Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

Reproduktory 5.1 k PS4

Manoust

Otázka

Cau chci ci koupit repraky a chtel bych 5.1. Vim, ze se to tu uz nekde resilo, ale porad jsem v tom ztraceny. Repraky, ktere chci nemaji opticky vstup, takze nevim jak bych je k PS4 pripojil. Co jsem se docetl, tak by to slo nejakym konvertorem, ale netusim vubec jaky.Byl bych rad za nejake rady. Diky.

Upraveno uživatelem Manoust
oprava
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

10 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

• 0

Neupsal vidis ja tomu nerozumim :D. Jsou to tyto http://reprosoustavy-reproduktory.heureka.cz/logitech-z-506/ Nehodlam k nim porizovat nic. Jestli to jsou aktivni nebo neco netusim, s timhle na me musis pomalu :D. Chci je proste napojit na TV(https://www.alza.cz/32-lg-32ld351-d192750.htm) nebo primo do pska.

PS: Ma nekdo doma 5.1 a muzes rict jestli je se to vyplati oproti 2.1 a podporujou 5.1 vsechny hry ?

EDIT: Myslite, ze by to s timhle mohlo fungovat ? http://www.aliexpress.com/item/5-1-Audio-Decoder-SPDIF-Coaxial-to-RCA-DTS-AC3-Digital-to-5-1-Amplifier-Analog/32508965870.html?ws_ab_test=searchweb201556_8,searchweb201602_4_10017_10021_507_10022_10020_10009_10008_10018_10019_101,searchweb201603_6&btsid=bc292161-5aea-4ab0-8a26-9217245d8d9c

pridani tv
Odkaz ke komentáři

• 0
  • Moderators

1) Reproduktory z odkazu jsou aktivní, tj. mají svůj vlastní zesilovač a tak není potřeba k jejich provozu žádný externí AV systém (pasivní repro soustava je jen reproduktor, ze kterého vede drát a ten je potřeba už připojit na nějaký AV systém/zesilovač, aby hrál).

2) K TV by šly napojit za předpokladu, že ta TV má nějaký externí audio výstup (což se dívám, že ta z odkazu má).

3) K PS4 by měly jít zapojit skrze ten audio převodník z odkazu. PS4 má možnost zvukového výstupu buď skrze HDMI, anebo S/PDIF (optický výstup). Narozdíl od analogového audia je digitální zvuk (S/PDIF nebo COAX) přenášen kódovaně a k jeho dekódování je zapotřebí nějakého dekodéru (AV systém, ve tvém případě ta "krabička" z odkazu). Je to z toho důvodu, že multi-kanálový zvuk je v případě digitálního audia přenášen jen jedním vodičem no a na konci mu musí někdo říct, kam který zvuk má poslat (přední repro / zadní repro / středový / boční / subwoofer), jinými slovy tuto informaci dekódovat.

4) Prostorový zvuk je podporován snad ve všech hrách, dokonce i samotné menu PS je s prostorovým zvukem. To, jestli je lepší 2.1/5.1/7.1 zvuk není otázka na jednoznačnou odpověď, to je otázka toho, kdo je jaký audiofil. Pokud bys měl opravdu kvalitní repro soustavu 2.1, tak ti nejeden audiofil odpoví, že LPCM zvuku se skoro nic nevyrovná. Pro takové to běžné domácí používání je samozřejmě zážitek z prostorového zvuku obohacen tím, že za sebou můžeš slyšet doprovodné zvuky a umocňuje to tak zážitek z hraní a sledování filmů.

P.S. S tou ext. krabičkou je to takové drbání se levou rukou za pravým uchem. Jsem přesvědčen, že existují soustavy, které jsou již vybaveny digitálním audio vstupem (sám dokonce jednu od Logitechu vlastním). Ale pokud jsi limitován rozpočtem, tak je to asi řešení. Kvalita těch reproduktorů bude někde na úrovni nižší střední třídy.

Upraveno uživatelem drak3go
Doplnění
Odkaz ke komentáři

• 0

Diky za odpoved. Je mi jasne, ze ty drazsi sestavy maji digitalni vstup, ale nejsem zadny audiofil a myslim, ze tyto mi bohate postaci. No predpokladam, ze k TV by to slo napojit pres jack nebo ty 2 cinche, ale docetl jsem se, ze by mi z toho vylezl jen 2.1 zvuk. Cili ta krabicka bude asi jedine reseni.

PS: Dostanu plnohodne 5.1 pres tu krabicku?

EDIT: Jeste dotaz. Jaky je v tom odkazu rozdil mezi tou krabickou se 3 modrymi konektory a tou s 6 cervenymi.

Odkaz ke komentáři

• 0
  • Moderators

Jestli tou "se 6 červenými" myslíš tu třetí zleva v volbě "Color", tak rozdíl bude nejspíš v tom, že je dělaná pro reprosoustavu, kde se každý z reproduktorů připojuje pomocí RCA (to je ten červený konektor). Pokud bys bral ty Logitech z odkazu, tak bys potřeboval tu variantu "se 3 modrými", protože stejný typ připojení je na straně těch reproduktorů.

Jinak nevidím důvod, aby nešlo o plnohodnotné 5.1 audio. Ta krabička je jen převodník, kdy rozloží digitální zvuk a pošle ho dál analogově.

Odkaz ke komentáři

• 0

Tak mi dnes došla ta krabička. Mám takový problém, když to všechno zapojím a v Psku nastavím output na digital a format na Bitstream (Dolby) nebo Bitstream (DTS), tak zvuk je o něco opožděný, tak půl vteřiny(asi i míň, když si pustím zárověň zvuk i z TV, tak z TV to jde dřív) ale když dám formát na Linear PCM,tak je to OK, ale horší kvalita. Je to i na ten linear pcm 5.1 zvuk, protože z těch zadních repráků nejde skoro nic slyšet? Přijde mi, že když to nastavím na Bitstream DTS, tak je to nejlepši, ale ten opožděný zvuk.... Nějaké rady ?

Odkaz ke komentáři

• 0

Kolega má podobnou krabičku z aliexpresu a nemá žádný problém, měnil v nastevení pouze na optical output. Já to mám přes optiku do DA převodníku Schiit bifrost multibit a zesilovače Lyr 2 a klasická sluchátka Sennheiser HD800 taky beze změny v nastavení a bez problému ve zpoždění, ale u mne jsme v cenovce 70 tisíc.

Odkaz ke komentáři

• 0

U těchto krabiček je to sázka do loterie i když zatím na ně slyším jen chválu. Tady toho moc k řešení není, možná zkusit změnu kabeláže, ale nevěřím , že by u dig. přenosu nastala taková prodleva, maximálně by narostl jitter a to s půlsekundou moc nemá společného. Spíš bych se klonil k tomu, že to nestíhá audiochip v krabičce a zvládne jen nižší vzorkování.

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu