Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

Problém, kdo ho vyřeší, zaplatím!

white

Otázka

Dobrý den/večer pánové a kluci.

Už mi přetekla trpělivost a rozhodl jsem se zaplatit tomu, kdo vyřeší záhadný IT problém.

Takže...

Jde o to: Nechal jsem si zařídit od UPC vysokorychlostní internet 10mb/sec. .

Přijel technik, nainstalovat modem, připojil můj wi-fi router, vytvořil sít s heslem a bez problému se na svém notebooku připojil.

Ale nebyla by to technika aby něco nebylo tak jak má. Položil jsem můj notebook hned vedle jeho a zkusil se připojit. Dal jsem vyhledávat síť a nic nenalezeno. Zkusil to znovu a připojil se... Já opět ne. Nic mi to nenašlo. Wi-fi vyhledávání jsme měl zapnuté, našlo mi to spousty jiných sítí, jen tu mojí ne.

Je to můj router u kterého jsem se dířve na intetnetu od O2 připojil, ale teď???! Nerozumím.

Notebook: HP Pavilion DV2945se, Windows Vista 64-bit

Router: http://pc.bazos.cz/inzerat/3313762/Predam-WiFi-router-EDIMAX.php

Peníze pošlu převodem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Recommended Posts

• 0
sice tu pises, ze predtim ti to slo, ale nevime, jestli vubec TED ti ta wifi jde, tak to nekde zkus a pak rekni, jestli nepujde, tak je to jasny - reklamace..

Router jde! Technik byl vedle mě a připojil se, zatímco já ne! Tak mi strčil kabel, ať jsem připojenej přes to. Router funguje, ale můj PC ho nezaznamená, někde mezi routerem a PC je problém.

Odkaz ke komentáři

• 0

Já se domnívám, že problém je určitě v tom noteboku.

Zkusi to na jiným a bude to fungovat to mi věř!

Setkal jsem se s podobným problémem akorát notebok nepodporoval určitý router nebo dokonce modem technoligie cdma sítě ufon prostě je nedetekoval čily je nenalezl a nešlo se vůbec připojit k síti ani k internetu.

A na jinném to fungovalo jak mělo.

Takže vyskoušej to na jiném noteboku uvidíš, že to už pujde.

Odkaz ke komentáři

• 0

je docela mozne ze nastavil druh sifrovani v routru ktere tvuj notebook neumi, druha moznost je ze on dal omezeni na notebooky pres mac a tebe tam nepridal dalsi moznost je ze na serveru dhcp dal povoleni jen treba pro dva pc a pak pro tebe nezbude misto dokud rezervace nevyprsi.jina moznost je resetuj router a testni se pripojit bez hesla kdyz to pojede nastav to cele znovu pokud to neumis posli me to postou a ja to nastavim a poslu ti to zpet budes li spokojen pak me muzes poslat nejakej bonus.

Odkaz ke komentáři

• 0

Mě se toto stává tak 5x do měsíce a za boha nemůžu zjistit příčinu - na jednom pc se normálně připojím a 2 notebooky síť ani nevyhledají. Moje řešení:

Jdi na konfigurační stránku routeru přes kabel s vypnutou wifi na notebooku /ip, kterou máš v návodu k routeru/ a natvrdo vypni wireless lan - uložit nastavení - dále ji zase zapni a ulož nastavení, vypoj kabel a zapni vyhledávání sítě a měla by se objevit.

Pokud nebudeš vědět jak na který krok napiš klidně pm, nevím jak moc se vyznáš. Toto je u mě zaručený způsob jak tuhle záhadu rozchodit - btw jakej máš router -jestli nemáme stejný?

Odkaz ke komentáři

• 0

mel jsem taky tento problem ze mi notebook nechtel vyhledat nasi sit ani kdyz sem mel notebook metr od routeru me nakonec stacilo pouze zmenit kánál wifi, předpokládám že u tebe by to stálo za zkoušku ptz píšeš že vyhledáš hodně sítí (můžou se navzájem rušit)

Odkaz ke komentáři

• 0
mel jsem taky tento problem ze mi notebook nechtel vyhledat nasi sit ani kdyz sem mel notebook metr od routeru me nakonec stacilo pouze zmenit kánál wifi, předpokládám že u tebe by to stálo za zkoušku ptz píšeš že vyhledáš hodně sítí (můžou se navzájem rušit)

Změnit kanál wi-fi?

Odkaz ke komentáři

• 0

2white: no ma asi na mysli wlan b/g/n, nebo tak nejak-z hlavy nevim presne. Nemas ten router v rezimu N? Protoze to myslim neumi kazdy notas. Treba dell to inzeruje u svych stroju jako velkou prednost,ze maji tu wifi/n.. Tady myslim neni problem v zavade notebooku..

Odkaz ke komentáři

• 0
2white: no ma asi na mysli wlan b/g/n, nebo tak nejak-z hlavy nevim presne. Nemas ten router v rezimu N? Protoze to myslim neumi kazdy notas. Treba dell to inzeruje u svych stroju jako velkou prednost,ze maji tu wifi/n.. Tady myslim neni problem v zavade notebooku..

Jak se to dá změnit?

Odkaz ke komentáři

• 0

Připoj se k routeru přes ethernet(lan) a v internetovém prohlížeči zadej ip adresu toho routeru, tím se dostaneš do nastavení routeru, tam se podívej v záložce wireless , basic wireless setting, jaký je tam nastavený protokol(b,g,n), nastav možnost Mixed, ulož to a vyzkoušej.

Odkaz ke komentáři

• 0
nejlepší řešení je zavolat technikovi co ti to zapojoval a dát to jako reklamaci, jestli tam něco změníš co on nainstaloval, tak ti to jako reklamaci neuzná a cálneš to, znám to osobně :-)

Možná jsi nepochopil že instaloval UPC přípojku a jaksi instalace vlastního zařízení byla z jeho dobré vůle. I kdyby mu za to dal 500,- tak je to nereklamovatelné nejde o zařízení poskytovatele. Nauč se číst a trochu uvažuj než něco postneš.

Odkaz ke komentáři

• 0

huhlo jsi krapet mimo mísu, můj zřizovatel sítě je vždy ochoten řešit tyto problémy, takže jestli ty máš takového který ti dá zástrčku a potom na tebe s..e, tak bych uvažoval o změně správce

takže rada zní, zkusit ho kontaktovat, jelikož on dodal určitě i danné komponenty, alespoň mě to dodali kompletně včtně wifiny

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu