Nil3E Odesláno Červen 24, 2009 Nahlásit Share Odesláno Červen 24, 2009 DSLinux projekt. Jde o projekt ,který se zaměřuje na portování operačního systému Linux na přenosné zařízení Nintendo DS. V dnešním stádiu je Linux již celkem využitelný a projekt je stále aktivní ! Download: dslinux-dldi.tgz (Pro zname flashkarty DSTT,R4,ACEKART atd....) dslinux-gbamp.tgz (pro GBA Movie Player) dslinux-dsmem.tgz (pro Amadeus Memory expansion) Spouštění: Složku Linux nakopírujeme na kartu Spustete dslinux.nds na vašem NDS Pockejte než se oběví Login,tam zadejte Login: root Password: uClinux poznamka: u passwd zaleží na malych a velkých písmenech... Expansion RAM moduly: Když používate expansion modul(Zvlášť 32MB) tak máte velikou výhodu... Rychlost..využívaní mnohem více aplikaci apd... Podporované karty DSLinuxem: Supercard SD/CF/Lite M3 Perfect M3 Real GBA ExpPack G6 Lite EZ-V 3-in-1 Opera Expansion Pak Přehled paměti v expansion kartách: Supercard SD/CF/Lite 32MB M3 Perfect 32MB M3 Real GBA ExpPack 32MB G6 Lite 32MB EZ-V 3-in-1 16MB Opera Expansion Pak 8MB Aplikace ,určitě jich najdete více: Bitch -X - Klient pro IRC - Download Link Boa - Web server na NDS - Download Link bzip2 - Komprimační aplikace/skriptCardfile - Databazová apliakce.. Cpu - Analeyzer rychlosti CPU Dropbear - kompletní balíček pro SSH dlditool - Patchujte homebrew přimo ve avšem NDS dosfsck - Nastroj na opravování FAT partitonu EsounD - Nastroje pro zvuk - Download Link ftpd - Zakladní FTP server Frotz - Emulátor "Infocom games" - Download Link gdbserver - Remote debugging of software - Download LinkGPM - Myš v konzoli - Download Link gzip - nastroj pro komprimaci souboru - Download Link HexEdit - HEX editor- Download Link HnB - Poznamoková blog - Download Linkirssi - IRC Klient - Download Link inetd - "The internet services daemon" - Download Link inadyn - Program pro veškerou editaci DNS - Download Link iptables - Nastavení pro filtrování paketů - Download Link KnightsMove - jednoduchá hra Links - Textový web prohlížeč - Download Link MadPlay - Pěkný MP3 Přehrávač - Download Link miniZIP - Knihovna pro ZIP/UNZIP - Download Link Midnight Commander - Textový správce souboru (Zname z DOSu) - Download Link Mathematic - Pomoc při matematice Nail - POP3/IMAP Klient (E-Mail) + Hra TETRIS - Download Link Nano -Jednoduchý textový editor Odkazy: Základy v DSLinuxu (Terminál) ---> http://dslinux.org/cgi-bin/moin.cgi/UsingDSLinux Spouštení DSLinuxu ----> http://dslinux.org/cgi-bin/moin.cgi/RunningDSLinux FAQ-----> http://dslinux.org/cgi-bin/moin.cgi/DSLinuxFAQ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lentilek2 Odesláno Červen 25, 2009 Nahlásit Share Odesláno Červen 25, 2009 Mám takový problém zkoušel jsem to na ezflsh vi(ezflash3in1 nemám),stáhnul jsem to první dal jsem linux do rootu karty a dslinux.nds a dslinum.nds do složky Apps,zapnul jsem dslinux.nds a blikla mi černá barva a pak tam pořád byla bílá,tak jsem zkusil dslinuxm.nds a to samé,pak jsem zkoušel to dát do rootu karty a pořád.Nevíte co s tím?Jinak hezký topic Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nil3E Odesláno Červen 25, 2009 Autor Nahlásit Share Odesláno Červen 25, 2009 Mám takový problém zkoušel jsem to na ezflsh vi(ezflash3in1 nemám),stáhnul jsem to první dal jsem linux do rootu karty a dslinux.nds a dslinum.nds do složky Apps,zapnul jsem dslinux.nds a blikla mi černá barva a pak tam pořád byla bílá,tak jsem zkusil dslinuxm.nds a to samé,pak jsem zkoušel to dát do rootu karty a pořád.Nevíte co s tím?Jinak hezký topic Linux by se měl nechat opatchovat na specifickou kartu,večer napíšu tady do topicu,jak na to... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sweetik Odesláno Červenec 7, 2009 Nahlásit Share Odesláno Červenec 7, 2009 Zjistil jsem,že nemám v /etc/ soubor rc.conf.Na dslinux.org jsem se dočetl že mám zadat "cfg_rc" (to mi nejde) nebo "cp /etc/rc.default /etc/rc.conf" a to mi napíše error.Co s tím? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alesek__ Odesláno Červenec 7, 2009 Nahlásit Share Odesláno Červenec 7, 2009 zrejmne by neslo spustit Xorg s neakym managerem a asi urcite ne neakej film co :D...nj sem najivni Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NintendoDS Odesláno Srpen 8, 2009 Nahlásit Share Odesláno Srpen 8, 2009 Ahoj mám DSlinux na R4 deluxe a když to spustim vše je ok ale když zadám NintendoDS login root a pak to chce heslo tak to nejde psát plz help Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anonymous_ Odesláno Srpen 8, 2009 Nahlásit Share Odesláno Srpen 8, 2009 heslo je uClinux, ze se nezobrazuje neznamena, ze se nepise :roll: U linuxu je bezne, ze se heslo neukazuje na obrazovce.. Kdyby Ti nekdo koukal pres rameno, tak nebude vedet heslo, ani kolik ma znaku.. proste nic. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ertor Odesláno Duben 8, 2010 Nahlásit Share Odesláno Duben 8, 2010 Chtěl bych ze zeptat, pokud nemám Expansion pak, jaké programy mi na DSLinuxu půjdou. A kolik je tak přibližná cena 8mi a 32Megovýho Expansion paku? A kde se dá nejlevněji sehnat (jenom e-shop)? Moc díky za odpověď. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anonymous_ Odesláno Duben 8, 2010 Nahlásit Share Odesláno Duben 8, 2010 Nevim, ale myslim, ze ti pujde vetsina. Expansion pack doporucuju EzFlash 3in1, ktery ma jak ram, tak vibrace, tak GBA a ma tusim 64MB pamet. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.