Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

pomoc při koupi Wii U


Adalpo

Otázka

Ahoj, měl bych několik dotazů ohledně Wii U, tak mi snad hodný majitel této konzole odpoví.Hodlám si ji na vánoce pořídit, částečně pro mě, částečně pro ženu a dítě. Četl jsem nespočet článků a vybírám pečlivě jaký model atd. avšak dvě/tři věci mi nejsou jasné. Za prvé jak moc velký rozdíl je v tom že bude mít pamě´t 8GB nebo 32GB? To jako že mi hry které vyžadují větší paměť nepůjdou nebo tím se myslí třeba jen paměť na ukládán dat z her (save)? Za druhé některé hry vyžadují asi klasický remote kontrol + nunchak, ty ale nejsou součástí balení. Jak poznám že to hra potřebuje a dá se hra hrát i bez toho? Nebo je to víceméně nutnost? A za třetí - některé hry vyžadují i připojení k internetu. Ten sice mám ale kabel tam nedosáhne tudíž bych musel koupit delší kabel, ale mám i wifi. Jen nevím jestli to jde i přes wifinu. díky za odpověď.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

15 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

  • 0

takže co se týče velikosti je to jedno a není to jedno, 8GB verze je pro lidi co potřebují mít doma fyzický disk a na digi distribuci házej bobek :) jinak sice verze má 8 gb ale systém si veme nějakých 5 GB, pamět se dá rozšířit pomoci externího HDD, flash disku.

Hry jako just dance, sports, potřebují remote nejspíš plus, pak wiifitu potřebuje podložku jinak všechny hry jsou skoro hratelné na wii U ovladači , pak je možné u některých použít i pro controler

wii u má pouze wifi pro ethernet musíš koupit adapter

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Nechci zakládat nové téma tak to hodím sem. Mám pár otázek před koupí Wii U.

Jelikož cena Wii U v bazarech je velmi příznivá, přemýšlím nad koupí samotné konzole, jelikož 7000,- za novou se mi dávat nechce, když viceméně nevím, co očekávat a žádnou předchozí konzoli od Nintenda jsem nevlastnil.

Chtěl bych znát názor, vím, že je to velice diskutabilní, ale jestli má cenu tuto konzoli kupovat. Nejde mi o grafiku her atd., chci se u konzole bavit a užívat si hratelnost a atmosféru samotných her. Chci prostě něco jiné, než nabízejí konkureční stroje, po těch x letech her typu CoD, AC, kde se zabíje vše, co se pohne atd.. nějak přestávám mít chuť na hry a myslím si, že by Nintendo to mohlo změnit. Lákají mě hry typu Mario, Zelda, ZombiU (z videí parádní atmosféra) atd. navíc se dnešní době dokážu bavit i na Super Mario Brosu z 1989 či z kterého roku to je =) ale bojím se, co bude za rok, za dva s touto konzolí.

Dále mě zajímá, jak je to s Nintendo e-shopem, jestli, když si vytvořím na Wii U cz účet, jestli bude fungovat, neboť před rokem nefungoval a rok je dlouhá doba a pokud ano, jsou ceny v cz? Je obchod rozdilný cz / uk co se obsahu a cen týče? A který účet se vyplatí?

a poslední otázka, Wii u je kompatibilní s Wiičkem, chtěl bych si zahrát hry typu Resident Evil: Archives, Zero atd.. musím dokoupit Wii Remote nebo můžu hrát s U padem?

Prosil bych nějaké delší věty a né odpovědi typu "Ano", "Ne" atd.. =) děkuji předem za odpověď.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

jestli nad tím jen trošku přemýšláš kupuj :) Jestli máš rád hopsačky, hry kde ti v tunelu neříkaj kudy jít, hry kde musíš používat mozek kupuj, já koupil nedávno a je to fakt super konzole. Sice oproti ps3 nemá wiiu multimediální funkce ale mě to třeba nevadí, wiiu má super internetový prohlížeč, jsem ho začal používat místo noťasu. Co se týče digi distribuce tam je to fakt horší ty ceny jsou fakt šílené občas 40-50 gbp není problém a co jsem slyšel tak cz eshop není o moc lepší, tady se většinou vyplatí brát disk, ikdyž třeba zombiu je na eshopu za 16 gbp což není nic hroznýho. Pro mě osobně největší nevýhoda nintenda jsou ceny her, čekat na slevu exkluzivní hry je blbost ta hra bude i po roce stát stejně, možná u third party studií se vyplatí počkat tam to celkem padá, v GB se dá sehnat nový batman za 20 gbp u nás přes 1200 kč :( neporadím ti jestli teda cz nebo uk účet. Co se týče wii tak tě zklamu, musíš dokoupit remote plus + nunchak :(. Já koupě nelituji ale ps3 si určitě nech

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

"Jestli máš rád hopsačky, hry kde ti v tunelu neříkaj kudy jít, hry kde musíš používat mozek" Přesně tenhle typ her vyhledávám, jako to bylo dřív.. Kdy člověk byl prostě v záseku několik hodin a snažil se nějak přijít na to, jak se pohnout dál. Multimediální funkce nepotřebuji, mám noťas a když potřebuju, tak si to propojím s HDMI. Jestli je Zombi U za 16 gpb tak to bych to stáhnul z e-shopu. Jinak, jak fungují český kreditky v zahraničním e-shopu, resp. převod měn? Ty máš UK účet? Wii U bych vzal viceméně kvůli exkluzivitám či právě kvůli starším hrám z Wii a nebo NES/SNES hrám, které si občas zahraju :D, na multi mám PS3 s Pluskem, takže na Wii U bych kupoval tak 1 hru za měsíc, spíš i déle. Remote bych kupoval tak jako tak kvůli přítelkyni a ten nunchak navíc už nebude nic hrozného. Tak já si to Wii U vemu z bazaru, případně zase pošlu dál =)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

určitě zkus! odreaguješ se přesně od těch her co píšeš, napr. já jsem viděl videa na pikmin3, říkám si WTF? to mě asi bavit nebude ale stejně jsem ho vzal a děkuji bohu za to. Královská zábava, to se musí zažít. Novej mario super ... další hry v dohlednu + několik zajímavých stavajících(rayman, darksiders 2 ale ten je multi jako rayman ale zas rayman je uplně jiná liga hrát na wiiu). Hele mám asi 6 her ale stejně mastím jen pikmina a maria cca hodku či dvě a né každý den .... zábava na dlouho.

Až schroustám co je možná zkusím eshop ale nezapoměn že tu je ještě kompatibilita s wii, pár her tam také stojí za hřích...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Tak já mám hry viceméně vyhlédlý, který bych si na Wii U zahrál: New Super Mario Bros.U, New Super Luigi.U, Zombi U, Rayman, Trine 2, Pikmin 3, Monster Hunter 3, Super Mario 3D World, The Legend of Zelda Wind Waker HD, Lego City Undercover atd.. + Wii hry a NES/SNES hry... je toho dost, co bych si zahrál.. takže není na co čekat =)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Tak Wii U sleduju již od launche ale tehdy mě odradila cena a poslední měsíc tak nějak tápu a váhám, jestli si mám koupit či nikoliv. Dám vědět, ale až tak za týden. Kdyžtak se mnou můžete počítat do friend listu, pokud byste chtěli. :) Mimochodem, děkuju Vám za veškéré odpovědi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

mám UK a platit to jde v poho českou kartou, banka mi to převádí na z CZK na EUR pak na GBP mám českou spořitelnu. Pokud se rozhodneš pro digi občas je dobré jít na game.co.uk některé hry mají levnější než na eshopu. já se rozhodoval pro wii u asi půl roku

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

ten game.co.uk funguje jak? respektivě jak platit? Koukám NBA2K13, NFS MW za 1.99 GBP? To zaplatím z účtu a oni mi pošlou Reedem code? Od jisté doby preferuju radši digi distribuci, nedávno se mi v PS3 zaseknul disk tak, že nemohl vyjet ven a musel jsem rozberat konzoli. To jsem si přinesl zrovna PES14 a zjištění, že ho nemám kam vložit bylo urgh.. :D

EDIT: Už to vidím, Out of stock :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0
  • 0

Ahoj, hlásí se původní zakladatel tohoto topicu. Nevím zda nepíšu pozdě, jestli jsi už koupil nebo ne. Já jsem nakonec nevydržel a na vánoce jsem nám nadělil Wii U. Koupil jsem si premium pack 32G,s hrou monster hunter ultimate a dalším Gamepadem pro za 7500 v JRC a dle mého je to dobrá cena - monster hunter stojí normálně nový cca 1200. Také jsem chtěl změnu kdysi jsem vlastnil psx a PS2 a fakt toho nelituji. Skoro vše tady bylo řečeno kromě toho online shopu. A já jsem tedy na 100% spokojen. Pokud tedy pořád váháš nebo nevíš tak u mě to funguje asi takto - kliknu na ikonku nintendo e shopu a otevře se mi jejich stránka, tam si vyberu special offers (třeba) rozkliknu a vidím hry a jejich cenu v Kč, protože si u registrace vybíráš country. Pokud si zvolím hru mám dvě možnosti - buď si dobiju credit a z toho se mi to čerpá nebo zadám číslo creditky atd a hned je to zaplacené, prostě se ti částka odečte. Píšou tam že cena už je i s taxama takže pohoda. Chce to jen sledovat. Před dvěma dny jsem koupil Zombi U za 265,50 Kč oproti Alze kde za ni chtějí cca 1200. Teď tam mají třeba assasin creed 3 za tu samou cenu. Hra měla cca 5800GB říkal jsem si to bude doba, to se mi to zasekne než se to stáhne nebo nějak jinak podělá. Hrál jsem monster huntera a asi po dvou hodinách jsem to vypnul, juknu na průběh stahování a hle, hra nejen že byla stažená ale byla i nainstalovaná. Tak jsem ji spustil proběhla jen dvou minutová aktualizace a můžu hrát, pohoda. A pokud máš rád staré hry a rád si je zahraješ tak se dají na tom e shopu také stáhnout za pakatel cca 50-100 Kč i staré tituly které kdysy byly třeba ne Snes atd. Jako Breath of fire 2 atd

Upraveno uživatelem Adalpo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Já si nadělil Wii U pár dnů před Vánocemi, ale i tak tvůj příspěvek bude určitě nápomocen dalším lidem při rozhodování ke koupi, jelikož o Wii U se člověk zas tak moc nikde nedozví.

Taky jsem si pořídil ZombiU, za tu cenu 269Kč by byl hřích, to nekoupit, když se všude jindy pohybuje za nehorázný peníze. Taktéž jsem koupil Toki Tori a Cube, což jsou fakt parádní Indie hry a jako třešničku na dortu jsem si dopřál Super Mario Bros 3.

Jinak co se Wii U týče, je to parádní konzole, jenže dokud ji člověk nevyzkouší, nepochopí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu