Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Patapon


tekken90

Recommended Posts

Už jste viděli videa z týhle originální japonský hry ? celkem se na to těším...zas dobrá jap. úchylárna :)

v Japonsku vychází 20. prosince

přidávám jedno video :)

http://pspupdates.qj.net/Patapon-trailer-bust-out-the-war-drums-and-fight-to-the-beat/pg/49/aid/109283

rady co se týče hraní najdete tady http://www.console-forum.net/showthread.php?t=17761

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 143
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejvíc přispívající

Nejvíce příspěvků v jednom dni

Nejvíc přispívající

  • 2 weeks later...

Chm, trosku jsem se zasekl u pouste, resp. vyprahle urovne, kde v pulce to uz hori a okamzite mi to vykosi vsechny Patapony... A nestiham precist, co mi to kde pise, nebo kdyz uz jo, tak zas nerozumim dost znakum, jen vim, ze potrebuju neco s destem. Teoreticky by stacilo pockat, az tam bude prset, jenze mi prsi jen v urovnich predchozich a tady prd... Nejde treba dest vyvolat, nevite nekdo? Dostal jsem uz i ctvrty (DON, krizek) buben, ale neumim na nej jedinou melodii. Kdyztak teda zitra zkusim gamefaqs.com , ted jdu spat. ^^

Edit: Sakra, zas jsem na to aspon napul prisel hned, jak jsem tohle odeslal. =) Prece jen se vyplati cist uplne kazdy kec... +_+

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chm, trosku jsem se zasekl u pouste, resp. vyprahle urovne, kde v pulce to uz hori a okamzite mi to vykosi vsechny Patapony... A nestiham precist, co mi to kde pise, nebo kdyz uz jo, tak zas nerozumim dost znakum, jen vim, ze potrebuju neco s destem. Teoreticky by stacilo pockat, az tam bude prset, jenze mi prsi jen v urovnich predchozich a tady prd... Nejde treba dest vyvolat, nevite nekdo? Dostal jsem uz i ctvrty (DON, krizek) buben, ale neumim na nej jedinou melodii. Kdyztak teda zitra zkusim gamefaqs.com , ted jdu spat. ^^

Edit: Sakra, zas jsem na to aspon napul prisel hned, jak jsem tohle odeslal. =) Prece jen se vyplati cist uplne kazdy kec... +_+

no tak by si mohl poradit ostatním protože tady jsem se včera taky zasekl ;)
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Heh, ok. =)

Musis nejdriv najit predmet s nazvem Rain Miracle (no, asi informace naprd, kdyz je to v JP, ale vypada to jako takovy modry kruh s mrnavymi kolecky uvnitr, nebo co)... Az ho budes mit, tak zvol tu poustni uroven a kdyz budes v Headquarters, uplne vpravo je takova divna stavba a na tom jeden mluvici Patapon. Najed sipkami na tu stavbu. Jsou tam uvnitr takova velka kolecka. Do nich se daji vlkladat ruzne predmety. Takze jen vloz do spodniho kolecka ten Rain Miracle a zacni uroven. Mela by se zobrazit uvodni sekvence s kecy k bohu a potom tutorial k DON bubnu, krizku. Tim se da vyvolavat dest. =)

Jeste poznamka k tomu desti, zas jsem se u toho zasekl, protoze jsem neprecetl, co po mne chtej... Da se aktitovat JEN, kdyz mas Fever, bez toho ti to nepujde, takze ani nemusis ztracet cas a zkouset to. Az budes mit Fever, tak staci zahrat "don dondon dondon" a potom dalsi melodie podle toho, co se ti objevi na displayi.

Snad je to srozumitelne. =) Chaka chaka pata pon!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, kdyztak jeste par veci, treba se to nekomu hodi.

Co dela ktera melodie?

PATA PATA PATA PON: Pohyb vlajkonose vpred. Vojsko nasleduje vlajkonose.

PON PON PATA PON: Utok vsech oddilu.

CHAKA CHAKA PATA PON: Oslabeny utok zadnich oddilu, predni, napr. zakladni sekernici, se po prvnim utoku kryji stitem. Vsichni ustupuji a seskupuji se u vlajkonose, ktery se z mista nehybe.

DON DONDON DONDON: Pri Feveru vyvolava "zazrak" podle toho, jaky predmet jste si pred bitvou vlozili do staveni v Headquarters. Je treba zahrat dalsi melodie podle toho, co se objevi na displayi.

PON PATA PON PATA: Kratkodoby rychly utek celeho vojska zpatky, hned se potom zase vrati.

Dalsi doplnim, az se mi otevrou.

Nemuzu se dostat pres poustni uroven, vzdy me to usmazi. Co s tim?

Musis nejdriv najit predmet s nazvem Rain Miracle... Vypada to zhruba jako modry kruh, uprostred ma 3 male cerne kapicky a po krajich po diagonale 4 bile ctverecky s teckou uvnitr... V Key Items (hned vedle toho obelisku s vyberem misi) to mam hned jako prvni v druhem radku. Nazev vypada takto: 98733243er1.jpg

Az ho budes mit, tak zvol tu poustni uroven a kdyz budes v Headquarters, uplne vpravo je takova divna stavba a na tom jeden mluvici Patapon. Najed sipkami na tu stavbu. Jsou tam uvnitr velka kolecka. Do nich se daji vlkladat ruzne predmety. Takze jen vloz do spodniho kolecka ten Rain Miracle a zacni uroven. Mela by se zobrazit uvodni sekvence s kecy k bohu a potom tutorial k DON bubnu, krizku. Tim se da vyvolavat dest. =) Da se aktitovat JEN, kdyz mas Fever, bez toho ti to nepujde, takze ani nemusis ztracet cas a zkouset to. Az budes mit Fever, tak staci zahrat "don dondon dondon" a potom dalsi melodie podle toho, co se ti objevi na displayi.

Melodie "don dondon dondon" je mimo obvykly rytmus. Sice ho Pataponi zazpivaji, ale kdyby nekdo opravdu uz nevedel, v tomto video je zahrana:

Lze ozivit vojaka zabiteho v boji?

Kdyz vam zabijou Patapona, zustane po nem takova korunka, operena cepice, rikejte tomu jak chcete. Pokud ji seberete a dokoncite level uspesne, vsichni Pataponi, jejichz cepici jste sebrali, budou opet oziveni se vsim, co meli u sebe. Pokud ji ale nevezmete, prijdete o nej natrvalo. Take kdyz zmacknete start a Ryoukai (polozka nahore), ukonci to misi, ale nemate zadne ztraty ve vojsku... Dobre, kdyz hrozi vase uplna eliminace. =)

Pri bitve s bossem vam muze boss nenavratne sezrat Patapona spolu s jeho cepici, neni tedy sance ho pote ozivit. Takze pozor na hladove bossy. =)

Daji se ziskavat novi vojaci?

Asi na to kazdy prisel, ale stejne. Muzete vytvaret i jine jednotky, nez ty zakladni. U kazdeho typu vojaka jsou dva predmety na obetovani. Ty staci vymenit za jine (takze kombinaci je hodne), dost se zvysi jeho cena, ale bude mit lepsi staty.

Mnou vytvoreny vojak ma jinou barvu. Co to znamena?

Prelozil jsem to asi nejak takto, snad je to spravne:

Cervena: Rychlost pohybu zvysena, nuluje spatne statusy (cesky to zni hrozne, movement speed UP, null status ailments proste ^^ ). Zatim jediny status, na ktery jsem narazil, byl Sleep.

Zelena: Sila utoku trosku zvysena, nemuze horet

Fialova: Obrana hodne zvysena, ohen je slabina

Modra: Sila utoku stredne zvysena

Jak muzu priradit jednotkam jine vybaveni?

Kdyz v Headquarters zmacknete trojuhelnik na nejakem z oddilu a pote znovu trojuhelnik, zepta se vas to, jestli chcete jednotkam dat nejlepsi vybaveni z inventare (jen to, co je volne, tzn. neequiple nekym jinym). Pokud si je tim trojuhelnikem priblizite, ale potom zmacknete ctverecek, muzete menit poradi jednotek v oddile. Select je "Retire", takze tim vojaka vyhodite! (Teda nejspis, nezkousel jsem, ale tak logicky...).

Cim jsou dobri jezdci na koni? Maji vsechny staty slabe.

To sice maji, ale jsou velice uzitecni, jelikoz se pres ne nedostane zadny vojak nepratelskeho vojska a kdyz ziskaji Fever, rozebihaji se a odhazuji nepratele zpatky.

Preklad tipu (aspon prvni pulka nejspis dobre) ohledne Kibaponu (kavalerie): Pri Feveru se projevi opravdova sila Kibaponu! Po ziskani Feveru se zvysuje i obrana a nikomu nedovoli priblizit se blizko. Avsak pokud Fever nemate, oddil se rozbije a (tohle fakt nevim jak prelozit, vyslo mi neco takoveho...) ma extremni obe stranky/oboustrannost/plusy i minusy/vyhody i nevyhody? (Two-faceness, mozna napovi).

Musim nabirat cele zdlouhave desetinasobne combo, abych ziskal Fever?

Pokud dokazete mit 4* za sebou perfektni nacasovani pri bubnovani, dostanete Fever okamzite. Ale je to docela tezke, aspon zatim.

Neco ohledne Reaponu

Problem je, ze netusim co jsou zac Reaponi. =) Ale vyskocil mi na displayi tip, tak jsem ho prelozil:

Ultimatni tajemstvi Reapona

Mogyun: Fialova: Sila utoku extremne vysoka, pohyb je pomaly

Baasara: Zelena: Celkova sila (doslova, nevim co je tim mysleno, mozna vsechny staty) hodne nahoru, nema slabiny

Prestoze jakekoliv -vypis materialu- jsou velice vzacne a je potreba ohromne mnozstvi penez, s takovymto osamelym jezdcem (nejspise mysleno jako proste vojakem) se da ziskat moc ke zmene prubehu valky.

Jak rikam, nevim moc k cemu se to vztahuje, resp. ke komu. Na obrazku byl fialovy lukostrelec s rohy utocici na okridlenou kouli. Zkusil jsem ho vytvorit a jmenuje se Mogyun Yumipon... Nazev Mogyun byl prave napsan fialovou barvou.

SPOILER WARNING!!

RODINKA PODIVNYCH

Co je zac ten podivny zpivajici strom?

Strom v osade. Date mu maso a on zacne zpivat, nacez vy musite hrat na trumpetu. =) Pokud hrajete dobre, bude ze sebe trast ruzne predmety, coz se celkem hodi, pokud potrebujete nejaky ten klacek, ci sutr, a nechcete nahanet bizony apod. Netusim jestli to ma nejaky vliv na vysledek (hraje to porad stejne), ale kdyby to treba bylo pozdeji potreba, tak pokud rekne "pon" (dva znaky, ポン), je to kratky stisk, pokud ty same dva znaky, ale mezi nimi je pomlcka ("po-n", ポーン), je to dlouhy stisk. Ale jak rikam, netusim, jestli to ma nejaky vliv, na tu trumpetu hraje porad stejne.

Prijme pouze tvrde maso z mamuta apod.

Co je zac ta podivna mluvici hora?

Dite obrovskeho sutru. ^^ Tady muzete ziskat hordy kamenu z jeho stastnych slz, jak on sam rika. Ma vystrcene nohy, na ktere musite obrovskymi lzickami hrat stejnou melodii, jako se vam ukaze. Opet vam blika obrazovka do rytmu a opet je to celkem jednoduche.

Prijme pouze ptaci maso.

Co je zac ten podivny kuchar a jeho kytka?

Zatim nemam tuseni, jelikoz nemam hlavkove zeli, ktere jako jedine zere. =) Ale jakmile budu vedet, tak pripisu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu