Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Casto kladene otazky


f-007

Recommended Posts

Casto se tu kladou otazky zda vubec potrebuju HDD a nebo mi staci pametova karta nebo jaky kabel je lepsi na zapojeni atd... proto jsem se rozhodl udelat takovy tutorial pro novacky.

Zapojujeme Xbox360

Jake rozliseni potrebujeme pro normalni televizi?

Podle toho, jaky kabel zapojite, xbox360 automaticky vybere urcite nastaveni. Pripojite standartni AV a nebudete se muset starat o vhodne vysoke rozliseni.Jedine, co na vas zbude, je vybrat sirokouhly (16:9) ci normalni (4:3) format. Je to jednoduche - nemuzete v tom udelat chybu.

Je tenhle kabel lepsi nez ten druhy?

Nejlepsi je komponentni HD AV kabel. JE urceni pro vysoka rozliseni a idealni, pokud mate HD Ready televizi s komponentnimi vstupy.Najdete ho pribaleny u Premium verze konzole, ovsem potrebujete televizise tremi dirami pro komponentni video vstup, aby vse fungovalo.

1628188.jpg

Druhy nejlepsi je VGA HD AV kabel, ktery vam umozni pripojit Xbox360 k monitoru a vychutnat si vysoke rozliseni bez nutnosti kupovat HDTV. Ovsem VGA kabel si musite koupit zvlast.

a>

Treti nejlepsi je RGB SCART AV kabel. Pouzijte ho, pokud mate beznou televizi se SCART zasuvkou. Neni pro vysoka rozliseni, ale je to to nejlepsi pro vasi starou standartni televizi.

product.jpeg

Posledni a nejhorsi je kompozitni kabel. Nesplette si je s komponentnim!!! Ma pouze jeden konektor pro obraz (zluty) , ktery doplnuji dva pro zvuk (cerveny a bili). Komponentni ma tri konektory pro obraz. Kompozitni kabel najdete u Core baleni konzole.Whodne pro jedince s opravdu starou televizi, ktera nema ani RGB SCART zasuvku.

Apple-iBook-AV-kabel-1111355.jpg

Jak ziskat prostorovy zvuk DOLBY DIGITAL?

HD AV kabel ma opticky vystup, ktery muzete pripojit s nekterym setem reproduktoru a zesilovace. Pro prostorovy zvuk potrebujete sestavu 5.1 - tedy pet reproduktoru a subwoofer. Ujistete se, ze maji opticky vstup. Vetsina levnych sestav je nema. Vsechny hry pro xbox360 podporuji prostorovy zvuk a je to opravdu zcela jiny zazitek.

Opravdu potrebuji HDD?

Ne nezbytne. V soucastnosti existuje pouze oar her, ktere jej ke svemu behu potrebuji. Ovsem bez HDD si nemuzete stahovat vsechen ten "cool" obsah z Xbox LIVE a navic se s nim nemusite (snad) uz nikdy starat o misto na ukladani pozic ve hrach.

Mohu si nahrat sve MP3 na HDD?

Bohuzel ne. Stejne jako u puvodniho xboxu lze pouze ripovat hudbu ze standartnich CD a pouzivat je jako soundtrack do her. To same jde i pres MP3 prehravac, ale hudbu si z nej nenakopirujete. Xbox360 zvladne sice prehrat i CD s MP3, ale to je vse.

Opravdu si mohu pripojit svuj Ipod k xboxu?

Ackoliv se to zda silene, tak ano. Xbox360 ipod snadno pozna (stejne jako vetsinu MP3 prehravacu) a dokaze poustet vasi hudbu pres televizi. Ovsem nelze z prehravace hudbou ripovat.

Neni pametova karta tak trochu zbytecna?

Pokud mate xbox 360 s HDD a nebo verzi Arcad(u teto verze uz jednu pametovku mate v baleni), tak uz ji urcite nekupujte. Pro majitele Core verze je to vsak levnejsi zpusob, jak ziskat misto pro ukladani her a do urcite miri i stahovat obsah z Xbox LIVE. V pomeru cena/MB jde ovsem o zatracene nevyhodnou koupi a radeji doporucuji nasetrit na HDD.

Budu potrebovat novou televizi?

Pokud chcete vyuzit potencionalu Xboxu 360tky a vychutnat si hry ve vysokem rozliseni, pak ano. Televize s oznacenim HD Ready dokaze vyuzit standardu 720p, ktery Xbox360 nabizi a jenz ziskate pripojenim pomoci komponentniho kabelu HD AV kabelu.

Stoji bezdratovy sitotvi adapter za ty penize?

Po pravde, ani ne. Ma vsak svoje vyhody. Vlastne jednu - nemusite se otravovat s kabely. Jinak se jedna o drahy kousek zarizeni na vic. Pokud mate v dosahu bezny RJ45 kabel, strcte jej do routeru/modemu a mate vystarano. Kabel vse zvladne levneji a lepe.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 3 weeks later...
^^ Napalene hry z Xboxu (normalneho) potrebujes mat specialne upravene aby ti isli na X360 (t.z. ze potrebujes novy IMAGE a DLD)

Prosim te daly by se ty hry prevest pres nejaky program nebo si musim sehnat novy image,protoze mam nejaky paleny hry z Xka1 tak bych si chtel prevyst alespon ty nejlepsi.Dik za odpoved.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 4 months later...
  • 1 month later...
  • 1 year later...
  • 3 weeks later...

Ahooojky lidičky, jsem absolutní lama ještě bez Xka, ALE brzy - snad - už budu hrdým majitelem ELITY :-D... A mám jeden klíčový dotaz - vlastně dva :-)... První - když mám monitor 5:4 1280x1024 - bude se mi na něm obraz z Xka ukazovat přes celou velikost, nebo to půjde jen s pruhy v 16:9 ? Jedná se mi o to, zda si nemám koupit i monitor s tímto poměrem stran... A druhá otázka - k Xku si pořídím jedinou hru - to je důvod koupě - Forza 3 origoš - a po přečtení mnoha topiců zde na fóru jsem se stále nedozvěděl, zda, když budu už mít tuto hru nainstalovanou v Xku a pak nějakým záhadným způsobem dostanu ban - i když nebudu hrát online - jen budu chtít stahovat updaty na tuto hru + DLC - tak budu moci stále tuto hru z HDD hrát a ukládat data - save z této hry a replay - i když už na něj nic nenainstaluji - páč tam bude ten ban - bude to takto fungovat? Díky moc za reakce a mějte se krásně :-)...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dakok: Hraju na tom samém monitoru a zrovna u Forzy jsou myslím pruhy (jako u videa), ale u některých her ne (třeba Oblivion je přes celou obrazovku).

Co se týče banu, jakmile jej dostaneš, nebudeš se moct se zabanovaným xkem ani připojit, natož stahovat DLC, nebo updaty. Jak je to s banem a hdd ve smyslu ukládaní replayů apod., to nevím, ale pokud nebudeš mít flash, banu se bát nemusíš.

Imo forza 3 nestojí za koupi Xka, jsou i daleko lepší hry, ale každého baví něco jiného ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Fryta: Díky moc za odpověď - ano, flashovat nebudu - takže se nemusím báti - to je super :-)

Endhalf: Díky Tobě též - takže vím, že koupě monitoru bude, páč mám tady v PC stáhnuté fotky z Forzy právě v rozlišení 1280 x 720 - což je přesně 720p a ty pruhy mi tam celkem dost vadí - je to trošičku jako průzor v tanku :-D... Takže monitor 16:9 to vyřeší :-)... Ano - to vím, že po banu už nebude banánu ve formě DLC či updatu, ale právě že nevím, jak je to s tím ukládáním herních dat - ale tak to nemusím nijak vehementně řešit - pokud tato situace vůbec kdy nastane...

Ano - určitě existují i lepší hry, ALE taková, jako je Forza, nebo i GT5 na PS3, na PC - zatím - nebude (nevím proč), tak proto právě pořizuju tuhle konzoli, páč auta miluji a také ty možnosti, co tam vše jde dělat :-)... Kvůli GT4 jsem si koupil PS2 před 4 léty - jen kvůli této hře... Líbí se mi perfekcionismus ve hrách - čím větší-tím lepší :-) Takže proto miluju simulátory - ať už letecké - FSX, Rise Of Flight, tak auta - od SimBinu; rFactor, LFS... :-) Takže proto Forza... Když by už bylo i GT5 - tak bych váhal, co vzít - ale GT5 zatím není, takže beru Xko a když už ho budu mít - tak pak si počkám i na Forzu 4 - pokud bude ještě na tuto verzi :-)... Doufám, že ano :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu