Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

200 PS3 prolomilo digitalni certifikaty a zjistilo bezpecnostni diry v internetu


.Den

Recommended Posts

Tak ve zkratce... Vedci si poridili 200 PS3, propojili je dohromady a zkouseli, co to udela. A udelalo to to, ze dokazali vytvorit naprosto autenticke kopie digitalnich certifikatu (takove ty veci, co pouzivaji napriklad banky, velke internetove obchody a jini, je to na zaruceni, ze vse, co jim tam zadavate, se skutecne dostane k nim a ne k podvodnikum/hackerum/whatever), tudiz je v podstate dokazali prolomit. Jak jeden z nich uvedl na prikladu, udajne by tim dokazali vytvorit plne verohodnou kopii popularniho (mam ho rad i ja ^^ ) Amazon.com a nikdo by si niceho nevsiml...az na to, ze vsechny penize z kreditek by sli jim a zakaznik by samozrejme nic nedostal.

Asi tim chteli naznacit, ze je treba aktualizovat ochrany, protoze soucasne uz jsou teoreticky opet prolomitelne... Za predpokladu, ze mate na 200 PS3 a stihnete to driv, nez s tim kdokoliv stihne neco udelat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

WoW to asi bude podezreli az budu zejtra stat v elektru a chtit po nich 200 ps3 :D.....

to ne kdyz na to mas jim je to jedno kdyz to prodaj ale je to masakr s tim ps3 ×D kolik lidi z fora ma ps3 ze by se to taky zkusilo :lol:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nj, kam jsme to dosli, kdyz uz nelze verit ani SSL...

.. ale stejne je treba, krom certifikatu, dotlacit k uzivateli jste onu podvrzenou stranku, ktera musi byt na jine IP.. takze pokud clovek nepouziva DNS, ale pripojuje se normalne primo na konkretni IP serveru, tak by nemel byt problem, ne?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu