Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

nalezený iPhone


Reiden

Otázka

ahoj lidi,chci se zeptat jak je to s pouzivanim naalezenych iPhonu :-) dnes se mi dostal do rukou nalezeny iPhone 5S 64 GB v recovery modu,neschopny jakekoliv akce....proste cihlicka :-) (ne,nikomu jsem ho neukradl,znamy mi rekl ze ho takhle nasel a chce ho zprovoznit). Doma jsem ho napichl na kabel,obnovil,nahral iOS,nastavil apod....zkratka udelal jsem z nej plne funkcni telefon. Všechno funguje,není nijak blokovaný. Chci se zeptat: kdybych od něj telefon odkoupil,je nějaké riziko že z toho budu mít problémy? např. že si ho někdo najde přes IMEI,nahlásí ztrátu apod.....? nebo je jeho používání bez problémů,když je telefon od základu vygumovaný a znovu přivedený k životu? díky :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

11 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

  • 0

policie to hledat nebude, protoze je tu zakon na ochranu osobnich dat, ktery to znemoznuje,aby ho policie mohla vyhledat. I kdyby jim dotycny dal presnou adresu stejne nic neudelaji. Jedine pres soud. Osobni zkusenosti.

Zhlediska,ze jsi ho kompletne vygumoval,tak tam nejsou zadne tools, kterym by ho minuly vlastnik nasel.

Iphone 5S ma uz tu utility, ze muze byt od iphone vzdalene zablokovan. V USA bezna praxe, takze bud to risknes a budes mit za par korun neci iphone (dobry pocit to asi neni) a vyhodis penize do vetru.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

těžko ho někdo bude moct nalézt, pokud ses tam dostal do systému bez jakéhokoliv problému, tak to znamená že člověk asi neměl zapnutý Find my iPhone, čiže ho těžko dohledá nebo ho těžko na dálku zablokuje, podle mě je to užívaní toho telefonu safe ale co se týče používání cizího telefonu, už je z hlediska morálního (já bych ho ale používal :wohow:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

jak pise FallenCZ - pokud se ti ho povedlo restornout, tak nemel zaply find my iPhone... Protoze kdyby mel, tak ho ani nepripojis k iTunes a jediny, co by ten iPhone delal je, ze by se stale snazil pripojit k Apple serverum, aby nahlasil svoji polohu majiteli.

A zaroven je pravda, co pise headhot. Podle IMEI by ho sice dohledat mohli, ale nedohledaji. Maximalne majitel muze dany IMEI nahlasit jako kradeny a tobe pak uz iPhone bude k nicemu, protoze ten IMEI bude blokovany u vsech CZ operatoru.

A asi neni treba komentovat, ze z moralniho hlediska je to peknej hnus - ale na druhou stranu... Pokud uz kdyz ho nasel, tak byl v recovery modu a pokud je SIM "zaPINovana", takze nemas, jak kontaktovat majitele, tak jsou nadeje na vraceni beztak mlhave.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

No,ekonomicke hledisko mame tedy doresene :D a moralni hledisko.....prvni co jsem udelal bylo,ze jsem koukl na IMEI a proveril si ho....je ciste jak panenska blana. Neni na zadnem blacklistu,neni nahlasene,nic....takze bych to timto uzavrel s tim,ze me jednou taky potkalo nehorazne stesti :-) takze mockrat dekuju vsem co se vyjadrili,dozvedel jsem se vsechno co jsem potreboval vedet,forum opet nezklamalo :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu