Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain + Ground Zero


Luckass

Recommended Posts

Metal Gear Solid: Ground Zero (PS3,X360, PS4, XONE, PC steam)

- Prequel k Metal Gear Solid : The Phanthom Pain

- předvedení možností enginu FOX (zejména na PS4, XONE a PC)

- bylo zdarma v rámci PS+

- main op záchrana Chica a Paz + side ops (vše se odehrává na jedné mapě CAMP OMEGA)

- side ops

- recenze

- Wiki MGS:Ground Zero

* uložená data MGS:GZ lze přenést do MGS:TPP což Vám po dohrání hlavní mise umožní:

* možnost si dát do základny v TPP vězně co jsi zachránil v GZ (POW)

* odemkne se ti Sneaking Suit z GZ

* můžeš se vrátit do Omega Campu kde půjde získat ještě něco navíc

* za předobjednání GZ si ještě mohl získat navíc bonus (kód) pro TPP - bonus se týká mateřské základny

* uložená data lze převést i z PS3 na PS4 atd. (link)

Trailer MGS:GZ

Metal Gear Solid: The Phantom Pain (PS3, X360, PS4, XONE, PC steam)

datum vydání:

1.září 2015 (PS a XBOX)

1.září 2015 (PC steam)

Big Boss se vrací a musí čelit fantomům minulosti i budoucnosti. To co se pokoušel stvořit, místo pro každého vojáka je zničeno a musí se vrhnout do otevřeného boje, kterému ještě nikdy nečelil.

Základna padla, spolubojovníci již nejsou a těch pár co zbylo, ti bojují své vlastní bitvy. Připravte se na novou kapitolu Metal Gear Solid série, kde bojujete v otevřeném světě, kde každá cesta má mnoho možností.

Získejte nové spolubojovníky, nové střípky z příběhu. Boj právě začíná a je jen na Vás, jakou stranu si zvolíte!!

- Kojima byl během vývoje "vyhozen" od Konami, na hře se však dále významně podílí (Konami odstranilo "a hideo kojima production" ze všech videí, obrázků atd.)

- Big Bosse (Punished Venom Snake) nově dabuje Kiefer Sutherland

- hra začíná v roce 1984 , 9 let po Ground Zero

- hlavními postavami jsou: Big Boss, Skull Face (XOF), Major Zero (Cipher), Ocelot, Miller Kazuhira, Code Talker, Eli, Emmrich a věřím ,že se setkáme i Chicem a možná i Paz (?)

- MGS:TPP obsahuje i MGS: online (16 hráčů)

- lehce upravené ovládání oproti GZ

- známí "companions" jsou: D-dog, D-horse, D-walker, Quiet (D-dog i Quiet nejsou povinní společníci, je však známo, že mají své vlastní STORY mise)

- stavíte se vlastní "mother base", které velíte společně s Millerem a Ocelotem

- v určité části hry vám hra umožní útočit na základny jiných hráčů a získávat tak zásoby, plány na zbraně atd. (ONLINE, tuto možnost lze zapnout/vypnout)

- MGS: TPP přehled toho co která edice obsahuje + GZ info (link1) (link2)

- sběratelská edice (2800Kč)

- MGS:TPP wiki

Trailer MGS:TPP

Trailer Online Gameplay

http://www.youtube.com/watch?v=61cqE53jbOc

MGS:TPP gameplay

Linky pro natěšence:

"It is no nation we inhabit, but a language.

Make no mistake; our native tongue is our true fatherland."

-Emil Cioran, Romanian philosopher

Upraveno uživatelem Luckass
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 3 weeks later...
  • Odpovědi 118
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejvíc přispívající

Nejvíce příspěvků v jednom dni

Konami oznámilo změnu data vydání pro PC (STEAM). Původně měla hra vyjít 15. září. Nyní je ohlášena na 1. září stejně jako PS a XBOX verze.

www.konami.com/news/konami-brings-pc-release-for-metal-gear-solid-v-the-phantom-pain-in-line-with-september-1st-console-launch/

Jelikož jsem si objednal hru na PS4 (CE), tak jsem trochu naštvanej. Nechtělo se mi čekat 14 dní. MGS patří na PS, ale PC je PC. Grafika, plynulost, rozlišení až 4K. Navíc mám Nvidia 970GTX takže další fíčury navíc.

Tak nevím jestli MGS CE (PS4) zrušit nebo prostě už nechat a nerozbalovat, stála 2700Kč. Hru na PC seženu za 500-700Kč. ... teď babo raď.

Metal Gear Online 3 - pro konzole bude mód přístupný do října 2015 a pro PC od ledna 2016.

Což vítám, protože na PC se vždy najdou číteři, kteří Vám tu hru prostě za každou cenu chtějí zpříjemnit.

Upraveno uživatelem Luckass
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 3 weeks later...

Jak se zdá, očekávané Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain se velmi vydařilo, protože v zahraničních recenzích sbírá samé vysoké známky.

Na serveru IGN dostala hra nejvyšší možné hodnocení, tedy desítku. "The Phantom Pain je hra, o které jsem si nemyslel, že může někdy existovat," píše autor recenze. "Taková, kde každá minuta hraní má důvod. Nedostatek kompaktního příběhu bude pro Metal Gear fanoušky asi kontroverzní, ale to, že hra odehrává váš osobní příběh dělá ze hry mou nejoblíbenější v sérii. Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain nejenže respektuje mou inteligenci, ale přímo ji ode mě očekává, což hru dostává do úplně jiné ligy."

Server Destructoid udělil hře devítku. "Jde současně o oslavu celé série a zároveň o zcela novou kapitolu." Na Gamespotu udělili další nejvyšší hodnocení, desítku. "Vybírat nejlepší hru v sérii je složité, ale The Phantom Pain ten problém dost jednoznačně řeší. Žádný díl série neměl tak hlubokou hratelnost nebo tolik obsahu. Nejlepší elementy z předchozích dílů jsou tu a nová hratelnost v otevřeném světě jen přidává. The Phantom Pain bude patřit mezi nejlepší akční hry všech dob."

I další servery udělují samá vysoká hodnocení. Jen telegraficky: Game Informer - 9.25, Press Start - 9, EGM - 9.5, Daily Dot - 5/5.

http://www.eurogamer.cz/articles/2015-08-24-metal-gear-solid-5-the-phantom-pain-sbira-same-vynikajici-hodnoceni-v-recenzich

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě osobně přijde celá série strašně přeceňovaná. Bavily mě tuším první dva díly na PS1, klasicky pohled shora. Potom jsem si zahrál čtvrtý díl na PS3 a byl jsem hodně zklamán. Totální nuda, nezáživné mise, divný level design. Podle mě měli autoři zůstat u toho pohledu shora. Ale jen můj názor a proti gustu žádný dišputát :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, pohled shora už je dnes out, já začínal s MGS 4 a i když mi z dnešního pohledu příjdou ty utahané cutscény otravné a pražská mise otřesná, rozhodně je to jeden z nej dílů. Na MGS1 a 2 mi neseděla kamera, styl ovládání a pohyb. MGS1 jsem přetrpěl, ale hrál jsem to už jako silné retro před třemi lety. Nemůžu říct, že i přes hnusnou grafiku mě hra nebavila, naopak jsem čuměl, co se dalo vymáčknout z cutscén na tehdejší poměry.

Pro mě jasným favoritem co se příběhu týká vede MGS 3, dokonce má nejlepší boss fight.

Hratelnostně mě z minulých dílů bavila čtyřka, protože octocamo a upravitelnost zbraní, bohužel většina byla nepoužitelná, protože jen některé měly tlumič.

Na MGS TPP se strašně těším, protože GZ mě neuspokojuje a PS3 už jsem prodal, takže si starší kousky jen tak nezahraju, snad někdy v budoucnu bude zase nějaká MGS remaster mánie, popř. si koupím zase PS3, ale raději bych remaster.

2 Luckass : no, hra která vychází i na starou generaci a její prostředí je spíše prázdné se k 60fps lehce dostane, rozhodně jsem za těch 60fps rád, protože zrovna v GZ to má skvělou atmosféru, obvykle mě tenhle framerate na PC spíše odrazuje

Upraveno uživatelem spoock
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Od 1. září bude ke stažení na Google shopu a na Apple store aplikace pro MGS: TPP - companion APP. O verzi pro PC se nikdo nikde nezmiňuje.

- po spárování s PSN či XBOX účtem a propojením se SONY účtem budete moci pozorovat Váš pohyb na mapě, volat si vrtulník, ovládat společníky apod.

- aplikaci je ideální provozovat na tabletu

- aplikace je potvrzena pro PS3, PS4 a XONE

- aplikace vyžaduje připojení (wifi, lan) ve stejné síti jako je váš Playstation či Xbox.

post-36958-14687186971018_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Luckass
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je dobry tudle hru hrat, ikdyz jsem nehral zanou predchozi ze serie?

Kojima tenhle díl dělal jak pro fanoušky série MGS tak pro nové hráče. Během hry je postupně vše vysvětlováno. Každopádně ti určitě spousta věcí přijde zvláštních a nebude ti dávat smysl.

Nicméně bych si tuto hru nenechal ujít !

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám za sebou prvních 6 hodin hraní, a pokud se rozhodujete jestli hru koupit nebo ne, tak už jednoznačně DOPORUČUJI. Servery ještě nejedou tak nelze přenést data z GZ a myslím je tam i chyba kdy se mi správně nezapsala mise (asi), ale jinak krása a bez problému.

Nějakej first day patch asi bude :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Info od herního novináře:

V MGS5 odehráno cca 12 hodin a zatím se ta desítková euforie nedostavila. Působí to spíš jako slepenec nenavazujících random misí.

Tu a tam občas probleskne náznak příběhu (překvapivě hororového), ale propracovaný špionážní thriller ala MGS3 se zatím(!) nekoná

Ale jinak jsou to mise typu: zachraň rukojmí, zabij generála, najdi tajnou zbraň... navíc se i stále dokola opakuje prostředí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Info od herního novináře:

V MGS5 odehráno cca 12 hodin a zatím se ta desítková euforie nedostavila. Působí to spíš jako slepenec nenavazujících random misí.

Tu a tam občas probleskne náznak příběhu (překvapivě hororového), ale propracovaný špionážní thriller ala MGS3 se zatím(!) nekoná

Ale jinak jsou to mise typu: zachraň rukojmí, zabij generála, najdi tajnou zbraň... navíc se i stále dokola opakuje prostředí.

Muzu potvrdit. Hraju to od patku a zatim jsem v sedme misi. Hodne mi to pripomina peace walker temi misemi. Proste tunel ala mgs1 je lepsi

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu