Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Recenze Xbox 360


Gh0sT-1nF

Recommended Posts

Velmi povedená věcička, o proti PS3 má poloviční cenu (nejlevnější Arcade je od 4200,-Kč, pak PRO 60GB HDD od 6200,-Kč a nakonec ELITE 120GB HDD od 7600,-Kč), ale rozdíl mezi cenou Xboxu360 a PS3 pak redukuje cena příslušenství (120GB HDD stojí cca 2800,-Kč (do PS3 můžete "narvat" jakýkoli SATA HDD), bezdrát.ovladač cca 1000,-Kč), hry vypadají stejně a rozdíl mezi ovladačema je dosti velký - mě osobně se lépe drží Xboxový, z PSkového mě bolí palce a většinou mi to kazí požitek ze hry a pak následně celou hru.

Větší výběr her (některé mají i CZ - Fable 2, Gears of War 2, NFS: Undercover, a další)

Je tu možnost hrát hry ze staršího XboxONE, které jsou na kompatibilním listu na stránkách xbox.com, což u nové verze PS3 nejde (u starší verze, tuším 40GB nebo 60GB to bylo možné)...

Máte možnost si své hry na DVD zálohovat, aby se zbytečně nepoškrábaly a pak se staly nefunkční - dejme tomu hra za 1500,-Kč, měsíc hraní a při neopatrném zacházení se disk poškrábe, ušpiní nebo něco podobného - Xbox to nepřečte a můžete se snažit dál, ale marně - proto jsou dobré zálohy, že si nemusíte ničit ORIG. disk se hrou...

Možnost připojení internetu tu je - XBOX LIVE, surfování a stahování DEM, VIDEÍ, OBRÁZKŮ, PŘÍDAVKŮ DO HER, atd ... je zdarma až na některé vyjímky kdy jsou potřeba MS Points - Stahování PLNÝCH her (Xbox LIVE Arcade, hry z XboxONE), Témata - některé jsou zdarma, atd ...

Za ONLINE hraní po LIVE se platí cca 90,-Kč na měsíc nebo rovnou na 12+1 měsíc za cca 1100,-Kč.

Je škoda že je to placené (PS3 má Online hraní zdarma (PSN) + internetový prohlížeč), ale služby LIVE stojí za to !!

Zapojení Xboxu do LCD/CRT TV je plno - přez cinche composit(Žlutý,Bílý,Červený) nebo component YPbPr (Bílí, 2x Červený, Modrý a Zelený), HDMI (má-li konzole výstup - novější kusy ho mají - vede obraz i zvuk v HD), SCART (známá věc ze starých CRT TV), VGA (možnost zapojení do monitoru) jestli by vás otravoval zvuk vedený přez cinche, tak je (cinche) můžete nahratit optickým kabelem (je to veliký rozdíl, asi jako mezi SCARTtem a HDMI v obraze).

Jestli pořád slýcháte "Xbox 360 je hodně poruchovej, nekupuj ho!" je to "už" omyl ANO dříve (v roce kdy začala výroba těchto konzolí), cca 70% (velké číslo to ANO MS tímto prodělala miliony, ne-li miliardy $) se jich vracelo zpět k MS na reklamaci hl. příčinou byl RRoD (Red Rings of Death) přehrátí konzole, vada na desce a nebo jiná chyba, ale dnes už tomu je jinak, většina konzolí je bez poruchy (verze s HDMI konektorem) a vrací se jich už jen málo na reklamaci - BOHUDÍK :)

Plusy

Cena (skoro o 1/2 levnější než konkurence)

Možnost hraní her z XboxONE (kompatibilní list na xbox.com)

Stahování plných her přímo na HDD (za MS Points)

Instalace her na HDD (PS3 může také)

Příjemné prostředí DashBoardu (MENU Xboxu)

Možnost "tuningu" prodej různých krytů na ovladače, konzole atd...

Možnost udělat si svého avatara :)

Minusy

Online hraní přez LIVE se platí

Trochu hlučné

Chybí podpora Blue-ray (do budoucna je to + pro PS3)

Nemožnost kopírování MP3 a video souborů na HDD (jen .wma)

PS - Je to moje (1.) první recenze tak bych byl rád kdyby někdo napsal posudek, ale ne tak že by psal JÁ bych to udělal jinak, JÁ tohle, JÁ támhle to (to umí každý :)) je mi teprve 16 > Duben mi bude 17 ... tak to berte trochu s rezervou něco tam popravte bude-li to nutné a třeba i nějaký nápady do budoucna - napsal bych pár recenzí a pak bych se možná přidal k Dantemu a ostatním co maj na starosti Xbox Mag nebude-li to problém :)

EDIT: Díky klicasso & seeker & vonydj

Ceny jsou z Heureka.cz a od klicasso

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jenom jestli můžu upravit ty ceny, tak Arcade verze začína někde na 4200,- 120GB disk se na docela drahé alze dnes prodává za 2800,- a bezdrátový ovladač stojí kolem 1000,- Drátový o dost méně. A když spojíme Arcade verzi s HDD tak vznikne premium verze, která se pohybuje kolem 6000,-

Chtěl jsem to jen tak upřesnit, páč u někoho stovky znamenají dost :-) Snad to nevadí

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jenom jestli můžu upravit ty ceny, tak Arcade verze začína někde na 4200,- 120GB disk se na docela drahé alze dnes prodává za 2800,- a bezdrátový ovladač stojí kolem 1000,- Drátový o dost méně. A když spojíme Arcade verzi s HDD tak vznikne premium verze, která se pohybuje kolem 6000,-

Chtěl jsem to jen tak upřesnit, páč u někoho stovky znamenají dost :-) Snad to nevadí

Díky za info a ceny, doufám že se ti to aspoň trochu líbí, a nevadí jsem rád že se někdo ozval a přečetl si to :) Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Promin, ale zapracoval bych hlavne na cestine. Hned v prvni vete velmY. Dost ti tam chybi carky ve vetach. Skladba nekterych vet je take dost krkolomna. A tvoje preZ tam vcelku sviti. K slohove strance - napr. "Moznosti zapojeni do CRT/LCD je plno" na me pusobi prinejmensim zvlastne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Promin, ale zapracoval bych hlavne na cestine. Hned v prvni vete velmY. Dost ti tam chybi carky ve vetach. Skladba nekterych vet je take dost krkolomna. A tvoje preZ tam vcelku sviti. K slohove strance - napr. "Moznosti zapojeni do CRT/LCD je plno" na me pusobi prinejmensim zvlastne.

Čeština není moje silná stránka, pokusím se s tím něco udělat projdu si to ještě jednou a poupravím to. Díky za přečtení :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidávám se...líbí se mi to také;):).Recenze by mohla být třeba na ovladač proč je lepší a proč ho využívají tvůrci her víc jak PS3 ovladač;):lol:

Taky mě ten ovladač napadl, ale říkal jsem si to bude blbost psát o ovladači :), ale dobře když myslíš že to bude dobrý tak to skusím. Možná už dnes večer se máte na co těšit :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Xbox 360 ovladač

A) Bezdrátový (2,4GHz) & také B) Drátový

Barva - černá (elite edice), bílá & Limitovaná edice HALO 3 s motivem hry

Cena - pohybuje se kolem A) 1.000,- Kč B) 700,-

Vybrace - ANO 2 rotorky v každé rukojeti jeden

Napájení - 2x AA baterie nebo NiMH akumulátor[/url]

Příslušenství, které lze dokoupit

Headset

Play and Charge Kit

NiMH akumulátor

Quick Charge Kit

Wireless Gaming Receiver for Windows

Wireless Racing Wheel (volant bezdrátový)

DESING je velice pěkný a povedený, v ruce se pohodlně drží díky dobře tvarovaným rukojetím (dlaně je celé "obejmou")

a nebolí z něj ruce - prsty jak tomu bylo u ovladačů od Sony (mluvím z vlastní zkušenosti).

Na první pohled vypadá větší než DualShock (dále jen DS), ale není tomu tak, oba ovladače mají skoro identické rozměry.

ROZLOŽENÍ TLAČÍTEK A PÁČEK ... - Místo křížku, trojúhelníku, kolečka a kostičky (DS) tu jsou písmena A, B, X a Y (Xko),

jediné co mají stejné je START a místo Select (DS) je tu BACK

Tlačítko Xbox Guide (VELKÉ X VE STŘEDU OVLADAČE) - Zapnutí Xboxu a vypnutí (dlouhé držení), rychle vyvolaný Mini-DashBoard,

jsou v něm informace o tom v jakém stavu jsou baterie, jestli nemáte novou zprávu od přátel (jen s připojením na LIVE),

můžete si zvolit další píseň (máte-li na HDD wma soubor), přehled Achievments a gamescore, aktivní DOWNLOAD, a mnoho dalšího ...

Svítící čtvrtka znamená že je Váš ovladač připojen jako 1.2.3. nebo 4.

Páčky jsou rozloženy tak, aby bylo co nejsnazší s nimi manipulovat palci a ještě mít dostatek místa na různé operace při hraní.

Toto u DS nenajdete páčky jsou blízko sebe a tím dochází k tomu že je málo místa na zbytek operací a musíte udělat větší pohyb než u Xkového ovladače.

(házení granátů, přebíjení - FPS nebo ruční brzda - ZÁVODY AUT).

D-Pad se mi zdá malinko nedomyšlený z toho důvodu že je nepřesný, chcete-li zmáčknout šipku nahoru

a nechtěne Vám o malinko sklouzne palec je z toho šipka do leva či do prava. To Vám u DS jen tak nehrozí - šipky jsou od sebe odděleny

a tím pádem nedochází ke sklouzávíní a následnému přehmatu.

Nárazníky LB (levý) & RB (pravý) - mají dobrou ergonomii a ukazováčky se jako by na ně "přilepily" sedí perfektně

a spouště LT (levý) & RT (pravý) jsou úzké což je dobře, když hrajete nějakou závodní hru tak se Vám tak nepotí ukazováky při stálem držení plynu

HRY - Závodní

LT & RT jsou perfektní díky tomu, že auto/motorka jede tak rychle v jaké zrovna poloze držíte páčky. Levým analogem zatáčení a pravým ohlížení nebo tak podobně.

D-Pad slouží např. k zobrazení tabulky umístění, zobrazení mapy, atp... Tlačítko B jako ruční brzda, A nitro, Y ohléhnutí - záleží na dané hře jak to má rozložené.

Xkový ovladač je pro závodní hry dobrý, ale lepší požitek z hraní Vám dá volant, kdy cítíte každe zařazení, podřazení - to jisté cítíte i u ovladače, ale ne s takovým požitkem :)

HRY - FPS

Díky dobrému rozložení nalogů je hraní FPS hračka - sám jsem si zvykal na tento styl hraní asi jen týden a pak jsem to poholně zvládal a zvládám pořád :)

Levým chodíte (stiskem mapř. přikrčení) pravým otáčíte kamerou (stisknutím např. zaměríme), páčka LT je spíše na zaměřování/přiblížení & RT na střelbu (Call of Duty)

a nebo páčka LT je střelbu z levé zdraně (popř. hod granátu) & RT na střelbu z pravé zbraně (Halo 3).

Nárazníky LB & RB také mají svou funkci, LB hod smoke granátu a RB frag granátu (Call of Duty)

Tlačítka A, B, X, Y nejsou také k zahození pomocí Y změna zbraně, X přebití, A skok ...

HRY - Bojové

V tomto žánru používejte všechna tlačítka i páčky, nikdy nevíte co se stane, jestli soupeřovy urvete hlavu nebo nějakou z končetin... je to je na Vás jestli zvolíte panické mačkání se zadrženým dechem (pak se nedivte že máte ovladač promáčklý), nebo dělání komb s chladnou hlavou :)

Tento žánr nedoporučuju pro nerváky :) Z vlastní zkušenosti ...

Plusy

Cena v bazarech (cca 500,- záleží na prodejci)

Ergonomie a tvar

Tlačítko Xbox Guide

Minusy

Cena (nový, nepoužitý)

Dobíjení baterií (pokud máte Play and Charge kit tak to nehrozí)

Doufám že se recenze líbila a sorry za chyby :) jsem jen ČLOVĚK :cheesygrin: ...

BAGSTER - Díky ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jen dodam,stim Blue-ray to neni tak ajsne,mozna ze skonci driv nez se rozjede,uz o tom byly clanky,bluray by byly jen na PS3 hry jinak na filmy mozna uz ani ne,nevydelava to a nema to prodejnost.

jaj dalsi chtrej :lol::roll: v CR se to tolik az neprodava , ale v zahranini to jede dost a taky tituly vyjdu na BD driv nez na DVD ....

Ale nejvic me dostala veta :lol:

to neni tak ajsne,mozna ze skonci driv nez se rozjede

:lol: moc o tom nevis BD se uz docela rozjizdi :lol::D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No dobra, nechtel jsem porad jen rejpat, ale kdyz uz Bagster na tu vetu upozornuje. Tak hlavne VIBRACE se pisou takto. A zkusenosti maji na zacatku Z. Kdyz si nejsi jistej gramatikou, tak to pis aspon v tom Wordu, jak jsem ti radil v PMce. Protoze konkretne tyhle dve chyby ti chyti 100%.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to věc názoru, ale mě se každopádně Dualshock 3 drží líp, příjde mi hezčí a místa je tam dost, a na bojovky je xkovej ovladač nepoužitelnej. Třeba Soul Calibur 4 se hraje s prominutím hrozně d*bilně nevím kdo navrhoval design ovladače a vymyslel D-pad dole mám malý ruce a pořádně tam nedosáhnu a ještě se blbě mačka, to se mi u DS nestane, protože je menší jediný co má xkovej ovladač lepší tak to jsou trigery ty sou u DS celkem špatně vyřešený.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no z recenze dobry akorat bych mel vytku jak si psal ze 70% ,,prvnich,, konzoli bylo poruchovy... to je pravda... a to ze na tom MS prodelal miliony... je taky pravda ale nezapomen kolik tim ziskal na trhu ;) ....

ale to je vec nazoru...

jinak docela povedena recezne... a pridavam se ze xbox ovladac je podle me lepsi jak ten pskovej...

a muj nazor... kdyby DVD DL nestacily.. tak si myslim ze chte nechte tam mrkvosoft blueray mechaniku narve :) ...

a u xka me ste nemoznost kopirovani na hdd... to je nevyhoda oproti PS3

a stahovani plnych her (xbox classic, bych moc jako vyhodu nedaval v CR sou bohuzel blokly) ... jinak me live velmi prijemne potesil :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu