Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

LameBoy


Guest Kyssi

Recommended Posts

Zdarec,

nevím kam to zařadit - jestli do otázek a odpovědí, nebo do softwaru, když je to software, tak pokud sem to zařadil blbě, tak se omlouvám a když tak to přesuňte pokud by to tu nezapadalo)

stáhl sem si na DSko Lameboy s tím, že si zahraju nějaké staré hry (jako Pokemon, včelka mája, harry potter..atd.) Je to super věc, zvlášť když není žádná přímo udělaná flash karta která by podporovala GBC hry, takhle se to pěkně vyřeší softwarem, i když je mi záhada, proč tedy z DS slotu to uzná GBC hry a GBA hry ne?

Pokemoni mě jedou bez chyb, ale když spustím Harryho pottera (a kámen mudrců + tajemnou komnatu) tak když je bojová scéna, nebo se s někým bavím, nebo sem v inventáři tak mi přez to jezdí pruhy a je to rozmazané...

tohle se neděje když normálně chodím, ale jakmile chci provést nějakou akci (s písmem - že je u toho něco napsaného (třeba výběr kouzel, výběr inventáře, rozhovor...atd.) tak se to stane.

Navíc se mi zdá, že to jede pomalu - hudba je taková pomalá a sesílání kouzel je také pomalé (prostě efekty no, třeba když sesílám Vermilious, tak to dlouho letí než to dopadne na cíl)

Nevíte co s tím? je nějakej opravnej patch? nebo nějakej jinej trik jak to "zrychlit" ??

děkuji za rady

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak v tom případě s tím nic moc neuděláš, holt je ta hra náročná a DSko to nestíhá.

A to proč to vezme GBC hry je jednoduchý - GBC hry jsou jen emulovaný, pokud by bylo DS výkonější, dal by se napsat i emulátor pro GBA hry. Zatímco, když GBA hry spouštíš přes SLOT 2 kartu, tak se použije vestavěný HW v DS přímo proto. Jednoduše DS obsahuje i GBA hardware a přes něj to jede. Je to něco podobnýho jak bylo možný pouštět ps1 hry na ps2.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslel sem že NDS je výkonější jak GBC, ale asi holt není :wohow::wohow:

to mě štve, chtěl sem si zahrát HP na NDS :-(

DS samozřejmě výkonnější než GBC je, jen na plynulou emulaci potřebuješ asi 10x výkonější hw než hw toho, co emuluješ.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslíš hardwarově nebo v podobě ROMky?

samozrejme v podobe ROMky, protoze bych rad jel vse plynule a hezky prse EzFlash (kdyz uz ho mam ;) )

Myslí v podobě romky. Já nevím, já to nijak nepotřebuju :) Ale myslím, že to nemožný není, a viděl jsem jak to mootoo psal, tak je to asi pravda :)

btw: proč už nechodíš na irc?

praveze to mootoo psal.. jeste ho budu muset nejak kvuli tomu zburcovat, protoze jsem na google vazne nic nenasel..

.. nechodim, protoze se mi nechce zapinat Miranda a mIRC nebudu zapinat, protoze pro idleni se mi nevyplaci tech par MB RAMky obetovavat.. Uz me prestalo bavit ukecavat lidi ze shoutu, ze IRC je proste lepsi a ze neni duvod zustavat na HTML style shoutu.. a na IRC je vecne mrtvo.. (jen me udivuje, jak velkej uptime ma Alphabetic na rixczove serveru ;) ). Proste jsem cekal, ze komunita zde bude rozumnejsi a trochu se to na IRC rozjede a bude se tam i o necem diskutovat (tak jsem to znal na IRC kanalech jineho nejmenovaneho serveru - kde bylo mnohem mene lidi..). Samozrejme ve dvou aktivnich lidech se pak keca blbe..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 2 months later...
V souvislosti s tim bych se chtel zeptat, jestli je nejakym zpusobem mozne zkonvertovat gbc hry do gba.. predpokladam ze ne, ale mootoo (chytry clovek imho), zde psal, ze se zkonvertovat daji, tak jak to je ;)

You will need:

Goomba - Click Here for download

Some Gameboy Roms

A Gameboy Emulator/gpSPhone

---------

1. Extract the Goomba emulator. Once you have done this run Goomba. First things first, Click the Grey Button next to the "Select Emulator File", then choose "Goomba.gba"

2. Click the Grey Button next to the "Select Output File" put in the name of the ROM you are converting. E.g. If you are converting 'Pokemon Blue', Name it "Pokemon Blue". Simple.

3. Now on to adding the '.gb' file that we will be converting to a '.gba' file. Where it says "Add GB/GBC Games" then browse to your '.gb' ROM. Once you have located the file, it will show up in the White Box below.

4. Click on the ROM, then choose 'Add ->'. Now all you need to do is click "Compile" it will then generate a new file with an extension of '.gba'. Congratulations.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 4 weeks later...
  • 3 months later...
Neznáte nějaký server na stahovani gbc her?Už jsem hledal našel jsem jen jeden a na něm to jde jedině přes torrent tak jsem to zkoušel stáhnout a stejně to nechápu.:cry:

zkus třeba:

http://www.coolrom.com/roms/gbc/all/

http://emuxperts.net/roms/Nintendo_GBC

http://www.romulation.net/Retro/GameBoy_&_GameBoy_Colour/

Do NDS neni mozny strcit GBC hru :wohow:nebo se mi to jeste nepodarilo jen na DSTT kartu by to slo ale ta mi nebere ani advance hry

:wohow:

když si na jakoukoliv flashkartu nahraješ LameBoy, tak pak stačí si tam stáhnout GBC hry a hraješ je. není to nic extra, některé se sekají...atd. inu je to pouze emulátor GBC - takže žere víc než kdyby na to byla speciální flashkarta.

GBA hry mužeš hrát když si pořídíš flashkartu do slotu2, o žádném GBA emulátoru na NDS sem neslyšel

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

kuknite na toto:

Okay this is my first tutorial, so, forgive me if I'm a tad vague or confusing. I'll try to up some snapshots later, once I learn how.

Moving on. This is a tutorial on how to convert .gb and .gbc format games to .gba format. Now, I'm sure some of you are wondering whats the point? Well, heres a small list;

~ As far as I know, the Slim can't run Rin.
~ The ipod touch and iPhone only have a NES and GBA emulator.
~ Maybe some people just want to have less junk on their XMB.

Anywho, lets get straight to it. This is gonna be short and sweet, okay? Okay.

What you will need;

A PC.
Gameboy/Color roms.
An GBA emulator.
Goomba.

I have provided all of the above. The rom is Pokemon Red, just so you can get started right away.


LINK: http://mihd.net/tzgyw9



Okay, I just move everything into a folder on my desktop, but you can put it anywhere.

Step 1.
Once you've extracted everything, run Goomba 2.0. It's best to keep all the roms in one folder. You should see the "Select Output file", right. Let's go to that. Now lets name our rom. I'm going to name it "Pkmn Red". There is no need to put .gba after it, cause that is the default type.

Step 2.
Now do you see "Add GB/GBC Games"? Let's go make sure you have it set to the proper drive. Mine is "c". Now go through the folders until you get to where you are storing the roms. When you are in the proper folder you should see a list of all the roms in that folder below.

Step 3.
Lets click on our rom, Pokemon Red.gb. Once it is highlighted, clike the "Add->" button. Now lets click the "Compile" button below. And... Poof! Tackle forgotten! .... But, we are half done. I always press the "clear list" button afterwards.

Step 4.
Now lets see if it worked! Lets go to our emulator. I'm sure I don't need to explain how to load the game right? I will anyways. Go to "File" and then "Open" and find your game. Load it and since it wasn't to difficult, we should see the the opening credits.

Now its ready for your ipod touch, iphone, or your PSP!

~~Extras~~

Don't like the splash screen? Me either. Just press the box to uncheck the splash screen.

Want to save room? Don't like long lists? You can load more then one game into the Goomba ROM at a time. It's all covered in the README for Goomba!

I think all Gameboy roms work. But there is a problem with GBC ROMS. So ROMS that were only compatible on the Game Color, i.e. Super Mario DX and Pokemon Crystal, those aren't going to work. Sad, I know. Trial and error my friends.



I hope this helped you guys out. Please leave replies! Thanks.

Bohuzial nic lepsie nieje.GBA a DS nieje to iste GBA este obsahuje aj Zilog :) alebo ako sa pise (Z80)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 2 weeks later...
  • 1 year later...

Pres flashkarty -> iPlayer, SuperCard DSTwo

Nebo si kup slot2 kartu EZFLASH 3in1, k tomu kartu, co zvlada pristup na slot2 (treba AK2i s AKAIO systemem) nebo jakoukoli a k tomu GBA EXPLOADER od RUDOLFA a muzes hrat.

Uz se to tu resilo v OTAZKACH A ODPOVEDICH, tak priste si ponech OT do tematu ke GBC. Dik

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu