Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Jak znehodnotit starý hard-disc ?

koreko

Recommended Posts

Ahoj. Mám doma starý hard disc, a potřebuju na něm něco ulomit, nebo tak, aby se do něho nešlo dostat- tím pádem by se na dobro stratily všechny data.

Mám to přejet magnetem, a ulomit nějaký chip na té desce ze zadu ? Je to starý IDE disc.

Omlouvám se, že zakládám furt nové topicy, ale létám z průseru do průseru :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To néé :D Já spíš myslel někde na povrchu, dovnitř jsem se už zkoušel dostat, ale nenašel jsem na to žehličku ( takový ten hvězdicový ) ... Ten magmat by to neodrovnal ? Když to rozmontuju, tak poruším kyslík co v tom je ne ? PS:smrdí mi chuj :D

Zamiř k nejbližším vietnamcům a za nějakých 50 korun budou mít celý pack snad všech druhů šroubováků :D taky to mám

Upraveno uživatelem pitris97
Odkaz ke komentáři

magnet nepomaha .. vyzkouseno na starych hdd silnej magnet polozen i na plotnu a nic ... stejne citelnej ... i po rozebrani a slozeni .. dlouhodobe by asi neprezil ale i troska prachu ho nekrachne.. kdyz znicis zakladovku tak zachrany stanice maj jiny zakladovky ze stejnejch modelu cili musis nějak zprasit plotnu .. fakt sroubovacky a poskrabat ji nebo idealne kladivo a rozlomit .. slozit.. bude vypadat jak novej .. neokousat sroubky! a pozor na pečeti.. no co omylem ti nekde spad tak se uvnitr zlomila plotna narazem nebo tak..

Odkaz ke komentáři

jestli ti de o průser.. namočení ani poškození čtecí hlavy nepomůže, vyndaj plotnu daj do jinýho uplně stejnýho modelu a přečtou .. takhle to dělá každá druhá firma na záchranu dat.. pokud fyzicky nezničíš plotnu ... a to zlomení plotny se stát může je křehká ... ne moc ale rozpadne se na kusy celkem při lehkym hození na zem ..

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu