Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Ekologický krok SONY


huhla

Recommended Posts

Společnost Sony údajně reagovala na kritiku, která se na ní snáší kvůli spotřebě energie u PS3. Její třetí generace, která se do oběhu dostane o letošní prázdniny, si tak má vyžádat o 10% až 20% méně elektřiny než její předchůdci. Konzole se bude nadále sestávat z 65nm procesoru Cell a stejně tak 65nm RSX grafického čipu. Jediná změna se dotkne chlazení, kde v současnosti používané měděné heatpipe trubice nahradí jemné hliníkové žebrování.

Přeloženo do čísel - z nynější spotřeby 135W bychom se měli dostat na hodnoty 100W - 120W. Původní konzole s 90nm procesorem Cell si říkala dokonce o 180W. Uvidíme jak si povede (snad ještě tento rok) 45nm verze Playstation 3, která by si podle odhadů měla říkat o 40% méně energie než 65nm generace. S jejím příchodem bychom se možná mohli dočkat i celkového zmenšení "case" konzole, ale nechme se překvapit, s čím Sony přijde. Už jen avizované snížení energetické spotřeby je více než chvályhodné.

Zdroj: TG Daily

Překlad: pctuning.tyden.cz

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 2 weeks later...

Elektřiny. Sony se chystá už během konce letošního roku vypustit na trh třetí verzi své herní konzole PlayStation 3. Nová verze PS3 nabídne o 10-20% nižší spotřebu elektřiny než současné verze. Hlavní změnou bude zmenšení grafické čipu NVIDIA RSX na 65nm, po vzoru hlavního čipu Cell. Zároveň se chystá Sony zavést nový způsob chlazení pomocí malých hliníkových plátků. Je otázkou, zda se zároveň dočkáme také úpravy zevnějšku konzole, která je v současné verzi poměrně objemná. Další zmenšování na nás potom čeká při přechodu Cellu na 45nm výrobní proces, podle Sony by měl takový Cell žrát až o 40% méně než 65nm verze. Pak by nějaké zmenšování skutečně přicházelo v úvahu. Tato další verze PS3 ale zřejmě nepřijde dříve než v druhé polovině příštího roku. Sony zároveň uvede ještě letos už čtvrtou verzi konzole předchozí generace PlayStation 2. PS2 je oproti PS3 asi čtyřikrát levnější, a tedy určena především pro rostoucí rozvojové trhy jako třeba Indie nebo východní Evropa.

marek_2080: presunuto z duplicitniho topicu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu