Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Rozbalení skupiny souborů


wendy1468623815

Recommended Posts

Zatím se nebudu zmiňovat o jaký SW balík se jedná.

Stáhl jsem 23 souborů .rar po 200 Mb a rozbalil je programem WinRAR do asi 55 souborů po 100 MB s extenty .001, .002 až .055 a z této pozice nevím, jak dál. Po dotazu na webových stránkách jsem si stáhl a použil program, který umí funkce Split/Joint a ten vytvořil jeden velký soubor (přes 5 GB), ale bez extentu. Nevím co s ním, jak jej přimontovat, vypálit nebo jinak spustit.

Děkuji za brzkou odpověď, chtěl bych své vnučce na začátku školního roku udělat malou radost z nové hry.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Žádnou, podle ní bych odhal, co se souborem dál.

Možná, že se soubory spojovat neměly, kostrbatý návod mluvil o přimontování nebo vypálení na nosič, jenže nevím, jak to bylo myšleno.

Software jako jsou Daemon, Alkohol, Ashampoo, ISO Buster, PowerISO a jiné, se soubory s číselnými extenty snad ani nepočítají.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Doma jsem nad prvním souborem *.001 spustil WinRAR a okamžitě se mi začal blok souborů rozbalovat do jednoho velkého *.iso souboru (přes 5 GB), který jsem přimontoval v programu Magic ISO. Instalace hry proběhla bez problémů, seriové číslo fungovalo, takže pro dnešní odpoledne mám pro svou vnučku překvapení v podobě novinky na českém trhu The Sims 3 s českou lokalizací.

Poučení: nečekal jsem, že zapakované soubory jsou "zapakované" nadvakrát, extent druhého balíku souborů nebyl ani zip, ani rar, takže jsem z toho byl bezradný.

Protože instalační balík je funkční, budu kvůli jeho archivaci potřebovat někam ten *iso soubor uložit. Na jednovrstvé DVD-R se nevejde (dvouvrstvé jsem zatím nepoužíval), tak se předběžně ptám na radu, co by bylo nejschůdnější:

- nějakým pakovacím programem soubor "zmenšit"

- nebo jej rozdělit na dvě části (a později před použitím "slepit")

- rozbalit *.iso soubor a obsah uložit na dva nosiče (ale pak ztrácím možnost přimontování do virtuální mechaniky pro potřeby instalace a provozování hry)

- rozbalit *.iso soubor, pokusit se vyházet nepotřebné položky (manuál, jazykové mutace, DirectX, a nevím, co ještě objevím) a třeba se podaří vytvořit menší *.iso soubor, který se na DVD-R vejde.

Zkrátka poraďte, vím, že cesta k cíli existuje, jen efektivita se může lišit.

Tímto problémem se budu zabývat, až dnes přijdu domů z práce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kravitch má nejspíše pravdu. Pokud jsem si dal kritérium efektivitu, tak vypálení na dvouvrstvé DVD vychází účelově, časově a bezproblémově pro příští použití jako nejlepší řešení. Moje vypalovačka LG je rok stará, tak by snad vypálení zvládla. Jen ta média jsou dražší a pokud nebudu mít DVD-RW, tak hrozí, že případné problémy při vypalování krvavě zaplatím.

Podíval jsem se do e-shopů a zjistil, že DVD DL ve variantě RW neexistuje (asi je to technologický problém).

Dále mne napadlo, jestli není podstatný problém v tom, vypálit najednou jeden velký soubor (5,3 GB) , to znamená na médiu jako "dlouhou spirálu" přesahující do druhé vrstvy. Jak je zajištěno, že se žádný bit neztratí při zápisu ani při čtení ??? Neudělá ta mechanika (tj. příslušný vypalovací SW) rozdělení na dva soubory, které se při čtení bezeztrátově "slepí" ??? Při čtení se pak jeví jako jeden souvislý soubor.

Takže stále nevím, kterou cestou archivace se vydám.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moje mechanika je Samsung SH-S203D (SATA), podle parametrů vyčtených z recenze na CDR.cz vypalovat na média DVD DL umí.

Zatím jsem si ale žádné nekoupil, soubor *.iso jsem uložil na přenositelný USB disk, stejně asi budu The Sims 3 instalovat také i na PC rodičů vnučky.

Přenos souboru bude pohodlnější.

Díky všem přečteným příspěvkům jsem se dopracoval ke kýženému výsledku.

Takže považuji toto vlákno za ukončené.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu