Anonymous_ Odesláno Září 11, 2008 Nahlásit Share Odesláno Září 11, 2008 Takze dnes mi to mimochodem zrychlili. Rychlost tedy dost kolisa, maximalni namerenou jsem zatim mel 6,5mbit na DSL.cz, rychlosti 8mbit ciste jsem nedosahl - snad se to zlepsi, verim, ze ted sit dost kolisa, jak se globalne zrychluje - at uz v ramci O2 DUO kampane, ci bezplatne. Ja jsem to tedy mel z o2 duo (ktera se mi v dusledku vyplatila). Proc verim, ze by to melo byt cistych 8mbit, kdyz pisi AZ 8mbit? Protoze to same bylo pri zrychleni z 512kbit na 2mbit a ty 2mbit mi (mozna ne zprvu) jelo krasne stabilne, neklesajice nize. Druhy test na Prazsky GTS uz je lepsi (az na stabilitu..) a server DSL.cz Rychlost připojení k internetu: 6,383 Mbit/sRychlost stahování dat: 817 kByte/s Rychlost odezvy (ping): min 11,110 ms max 12,446 ms Ø 11,631 ms Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DarthZelda Odesláno Září 11, 2008 Nahlásit Share Odesláno Září 11, 2008 Po tom, co jsem se podíval na tu stránku, co jste psali - to "zrychlujeme" - jsem se dozvěděl: "Gratulujeme. Vaše domácí linka v tuto chvíli umožňuje rychlost připojení O2 Internet ADSL až 8192/512 Kb/s. Ke zrychlení vašeho internetového připojení dojde v týdnu po 15.10. 2008." Neřekl bych, že už v tuto chvíli umožňuje rychlost až 8MBit - tak nějak jsem se k ní po pěti testech neproklikal xD Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kravitch Odesláno Září 11, 2008 Nahlásit Share Odesláno Září 11, 2008 maximalni namerenou jsem zatim mel 6,5mbit na DSL.cz, rychlosti 8mbit ciste jsem nedosahl - snad se to zlepsi lepší to nebude Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anonymous_ Odesláno Září 12, 2008 Nahlásit Share Odesláno Září 12, 2008 Po tom, co jsem se podíval na tu stránku, co jste psali - to "zrychlujeme" - jsem se dozvěděl:"Gratulujeme. Vaše domácí linka v tuto chvíli umožňuje rychlost připojení O2 Internet ADSL až 8192/512 Kb/s. Ke zrychlení vašeho internetového připojení dojde v týdnu po 15.10. 2008." Neřekl bych, že už v tuto chvíli umožňuje rychlost až 8MBit - tak nějak jsem se k ní po pěti testech neproklikal xD Asi jsi nepochopil, co ti tam pisou.. Pisou ti, ze zrychlovat budou v tydnu po 15.10. 2008, nyni je 12.9. 2008.. to znamena, ze zrychlovat ti teprve zacnou az za mesic, rychlejsi to ale muzes mit i pozdeji, protoze teprve za ten mesic to zrychlovat zacnou u tebe.. maximalni nynejsi rychlost 8mbit? Ano, to je pravda, je pravda, ze v tuhle chvili muzes mit maximalne na sve lince 8mbit, 16mbit mit nemuzes - proto to pisou. Proc? Jsi daleko od ustredny.. lepší to nebude Jak to vis? Proc myslis? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ski Odesláno Září 12, 2008 Nahlásit Share Odesláno Září 12, 2008 Volal jsem jim..proc vlastne njede zrychlit vsem najednou jako z 512 na 2ku..rekli mi ze to neni tak lehke...a ze to bohuzel nejde...tak jim asi napisu kdy to zrychleji me nebot me stve ze to protahujou az do unora..hlavne ze jejich kampan hlasa zrychlovani..ale to ze to bude az do unora pristiho roku...to je pekna blbost..to bych taky mohl hlasit ze za pul roku to a to..a nalakat lidi :-\...Mozna popremyslim o O2 tv...nebo duo mobil...ale myslim ze se to nevyplati((( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bedbord Odesláno Září 12, 2008 Nahlásit Share Odesláno Září 12, 2008 ono je to jednoduchý zvýšit rychlosti, jen se nastaví u mac adresy modemu rychlost a je to, nic složitýho, ale problém je v tom že jejich síť není připravená na to aby každej měl min 8M/bits a proto to stávajícím zákazníkům zrychlej až v únoru ... stejnak si myslim že aby každej měl 8M/bits tak by do toho museli investovat nehorázný prachy což se určitě nestane, takže chci vydět až to v únoru zvýšej všem tak jak ten net od nich bude běhat .... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kravitch Odesláno Září 12, 2008 Nahlásit Share Odesláno Září 12, 2008 Jak to vis? Proc myslis? Taková je praxe. 8 mbps synchronizační rychlost je ve výsledku 6-6,8 mbps reálně, jako rychlost připojení. Aby jsi naměřil skutečně 8 mbps (7,7-7,9), musel by jsi mít synchronizační rychlost nastavenou minimálně na 10 mbps. Takhle to je bohužel u ADSL obecně, a je jedno jestli platforma O2, volný, CRa atd. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bedbord Odesláno Září 12, 2008 Nahlásit Share Odesláno Září 12, 2008 Taková je praxe. 8 mbps synchronizační rychlost je ve výsledku 6-6,8 mbps reálně, jako rychlost připojení. Aby jsi naměřil skutečně 8 mbps (7,7-7,9), musel by jsi mít synchronizační rychlost nastavenou minimálně na 10 mbps. Takhle to je bohužel u ADSL obecně, a je jedno jestli platforma O2, volný, CRa atd. hlavní problém u těhlech poskytovatelů je ten, že ta rychlost je AŽ 8 takže když budeš mít třeba 6 tak ti řeknou "Ale pane, ta rychlost je AŽ 8 a agregace je 1:50 takže si nemáte vůbec co stěžovat" .. taková je ale realita. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kravitch Odesláno Září 12, 2008 Nahlásit Share Odesláno Září 12, 2008 hlavní problém u těhlech poskytovatelů je ten, že ta rychlost je AŽ 8 takže když budeš mít třeba 6 tak ti řeknou "Ale pane, ta rychlost je AŽ 8 a agregace je 1:50 takže si nemáte vůbec co stěžovat" .. taková je ale realita. Ano máš úplnou pravdu, a pokud se budeme bavit o ADSL, tak to nikdy jinak než AŽ být ani nemůže Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kravitch Odesláno Září 12, 2008 Nahlásit Share Odesláno Září 12, 2008 no upload je prostě hroznej ale to hold u O2 i UPC se nikdy nedočkáme že by byl up i down byl stejnej :( a hlavně klidně můžou nabízet jakoukoliv rychlost ale prostě to laguje .. . aspon že na Chodově (Praha) bude optika 10/10 s pingem do netu 5ms (nemyslim ping na server ale do netu) za cca 600 a to mi bude bohatě stačit :) Upload je problém technologie, u nás se pro ADSL2+ používá standard ITU G992.5, což umožňuje využít 24 Mbit/s v downstreamu a 1 Mbit/s v upstreamu. Víc nejde, tak je to dáno. Bohužel Annex M u nás v ČR nepoužívá žádný s poskytovatelů (dostupné v Austrálii, UK, Dánsku, Finsku, Švédsku a v Belgii. 28 Mbit/s down, 3,5 Mbit/s up). To ale neznamená, že u nás nejsou dostupné symetrické technologie. Jenže za takovou symetrickou přípojku se platí řádově v tisících, ne stovkách:roll: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DarthZelda Odesláno Září 12, 2008 Nahlásit Share Odesláno Září 12, 2008 Asi jsi nepochopil, co ti tam pisou.. Pisou ti, ze zrychlovat budou v tydnu po 15.10. 2008, nyni je 12.9. 2008.. to znamena, ze zrychlovat ti teprve zacnou az za mesic, rychlejsi to ale muzes mit i pozdeji, protoze teprve za ten mesic to zrychlovat zacnou u tebe.. maximalni nynejsi rychlost 8mbit? Ano, to je pravda, je pravda, ze v tuhle chvili muzes mit maximalne na sve lince 8mbit, 16mbit mit nemuzes - proto to pisou. Proc? Jsi daleko od ustredny.. Ale ne, pochopil jsem, že zrychlovat teprve budou (: Ale nechápu, co mysleli s tím 8Mbit - jestli ho můžu mít už teď nebo ho dostanu po zrychlení (: V konečném důsledku je mi tak nějak stejně jedno, jak rychlý mám net - netahám, není místo na disku xD Jen mi to prostě vrtá hlavou (: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
~SiMi^gD Odesláno Září 12, 2008 Nahlásit Share Odesláno Září 12, 2008 Kámošovi už to zrychlili na těch 8 mb/s ale stahuje 2mb/s .... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anonymous_ Odesláno Září 12, 2008 Nahlásit Share Odesláno Září 12, 2008 Volal jsem jim..proc vlastne njede zrychlit vsem najednou jako z 512 na 2ku..rekli mi ze to neni tak lehke...a ze to bohuzel nejde...tak jim asi napisu kdy to zrychleji me nebot me stve ze to protahujou az do unora..hlavne ze jejich kampan hlasa zrychlovani..ale to ze to bude az do unora pristiho roku...to je pekna blbost..to bych taky mohl hlasit ze za pul roku to a to..a nalakat lidi :-\...Mozna popremyslim o O2 tv...nebo duo mobil...ale myslim ze se to nevyplati((( Zkus hadat proc to tak delaji. Kdyby to zrychlili hned, nenahrabali by si spoustu penez na novych aktivacich O2 DUO, od lidi, co to prave chteji ihned. Je to jen a jen marketingovy tah. ono je to jednoduchý zvýšit rychlosti, jen se nastaví u mac adresy modemu rychlost a je to, nic složitýho, ale problém je v tom že jejich síť není připravená na to aby každej měl min 8M/bits a proto to stávajícím zákazníkům zrychlej až v únoru ... stejnak si myslim že aby každej měl 8M/bits tak by do toho museli investovat nehorázný prachy což se určitě nestane, takže chci vydět až to v únoru zvýšej všem tak jak ten net od nich bude běhat .... Heh, rekl jsi dobrou blbost. Takze kdyz koupim novy modem (s novou MAC), tak mi net nepojede vubec? Nebo pojede pomaleji? Blbost. Je to o tom, zmenit protokol na ADSL2+ na vsech pripojkach - zmena nema s MAC adresou nic spol. eviduje se to dle ID, to muze byt i cislo pevne linky. 8M/bits? WTF?! nauc se laskave jednotky, asi jsi myslel 8mbps (megabites per second) ci 8Mb/s.. Pripravena? Zase blbost. Modemy jsou zpetne kompatibilni, takze pokud nekdo nebude pripraven, ci je daleko od ustredny a 8mbit proste nemuze dosahnout, tak proste pojede rychleji, ale nebude problem kdykoliv koupit novy modem a jede ihned rychleji (jakmile to bude mit aktivovane; neplati samozrejme kdyz je daleko od ustredny). Vydet?! Fuj. V te skole nespi. Taková je praxe. 8 mbps synchronizační rychlost je ve výsledku 6-6,8 mbps reálně, jako rychlost připojení. Aby jsi naměřil skutečně 8 mbps (7,7-7,9), musel by jsi mít synchronizační rychlost nastavenou minimálně na 10 mbps. Takhle to je bohužel u ADSL obecně, a je jedno jestli platforma O2, volný, CRa atd. Aha, tak proc mi to ale u 2mbit jelo bezproblemu 2mbit? A proc mi upstream jede i ted full speedem? Ja bych si to spise vysvetloval tou hranici 8mbit na me lince, tudiz jsem moc daleko od ustredny a uz to kolisa, takze tech 8mbit uz ani nedosahnu.. Kdybych tam mel napsane napr. 10mbit, bylo by to asi np (byla by tam jeste rezerva). hlavní problém u těhlech poskytovatelů je ten, že ta rychlost je AŽ 8 takže když budeš mít třeba 6 tak ti řeknou "Ale pane, ta rychlost je AŽ 8 a agregace je 1:50 takže si nemáte vůbec co stěžovat" .. taková je ale realita. Pravda, je to tak. Ale tak agregace se v realu neuplatnuje - jak to rikal rix vyse - kdyby se uplatnovala, na netu by jsi se nehnul, pokud by nekdo s tech 50 lidi stahoval.. Upload je problém technologie, u nás se pro ADSL2+ používá standard ITU G992.5, což umožňuje využít 24 Mbit/s v downstreamu a 1 Mbit/s v upstreamu. Víc nejde, tak je to dáno. Bohužel Annex M u nás v ČR nepoužívá žádný s poskytovatelů (dostupné v Austrálii, UK, Dánsku, Finsku, Švédsku a v Belgii. 28 Mbit/s down, 3,5 Mbit/s up). To ale neznamená, že u nás nejsou dostupné symetrické technologie. Jenže za takovou symetrickou přípojku se platí řádově v tisících, ne stovkách:roll: Pravda, ale i to O2 vyjde na tisicovku.. U nas je celkove ten internet predrazeny.. Skoda ze se zde vyuziva zrovna asymetric DSL standard. Ale ne, pochopil jsem, že zrychlovat teprve budou (: Ale nechápu, co mysleli s tím 8Mbit - jestli ho můžu mít už teď nebo ho dostanu po zrychlení (:V konečném důsledku je mi tak nějak stejně jedno, jak rychlý mám net - netahám, není místo na disku xD Jen mi to prostě vrtá hlavou (: Ale vzdyt jsem ti to napsal, tech 8mbit znamena maximalni rychlost na tve pripojce - je to dane vzdalenosti od ustredny. Tzn. tech 8mbit mas max a vice si ani objednat nemuzes, nikdy nebudes moci mit vice nez 8mbit.. Je to proste uplne maximalni rychlost, co po ADSL2+ na tve lince dosahnes ;-) Nijak to se soucasnym zrychlenim nesouvisi - kdyby jsi tam mel napr. 4mbit, znamena to, ze ti to v unoru zrychli, ale ty dosahnes jen 4mbit - net by ti jel pouze 4mbit, protoze by to byl max na tve lince. Chapes? Kámošovi už to zrychlili na těch 8 mb/s ale stahuje 2mb/s .... Tak to je asi blbost.. Jak teda vi, ze mu to zrychlili? :D At si udela test rychlosti na rychlost.cz .. neverim tomu, ze mu to zrychlili a vubec se mu to nehnulo a stahuje stale ~200kB/s. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marek_2080 Odesláno Září 12, 2008 Nahlásit Share Odesláno Září 12, 2008 Kámošovi už to zrychlili na těch 8 mb/s ale stahuje 2mb/s .... ma vubec ten kamos ADSL2+ modem? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kravitch Odesláno Září 13, 2008 Nahlásit Share Odesláno Září 13, 2008 Aha, tak proc mi to ale u 2mbit jelo bezproblemu 2mbit? A proc mi upstream jede i ted full speedem? Ja bych si to spise vysvetloval tou hranici 8mbit na me lince, tudiz jsem moc daleko od ustredny a uz to kolisa, takze tech 8mbit uz ani nedosahnu.. Kdybych tam mel napsane napr. 10mbit, bylo by to asi np (byla by tam jeste rezerva) Je to ztrátou která tam vzniká. Signál zasynchronizovaný na rychlosti 2 Mbit/s tou ztrátou není tolik ovlivněn => ztráta cca 200 Kbit/s, takže naměříš tak 1,8 Mbit/s, což je pohoda. Jenomže u rychlosti 8 Mbit/s ta ztráta bude mnohem větší, takže proto neměříš @7,8 ale 6,5- 7,0 Mbit/s a to ještě za dobrých podmínek. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Black Odesláno Únor 1, 2009 Nahlásit Share Odesláno Únor 1, 2009 tak co ? komu to dneska zrychlili ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Leny Odesláno Únor 1, 2009 Nahlásit Share Odesláno Únor 1, 2009 mne teda ne coraci :dozey: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Black Odesláno Únor 1, 2009 Nahlásit Share Odesláno Únor 1, 2009 mne teda ne coraci :dozey: bud v klidu , mi taky ne , jedu +/- porad stejnou rychlosti a to moje linka zvladne vic xD Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Leny Odesláno Únor 1, 2009 Nahlásit Share Odesláno Únor 1, 2009 moje linka zvladne az .... nevim kolik :cheesygrin: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kravitch Odesláno Únor 1, 2009 Nahlásit Share Odesláno Únor 1, 2009 Čekejte, migrace je zdarma a není to zrovna jednoduchý proces (Leny). První vlna migrací bude probíhat 3.2., další pak 4.2. (Tam, kde je to možné, tzn. DSLAM v dané lokalitě je vybavený ADSL2+ kartama a tam kde víme, že zákazník má ADSL2+ modem) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bagster Odesláno Únor 1, 2009 Nahlásit Share Odesláno Únor 1, 2009 dnes jsem tam volal a slecna mi rekla ze jsem daleko od ustredny takze ja se zrychleni nedockam:( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Leny Odesláno Únor 1, 2009 Nahlásit Share Odesláno Únor 1, 2009 bagster: to je blbost, aby ti tohle rekla...je jedno jak daleko ses, ale kdyz rikaj ze zrychlujou vsem tak asi vsem....a jestli poslouchas ty baby na ty ustredne tak ty kecaj akorat jednu cipovinu za druhou :roll: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kravitch Odesláno Únor 1, 2009 Nahlásit Share Odesláno Únor 1, 2009 Vzdálenost od ústředny je jedním z hlavních faktorů, ovlivňující maximální možnou synchronizační rychlost. Je možné, že bagster už má na své lince vzhledem ke vzdálenosti nastavenou maximální možnou rychlost, tudíž se žádného zrychlení nedočká. Jsou i lidé vzdáleni i třeba 6, nebo 8 kilometrů od ústředny, a jsou spokojeni, že jim tam jede alespoň 256 kbps.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dutch Odesláno Únor 1, 2009 Nahlásit Share Odesláno Únor 1, 2009 Naskenoval jsem článek z časopisu Chip... Snad to bude někomu nějak užitečný ;) Btw. mám od ledna balík za 500,- a zatím si frčí krásně. Doufám, že vaše zrychlování nenaruší moji idylku xD Zde je moje měření Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
manek100 Odesláno Únor 1, 2009 Nahlásit Share Odesláno Únor 1, 2009 dutch akorat v casopise chip psali ze obecny adsl2+ router zvlada o2 tv coz je blbost museli jsme domů kupovat ten jejich sr*č. offtopic: jestli mas predplatne prisel ti chip 2/09 jinak nam bezi net od o2 7175kbps a up 516kbps Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.