostal. Psal jsem krátkej popis toho, jak jsem se toho zbavil. Hodim ti to sem.

//edit - tady to je ;)

Takže, neběžel mi ani nouzák, taky tam vyskakovalo okno požadující zaplacení.

***Jak jsem se dostal do nouzového režimu:

A1) Z USB jsem nabootoval Slax (ale je jedno co byste použili)

A2) V Slaxu jsem otevřel průzkumníka a proklikal se na infikovanym HDD do Documents and Settings

A3) Tady jsem u všech účtů prohledal složku Nabídka start/ Programy/ Po spuštění, kde jsem vymazal soubor ctwrun.ink, když tam byl

A4) Po vymazání tohohle souboru byste měli být schopni jednou* spustit Windows ((já šel rovnou do nouzáku (F8 při startu PC a potom "Stav nouze), ale asi by šel i plnohodnotnej))

*Vir se obnoví a nahází zpátky do "Po spuštění" soubor ctwrun.ink, takže kdybyste teď počítač z nějakýho důvodu restartovali, naskočila by vám znovu obrazovka požadující zaslání peněz a museli byste opakovat body A1-A4

1) Spustil jsem nouzový režim

2) Spustil jsem RogueKiler

3) RK Našel a odstranil čtyři věci v registrech (rans.genderm a tři další, možná nesouvisející)

4) Nabootoval jsem do plnohodnotných Windows

5) Udělal jsem rychlou kontrolu pomocí Microsoft Security Essentials (našel a odstranil rans.genderm)

6) Doufal jsem, že je PC čistej

No, a pořád ještě doufám

Takže abych to shrnul - většina návodů na odstranění tohohle "policejního" viru počítá s možností přístupu do Nouzového režimu. Když ho nemáte, nezoufejte a vymažte soubor ctwrun.ink (nebo jinej, kterej tam nemá co dělat). Můžete k tomu použít OS z CD nebo flashky, a asi i příkazový řádek, když si na to troufnete (a když se k němu dostanete. Já se do něj dostal v Nouzovém režimu MS-DOS). To by vám mělo umožnit přístup do Nouzového režimu a dál už postupovat podle návodů, které najdete na netu.

WXP

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Nejsem ted na PC ale zitra ti tady hodim navod. Taky se mi stalo a mel sem to za 5minut pryc.... Staci spustit v tom nejakem nouzovem rezimu, vratit PC do polohy pred par dny- obnovit system, vymazat vir a je to. PC pak bude jako by se poslední dny jeho používání nezapočítaly :) Zítra tu máš návod :)

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Bráchovi to jednu dobu vyskakovalo furt. Někde si sosní program combofix(musí být co nejaktuálnější) dej to na flasku, WIN7 spusť v nouzáku s příkazovým řádkem, dej alt+ctrl+del, otevři si přes nové úlohy C:, překopíruj z flash na plochu combofix a spusť ho, v tasklistu ještě musíš povypínat všechny součásti antiviru jinak se combofix nespustí.

edit: u novější verze policie moc nepomáhá ani nouzák s příkazovým řádkam skoro okamžitě jak se spustí explorer.exe se zapne i ten hajzl

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu