Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím Vás,

přejdu rovnou k věci. Někde jsem četl, že notebook (dále NTB) jde upradovat, jak v paměti RAM, procesoru a HDD. HDD jsem musel koupit nový, protože mi starý po 4,5 letech odešel :-/ původní byl 250gb - teď mám 500gb.

Procesor - v základnu mám AMD viz. ZDE INFO zajímá mě, pokud bych chtěl koupit nový, tak musím koukat hlavně na soketování. Našel jsem si si silnější a o trochu lepší ve vyrovnávací paměti (jen jeden, druhá je stejný) kandidát č. 1 ZDE, kandidát č. 2 ZDE. Nebo bych měl zvolit něco z řady Intel? u nich jsem nenašel socket S1.

Paměť RAM - v NTB mám 3GB (1x 2gb, 1x 1gb = dva sloty <MAX>) Myslím si že 3gb stačí.

Grafická karta - nVidia GeForce 8200M G. Nevím zda má cenu měnit (je stará, to je) ale ani nevím, zda jde vyměnit.

Můj NTB ZDE - již se neprodává, kdo by taky chtěl 6let starý NTB koupit, který má ve hratelnosti nízké FPS..

Moje otázka? - Jde opravdu toto vyměnit (procesor)

Proč se ptám? - nejsem takový expert v elektronice, a nechci něco koupit a pak zjistím že to tam nepůjde..

Předem děkuji za reakce.

Odesláno

Proto jsem psal že "nejsem takový expert v elektronice" :D .. Taky jsem si myslel, že to nepůjde, protože jsem nenašel stejné soketování .. Když se trochu bude googlit, tak tam se o tom píše, že to a že to nejde. tak nevím :( . nechci dávat peníze do nového... stačí mi jen lepší procesor, uznej že 1,9Ghz je opravdu málo :D Grafická karta je v NTB integrovaná, ne? tak asi taky nepůjde :D

Odesláno

Do amd desky intela opravdu nedas :)

Upgradovat gpu jde, pokud ta puvodni je ve slotu a neni integrovana. Ale sehnat lepsi za rozumnou cenu to asi bude horsi... a muze nastat problem s chlazenim.

CPU upgradovat jde taky, ale je zde zas riziko, ze ho nevezme deska a nebo chlazeni nebude dostatecny co v nb nyni je.

Narovinu, ale tenhle nb co mas bych nijak neupgradoval. Takhle jak je staci na bezny veci, na hd videa, i kdyz gpu co tam je nema HW akceleraci, tak normalni hd by procak utahnout mel. A na hry ani po upgradu by to stejne nebylo.

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu