Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

e-book reader?


Anonymous_

Otázka

Otazka je jednoducha - znate nejaky ebook reader, ci zpusob, jak cist knihy s diakritikou v DS? Zkousel jsem moonshell/DSOrganize/DSReader v kodovani cp1250(windows)/DOS/Unicode (UTF-8) a vzdy se mi misto diakritiky objevuji paznaky :(

Nemate s tim tedy nekdo zkusenost? Diky moc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

7 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

  • 0

J, diky, tento topic jsem nejako prehlednul..

Jeste kdyz rikas GBA - to jsi asi spoustel pod nejakou homebrew? Nebo na to byl originalni programek? Ptam se protoze mam EzFlash 3in1, takze by pro mne nemel byt problem spustit GBA aplikace..

EDIT: tak ten DSReader z toho topicu je obycejny DSReader s fonty Arial a .. Takze nic noveho, pochopitelne jsem do sveho DSReaderu zkousel dohrat Arial, ale nepomohlo - tak jsem zkusil tento a samozrejme nic. Nevedim Ä›,Ĺ™,ÄŤ apod.. Nevim uz do jakeho kodovani to mam ulozit, aby nejely pouze uvozovky. Mam tu 3 TXT v kodovani UTF-8/Windows (CP1250)/DOS .. ani jedno neukazuje hacky a carky (vsechny).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

To je divne, me diakritika sla. Problem jsem mel jen se zminenymi uvozovkami. Nemam to uz ted bohuzel jak vyzkouset, ale dle vyse uvedeneho topiku jsem nebyl sam, komu diakritika chodila.

Pro GBA jsem pouzival tento http://www.mqp.com/fun/ a mohu ho doporucit. Jedinym problemem je nutnost prevodu TXT do GBA formatu - pomoci aplikace makebook.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

MÄ› diakritika v DSreaderu nedÄ›lá problĂ©m, ale ty zmiĹ?ovanĂ© uvozovky ano...

mám tam nahrané tyfonty z toho topicu jak uváděl metuj a pohoda (už je to dlouho)

snad jediný problém co sem měl, bylo ukládání pozice kde si skončil se čtením . po pracném zkoušení sem zjsitil, že počet znaků před příponou .txt nesmí být větší jak 6.

nebo u mě to tak je. Takže všechny názvy knih sem musel zkrátit na 6 znaků xD

kam si nahrál ten arial..atd.?

Já to mám v jedné složce na rootu karty kterou mám pojemnovanou DSreader a v té mám DSreader i ty fonty

(vím že to tak máš asi i ty, ale jistota je to prostě zopakovat...)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Ty fonty mam samozrejme ve slozce DSReader, ale kdyz si chci font nastavit, tak se mi stejnak ukaze seznam adresaru na rootu a muzu si vybrat font z jakekoliv slozky.. At vyberu Courier NEW (ktery jsem si tam sam dal), Tahomu, Arial Black, Arial, ArialCE, tak se diakritika ruzne mutuje, ale nikdy se nedostanu do stadia, ze by se mi hnojily pouze uvozovky..

Proc se to tak snazim rozchodit? Rad ctu. Chtel bych si precist My deti ze stanice ZOO, pak mam hafec povinne cetby, ma Nokia 9500 moc dlouho nevydrzi a potrebuji ji spise na volani, nez abych vybil baterie ctenim. PSP do skoly uz nenosim kazdy den.

V priloze jsem upnul My deti ze stanice v ZOO v original .doc, ktery jsem ulozil do 3 TXT s ruznym kodovanim.. Kdybyste to nekdo zkusili (Kyssi?) a rekli mi, jestli se vam tuto knizku povedlo rozchodit a jak. Kdyztak zkuste vsechny 3 verze.. Nebo to ulozte do jineho formatu/kodovani, ja jinak uz nevim, jak to upravit ;)

Kazdopadne diky metuji, nevadi mi, ze budu muset kovertovat do GBA souboru, vyzkousim a doufam, ze pujde, ale radeji bych rozchodil ten DSReader, protoze tam by to bylo pres 2 obrazovky - coz je lepsi ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Tak jsem zkusila ty tvoje 3 txt soubory a opravdu mi tam diakritika také nefunguje a všude jinde ano. Osobně si myslím, že je problém v prográmku, v kterém konvertuješ. V jakém konvertuješ? Teďka zkusím ještě převést ten tvůj původní souboru v programu, který používám já a za chvíli ti napíšu, jak to dopadlo. (Musím totiž vůbec najít jak se jmenuje.) :)

EDIT: Tak vůbec nemusím hledat, stačí použít font, který přikládám a první txt soubor funguje jak má, kromě těch uvozovek, zkus to a zkrať si název do 6ti písmen, ať můžeš ukládat záložky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Tak sem to vyzkoušel a:

ten první (bez podtržítek) jede tak jak má - v těch zbývajících 2 jsou ty znaky různě pomatené (ty písmena s háčkama/čárkama)

hele, zkus tenhle DSreader - je to ten co mám já - třeba to pojede:

mam to ve verdana cz

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu