Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

Je to na reklamaci nebo ne ?

Cassper

Otázka

Když na Xboxu dlouho hraju, tak po vypnutí (jde do toho"stále online módu") začne vydávat tenhle zvuk. Jako kdyby někdedrhnul kablík o ventilátor nebo tak něco? Jinak je Xbox totálně tichý. Tenhleproblém se objeví jen po tom vypnutí. A není to tak, že by se chvíli zkoušel navyšší výkon uchladit, což bych asi pochopil. Stejný zvuk byl i po 6 hodinách.Pomohlo až vypnutí „natvrdo“.

Jak říkám, při hraní nic takového nevydává, jen když ho podlouhém hraní (nebo když ho mám třeba dlouho jen zapnutý a ani nehraju) zkoušímvypnout.

Je to na reklamaci, nebo ne ?

http://m.ulozto.cz/xRxPfGCW/20151117-011553-mp4

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

6 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

• 0

Tak jen si odpovím sám icon_e_smile.gif

Na reklamaci to evidentně bylo, Microsoft vyměnil konzoli za nový kus (podle sériového čísla a toho, že při zapojení jsem znovu musel projít vším úvodním nastavováním).

Kupodivu se ale nezměnilo datum do kdy je konzole v záruce. Čekal bych, pokud jsem dostal novou konzoli, že opět bude záruka dva roky. A ne jen ten rok a půl co zbývá ?

Celkem od odvezení konzole UPS po přivezení zpět to bylo 12 kalendářních dní. Kdyby tam nebyly blbě dva víkendy, tak by to za 10 kalendářních zvládli, možná i rychleji.

Jen mě nemile překvapilo, že UPS po přivezení nechali konzoli u souseda. Nepokusili se mě ani zavolat (práci mám 2 minuty od bytu), prostě prý to můžou takto nechat v baráku. Se sousedama jsem v pohodě, ale někde, kde jsou sousedské vztahy na prd, to může být výrazný problém. Pokud by takový soused konzoli rozbil, nebo tvrdil, že nic nepřevzal (kolega v práci má za souseda někoho kdo má papíry na hlavu a tam by toto byla dost pravděpodobná možnost), tak máte problém.

Odkaz ke komentáři

• 0
  • Moderators
Kupodivu se ale nezměnilo datum do kdy je konzole v záruce. Čekal bych, pokud jsem dostal novou konzoli, že opět bude záruka dva roky. A ne jen ten rok a půl co zbývá ?

Nový výklad občanského zákoníku, platného od 1.1.2014 - http://www.penize.cz/reklamace/282541-reklamace-2014-zkracuje-se-zarucni-doba-na-pul-roku

Citace:

Výměna zboží neznamená novou záruku

A další zásadní novinka: Lhůta pro reklamaci začíná běžet, jakmile převezmete zakoupenou věc. Pokud si ji necháte v rámci reklamace vyměnit, neznamená to, že se rozbíhá nová dvouletá záruka, běží dál ta původní. Vyplatí se tedy důkladně zvážit, zda neubudete chtít raději vrátit peníze a zboží si koupit znovu.

Poznámka: Rozhodující je přitom skutečnost, zdali bylo reklamované zboží pořízeno před anebo po 1.1.2014. Pokud totiž před, potom se na něj uplatňují ustanovení Občanského zákoníku, platného před 1.1.2014.

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu