Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

problém s přehříváním NTB

wojan

Otázka

Ahoj,

chtěl bych se zeptat zda někdo máte zkušenosti s přehříváním notebooku. Mám Acer aspire 5530 a při normálním provozu (cca po hodině) mám teplotu procesoru 70-80 stupňů při zapnutí jakékoli aplikace se teplota zvíší i přes 90 stupňů.

Teplotu jsem měřil v programu Everest a zajímalo by mě zda nemůže dojít k vyhoření CPU nebo zda jsou tyto teploty běžné u nekvalitních Acerů, popřípadě zda by se tato "závada" dala poslat na reklamaci.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

20 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

• 0
Nemáš vevnitř prach?

zkoušel jsem větrák profouknout stlačeným vzduchem a nepomohlo....navíc notebook nemám ani půl roku takže by tam tolik prachu být nemělo.Mimochodem při hraní nějaké hry se mi už několikrát stalo že se notebook přehřál a jednoduše se vypnul :(

to zhruba po hodině a půl

Odkaz ke komentáři

• 0
vysaj pořádně prostor větráčku tole určitě není normální teplota (u me na ntb tak 50°C normalni teplota). nemáš ho nekde třeba na polštáři dece atd?.

notebook mám na dřevěné desce stolu a často ho mívám ještě na špalíčkách aby měl větráček větší prostor..to pomůže snížit teplotu tak o 5 stupňů ale i tak se dostávám nad 90

Odkaz ke komentáři

• 0

vyhoření cpu ? to asi ne!

jinak spíše bych se ptal na obsah prachu uvnitř notasu.. a na podložku.. dale bych se kouknul jaký vzduch jde z notebooku teplý ? nebo takový studěnejší.. pokud studenější je v pr... čidlo teploty u cpu.. a jediná možnost je reklamace

Odkaz ke komentáři

• 0

jinak spíše bych se ptal na obsah prachu uvnitř notasu.. a na podložku.. dale bych se kouknul jaký vzduch jde z notebooku teplý ? nebo takový studěnejší.. pokud studenější je v pr... čidlo teploty u cpu.. a jediná možnost je reklamace

vzduch jde z notebooku teplý a nemyslím že by čidlo nebylo v pořádku, jelikož jak jsem psal notebook se po nějaké době plného výkonu kixne protože se přehřeje.

Odkaz ke komentáři

• 0
a jak asi notebook že se přehřál ? pomocí čidla..

skus zatěžové testy

typu: Hot CPU Tester

nevim jestli jsem dobře pochopil tvoji odpověd, ale čidlo slouží jenom k měření teploty a to pak vyhodnotí kdy se má notebook vypnout podle teploty nastavné v biosu a když notebook kixne tak je rozpálený a proto si myslím, že čidlo svoji prácidělá dobře.

Odkaz ke komentáři

• 0
a jak asi notebook že se přehřál ? pomocí čidla..

skus zatěžové testy

typu: Hot CPU Tester

LOL sorry.. ale co to kecas? Jak se asi muze prehrat pomoci cidla xD

Acery jsou sice shity nejvetsiho kalibru, ale toto normalni neni. Pokud funguje vetrak a je vse profouknute a reinstalace nepomohla, tak to hazej na reklamacku, dokud muzes.

Odkaz ke komentáři

• 0
LOL sorry.. ale co to kecas? Jak se asi muze prehrat pomoci cidla xD

Acery jsou sice shity nejvetsiho kalibru, ale toto normalni neni. Pokud funguje vetrak a je vse profouknute a reinstalace nepomohla, tak to hazej na reklamacku, dokud muzes.

Kdo tu něco mluví o přehřívání pomocí čidla ? ja sem psal že "jak notebook pozná že jse přehřál ? pomocí čidla" přečti si to parkrát možná pochopíš..

Odkaz ke komentáři

• 0
Kdo tu něco mluví o přehřívání pomocí čidla ? ja sem psal že "jak notebook pozná že jse přehřál ? pomocí čidla" přečti si to parkrát možná pochopíš..

nenapsal jsi "pozna" - nevim zda jsi to ted editoval, ale podivej se do meho postu, citoval jsem tam tvou zpravu (tak, jak byla kdyz jsem odpovidal), slovo pozna tam nebylo.. Mel jsi tam

"a jak asi notebook že se přehřál ? pomocí čidla.."

.. to rozhodne vyzniva jinak (tak, ze se prehral pomoci cidla) - tak tu ze mne nedelej ted debila tim, ze puvodni post editujes, aby to vyznivalo zase jinak.

EDIT:

U te řady velkých ntb od Aceru,se stáva že se primo do vetracku (jeste pod Lopatky k motorku dostane prach,tak se značně utlumí efektivita větraku...Rozebral bych to a komplet bych profoukl větrák....

Tak to bych urcite nedelal - tim by ihned ztratil zaruku - ktera je, zrovna u Aceru - potreba jako sul.. Pokud to nepujde opravit zvenci, at to radeji hodi na zaruku - tim nic nezkazi a neprijde o zaruku.

Odkaz ke komentáři

• 0

Trošku OT, ale je to možné...Kamarádovi to dělalo také, bohužel u běžného PC, což bude asi rozdíl:D.Ale PC se mu vypínalo tak po 5 minutách hraní WoW a vždy po 2 minutách šlo opět zapnout a tak to dělal asi 2 týdny než mu vyhořel procesor a prostě roztekla grafika:lol:...

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu