Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

OLED displej


Rellic

Otázka

Zdravím,

mám dotaz ohledně displeje na PS Vita u verze z řad PHC-1000, tedy jak tu někteří píšou, starší model. Všude se dočítám kladu staršího modelu v OLED, oproti použitému LCD v nové verzi. Každopádně už nikde nikdo moc nepíše, že tento klad má i své těžké zápory.

To, že OLED technologie trpí vroubky jako je "mura" efekt (http://i.imgur.com/uAPSf.jpg) to mi žíly popravdě moc netrhá, jelikož pokud člověk nehraje v naprosté tmě, tak to není vidět. Co mě ale na této technologii asi trápí nejvíce tak je "burn-in" efektu jak u plazmových televizí. Co jsem četl, tak nejdříve to začíná schytávat modrá barva. A tak se tedy ptám dlouhodobých uživatelů staré verze, jak vypadá displej po těch pár letech aktivního používaní? Ví někdo, jaká je životnost OLED na Vitě, než začne trpět vypálením?

Popravdě LCD by mi nevadil v nové verzi, ale nelíbí se mi, že nový model vypadá luxusně jen na 3D renderu :D, tedy realný vzhled nic moc oproti starému modelu. Takový bakelit pro mě a tak jsem si, pořídil starou verzi, ale tak nějak se na tom bojím hrát, aby to drželo co nejdýl :D

Mockrát díky za odpovědi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

5 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

  • 0

Tak jako asi v pohodě, podle papíru by modrá barva v té nejhorší technologii OLEDU, měla vydržet 10 000 - 14 000 hodin, než začne umírat. Což při 5 hodinách hraní denně je životnost přes 5 let... takže neřeším a dle rady tedy hraju :D. Jen doufám, že těch 10k hodin, není celková životnost, to by defekty byly vidět už dříve :D :D, snad ne.

Upraveno uživatelem Rellic
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu