Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Collective Minds Media Extension - XBOX ONE

embeco

Recommended Posts

Zdravím, tohle je super věcička, ale v ČR ji nemůžu sehnat. Měl by o tohle někdo zájem? Mám bratrance v Anglii. Kurz: 37kč/libra

http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00T76ZGDO?psc=1&redirect=true&ref_=ox_sc_act_image_1&smid=A21KSHNES1DAYQ

Upraveno uživatelem embeco
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj lidi,

Máte někdo s tímhle zkušenost?

http://www.amazon.com/Collective-Minds-Drive-Enclosure-Front-Ports/dp/B00T76ZGDO

Zdá se mi to jako fajn nápad jak připojit k Xku HDD s dalšíma USB portma vepředu. Jen jestli to na té straně nebrání chlazení atd. Popřípadě odkup jste to kupovali :)

Odkaz ke komentáři

Protože 2,5" HDD určené do notebooku jsou dražší jako náhradní díl. I když to může být stejný disk ale prostě jak ho můžeš narvat přímo do notebooku, tak ho potřebuješ a nemůžeš to obejít. Jenže exterák je doplňkové zboží a ne každý jej potřebuje = nižší cena aby se to víc prodávalo.

Dále zase nechtěj dělat velké interní HDD ať lidi musí koupit externí a maj z toho zas kšeft. Pro ně WIN, zákazník to zacáluje.

Viz třeba:

http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2014-how-to-cheaply-upgrade-your-ps4-to-2tb

Odkaz ke komentáři

U 3.5" je to zase díky rozměrům. Jinak kdo by chtěl tahat 0,5kg těžký a velký 3,5" HDD jako exterák.

Jako ještě rok nebo tak a bude to si myslím v prodeji i jako vnitřní ty 2,5". Taky jde o to, že 2,5" je prostě dost malá a místo není nafukovací, chce to dražší, jemnější výrobu a aby se to vešlo do NTB musí mít max 9mm vejšku většinou. Což ty 4TB atd maj kolem 11-14mm.

Upraveno uživatelem Guntroman
Odkaz ke komentáři

• Moderators

Tak už jsem se konečně dostal k tomu Collective Minds Media Hubu pro Xbox One a mám tak možnost subjektivně zhodnotit moji zkušenost. Už samotné balení výrobku naznačuje, že se nejedná o žádný laciný zmetek, o čemž se dá záhy přesvědčit po jeho rozbalení. V balení najdete instruktáž k montáži a přípravě HDD v konzoli v několika jazycích (čeština není přítomna), dále plastové lyžiny pro 2.5" HDD vč. šroubků na uchycení (k mému údivu jsou zde 2 ks šroubků navíc, asi jako náhradní), zhruba 0,5 m dlouhý prodlužovací USB kabel (A-A) no a samotný media hub. Jelikož jsem se media hubu díval trochu víc pod kapotu (upřesním později), tak musím říct, že dílenské zpracování je poměrně kvalitní. Plasty nepůsobí nijak lacině, nevržou, nekřupe v nich a celkový design hodně zapadá do konceptu samotné konzole, takže po připojení media hubu ke konzoli laik ani nepozná, že to není součástí konzole již z výroby. Dali si záležet na barvách, na úpravě povrchu i na imitaci tlačítka pro připojení bezdrátového ovladače.

Vadu na kráse tomuto výrobku dali jeho stvořitelé v podobě ZELENÉ LED diody, indikující stav napájení HDD uvnitř a jeho činnost (čtení/zápis). Nevím, proč soudruzi sáhli po této variantě, když Xbox One logo na konzoli, kinectu i ovladači svítí ledově bílou barvou. S tím se někdo jako jsem já může jen velmi těžko vyrovnat a tak první věc, na kterou jsem se zaměřil, byla výměna původní LED za bílou, pokud možno v odstínu a sytosti co nejvíce se podobající té, kterou svítí Xbox logo na konzoli. K tomu mě inspirovala TAHLE úprava a tak nebylo nic jednoduššího, než se držet rad a pokynů někoho, kdo už to řešil přede mnou. Jelikož jsem v blízkém obchodě s elektro součástkami nesehnal stejnou LED jako autor zmíněného článku (svítivost 1000 mcd), vzal jsem váce méně tu, kterou měli na krámě a sice ledově bílá s údajnou svítivostí 15 cd.

Výměna LED je pro někoho, kdo umí dělat s pájkou a odsávačkou cínu, velmi snadná. V cestě vám stojí celkem 10 malých křížových šroubků (4 + 6), z hlavní desky následně odpájíte původní zelenou LED a nahradíte ji bílou. Nejdříve jsem zkusil pro srovnání zapojit mnou pořízenou LED bez odporu a musím říct, že světla bylo jako v Las Vegas. Inzenzita světla mnohonásobně převyšovala sytost svítícího loga Xbox (jak taky jinak, když autor článku tlumil i LED, která měla mít 15x menší svítivost) a ve tmě byla opravdu rušivým elementem, pokud ne přímo vypalovačem sytnice v oku. Přidal jsem tedy 10K odpor a dosáhl jsem uspokojivé intenzity světla, do kterého jde najednou mejenže koukat přímo, ale které zároveň působí jako to, kterým svíti logo Xbox na konzoli (v nepohasnutém režimu). Složeno zpět máte za chvíli, instalace 2.5" HDD je velmi snadná a fixace HDD uvnitř je více než dostatečná (kromě lyžin je HDD nakonec ještě fixován dvěma fixačními body přímo na otevíracím víčku).

S precizním uchycením ke konzoli jsem trochu zápasil. Na Media hubu jsou celkem 4 aretační body, kterými se "spojuje" s konzolí a byl jsem schopen v jeden okamžik zaaretovat jen tři z nich. Čtvrtý jakoby nepasoval, jakoby nešel proti místu, kde se měl aretovat a zůstávala tak mezera v místě mezi Media hubem a konzolí, což pro mě nepůsobilo esteticky vůbec dobře. Možná to bylo tím, že jsem to dělal ve 2 hod. ráno, možná to bylo tím, že sem i nechtělo konzoli odpojovat z mého multimediálního centra a dělal jsem to tak ve ztísněném prostoru a nebo to bylo prostě tím, že ta boční plastová mřížka na Xbox One není všude úplně stejná, nevím. Každopádně jsem se nevyhnul tomu, abych konzoli odpojil, pracně vydoloval a vše udělal v dostatečném prostoru a s dostatečným přítlakem. I tak to nešlo úplně hladce a musel jsem tomu trochu pomoct, nicméně výsledkem bylo dokonalé usazení na místo a mému designovému oku bylo učiněno za dost. Přeci jen když veškerá LED světla na konzoli svítí stejnou barvou tak to vypadá jinak, než kdyby tam byla vedle za zelená jako pěst na oko.

Po spuštění byl HDD okažitě detekován, konzole si jej připravila a naformátovala pro používání a tak mi k původním 500 GB přibylo nových 2 TB navíc (fyzický prostor pro využití +1,8 TB). Škoda jen, že se v dnešní době neprodávají samostatné 2.5" HDD o kapacitě vyšší než jsou 2 TB.

S produktem jsem po první instalaci i s mými nároky vcelku spokojen a ohodnotil bych ho známkou 8,5/10 (body ubírám za zelenou LED a za to, že připojení Media hubu ke konzoli nebylo alespoň v mém případě vyloženě Plug'n'Play).

post-28363-14687191864381_thumb.jpg

post-28363-14687191879747_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu