Anonymous_ Odesláno Září 1, 2008 Nahlásit Share Odesláno Září 1, 2008 Otazka je jednoducha - znate nejaky ebook reader, ci zpusob, jak cist knihy s diakritikou v DS? Zkousel jsem moonshell/DSOrganize/DSReader v kodovani cp1250(windows)/DOS/Unicode (UTF-8) a vzdy se mi misto diakritiky objevuji paznaky :( Nemate s tim tedy nekdo zkusenost? Diky moc. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 metuj Odesláno Září 1, 2008 Nahlásit Share Odesláno Září 1, 2008 Resili jsme to zde: http://console-forum.net/showthread.php?t=22099 Diakritika po velkem boji OK, ale misto uvozovek ctverecky. Ponekud zklaman musim prohlasit, ze na cteny byl lepsi starsi GBA:-( Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Anonymous_ Odesláno Září 2, 2008 Autor Nahlásit Share Odesláno Září 2, 2008 J, diky, tento topic jsem nejako prehlednul.. Jeste kdyz rikas GBA - to jsi asi spoustel pod nejakou homebrew? Nebo na to byl originalni programek? Ptam se protoze mam EzFlash 3in1, takze by pro mne nemel byt problem spustit GBA aplikace.. EDIT: tak ten DSReader z toho topicu je obycejny DSReader s fonty Arial a .. Takze nic noveho, pochopitelne jsem do sveho DSReaderu zkousel dohrat Arial, ale nepomohlo - tak jsem zkusil tento a samozrejme nic. Nevedim Ä›,Ĺ™,ÄŤ apod.. Nevim uz do jakeho kodovani to mam ulozit, aby nejely pouze uvozovky. Mam tu 3 TXT v kodovani UTF-8/Windows (CP1250)/DOS .. ani jedno neukazuje hacky a carky (vsechny). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 metuj Odesláno Září 2, 2008 Nahlásit Share Odesláno Září 2, 2008 To je divne, me diakritika sla. Problem jsem mel jen se zminenymi uvozovkami. Nemam to uz ted bohuzel jak vyzkouset, ale dle vyse uvedeneho topiku jsem nebyl sam, komu diakritika chodila. Pro GBA jsem pouzival tento http://www.mqp.com/fun/ a mohu ho doporucit. Jedinym problemem je nutnost prevodu TXT do GBA formatu - pomoci aplikace makebook. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Guest Kyssi Odesláno Září 2, 2008 Nahlásit Share Odesláno Září 2, 2008 MÄ› diakritika v DSreaderu nedÄ›lá problĂ©m, ale ty zmiĹ?ovanĂ© uvozovky ano... mám tam nahranĂ© tyfonty z toho topicu jak uvádÄ›l metuj a pohoda (uĹľ je to dlouho) snad jedinĂ˝ problĂ©m co sem mÄ›l, bylo ukládánĂ pozice kde si skonÄŤil se ÄŤtenĂm . po pracnĂ©m zkoušenĂ sem zjsitil, Ĺľe poÄŤet znakĹŻ pĹ™ed pĹ™Ăponou .txt nesmĂ bĂ˝t vÄ›tšà jak 6. nebo u mÄ› to tak je. TakĹľe všechny názvy knih sem musel zkrátit na 6 znakĹŻ xD kam si nahrál ten arial..atd.? Já to mám v jednĂ© sloĹľce na rootu karty kterou mám pojemnovanou DSreader a v tĂ© mám DSreader i ty fonty (vĂm Ĺľe to tak máš asi i ty, ale jistota je to prostÄ› zopakovat...) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Anonymous_ Odesláno Září 2, 2008 Autor Nahlásit Share Odesláno Září 2, 2008 Ty fonty mam samozrejme ve slozce DSReader, ale kdyz si chci font nastavit, tak se mi stejnak ukaze seznam adresaru na rootu a muzu si vybrat font z jakekoliv slozky.. At vyberu Courier NEW (ktery jsem si tam sam dal), Tahomu, Arial Black, Arial, ArialCE, tak se diakritika ruzne mutuje, ale nikdy se nedostanu do stadia, ze by se mi hnojily pouze uvozovky.. Proc se to tak snazim rozchodit? Rad ctu. Chtel bych si precist My deti ze stanice ZOO, pak mam hafec povinne cetby, ma Nokia 9500 moc dlouho nevydrzi a potrebuji ji spise na volani, nez abych vybil baterie ctenim. PSP do skoly uz nenosim kazdy den. V priloze jsem upnul My deti ze stanice v ZOO v original .doc, ktery jsem ulozil do 3 TXT s ruznym kodovanim.. Kdybyste to nekdo zkusili (Kyssi?) a rekli mi, jestli se vam tuto knizku povedlo rozchodit a jak. Kdyztak zkuste vsechny 3 verze.. Nebo to ulozte do jineho formatu/kodovani, ja jinak uz nevim, jak to upravit ;) Kazdopadne diky metuji, nevadi mi, ze budu muset kovertovat do GBA souboru, vyzkousim a doufam, ze pujde, ale radeji bych rozchodil ten DSReader, protoze tam by to bylo pres 2 obrazovky - coz je lepsi ;) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 zuzkys Odesláno Září 2, 2008 Nahlásit Share Odesláno Září 2, 2008 Tak jsem zkusila ty tvoje 3 txt soubory a opravdu mi tam diakritika takĂ© nefunguje a všude jinde ano. OsobnÄ› si myslĂm, Ĺľe je problĂ©m v prográmku, v kterĂ©m konvertuješ. V jakĂ©m konvertuješ? TeÄŹka zkusĂm ještÄ› pĹ™evĂ©st ten tvĹŻj pĹŻvodnĂ souboru v programu, kterĂ˝ pouĹľĂvám já a za chvĂli ti napĂšu, jak to dopadlo. (MusĂm totiĹľ vĹŻbec najĂt jak se jmenuje.) :) EDIT: Tak vĹŻbec nemusĂm hledat, staÄŤĂ pouĹľĂt font, kterĂ˝ pĹ™ikládám a prvnĂ txt soubor funguje jak má, kromÄ› tÄ›ch uvozovek, zkus to a zkraĹĄ si název do 6ti pĂsmen, aĹĄ mĹŻĹľeš ukládat záloĹľky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Guest Kyssi Odesláno Září 2, 2008 Nahlásit Share Odesláno Září 2, 2008 Tak sem to vyzkoušel a: ten prvnĂ (bez podtrĹľĂtek) jede tak jak má - v tÄ›ch zbĂ˝vajĂcĂch 2 jsou ty znaky rĹŻznÄ› pomatenĂ© (ty pĂsmena s háčkama/čárkama) hele, zkus tenhle DSreader - je to ten co mám já - tĹ™eba to pojede: mam to ve verdana cz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Otázka
Anonymous_
Otazka je jednoducha - znate nejaky ebook reader, ci zpusob, jak cist knihy s diakritikou v DS? Zkousel jsem moonshell/DSOrganize/DSReader v kodovani cp1250(windows)/DOS/Unicode (UTF-8) a vzdy se mi misto diakritiky objevuji paznaky :(
Nemate s tim tedy nekdo zkusenost? Diky moc.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky
7 odpovědí na tuto otázku
Recommended Posts